Ihrakuoriainen toukka

Useasti niitä löytää huoneista sisältä ja toukkien tuhot paljastuvat, kun. Katso miten tunnistat ja hävität elintarvikkeita tuhoavan ihrakuoriaisen. Myös ihrakuoriaisen toukan ulkonäkö voi vaihdella lajista riippuen. Vuodessa kehittyy yksi sukupolvi.

Meillä on siis alkanut näkymään ihrakuoriaisia lähes päivittäin 1-2 kpl keskellä lattiaa ja yleensä selällään sätkimässä. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.

Tämä kodin pikku tuholainen elää ympäri vuoden

Ihrakuoriainen toukka

Koteloitumaan porautuvat toukat saattavat vioittaa seinälautoja ja. Suosii hämäriä ja kosteita paikkoja. Saastunnan lähde voi olla jokin villavaate, turkis. Kerrostaloissa kannattaa yleensä tehdä torjunta kaikkiin rapun asuntoihin. Meillä on sisällä viikon ajan vilistellyt kuvan kaltaisia toukkia, mitä ne on, mistä tulee ja. Aikuinen on väriltään punaisenruskea ja toukat vaalean hunajanvärisiä. Ihrakuoriaisten toukat ovat pitkäkarvaisia.

Tavallisimpia vieraitamme ovat sokeritoukat, turkiskuoriaiset ja muurahaiset.

Kodin kutsumattomat vieraat

Ihrakuoriainen toukka

Aikuinen vyöihrakuoriainen on 6-10mm pitkä, musta. On myös näkynyt muutama toukka ja. Mitä arvokkaampi materiaali, sitä useampi reikä. Turkiskuoriaisen toukka on vieraillut kaapissa. Munasta kuoriutuva toukka kaivautuu puun sisään syömällä. Esimerkiksi sokeritoukan havaitsee. Koisaperhosen toukka ryömii koteloitumaan turvalliseen sauma- tai kulmapaikkaan, jossa se.

Toukat karvaisia, lähes 10mm, liikkuvat nopeasti. Hinkalokuoriainen: punaruskea, 3-4 mm ja sen toukka. Se on osa luontoamme ja luonnonvarainen. Toukilla on paljon luontaisia vihollisia ja pitkän toukkavaiheen aikana ne ovat alttiita monille vaaroille. Kaikki Suomessa pesivät tikat syövät jäärien toukkia. Hirsijumin toukat pitävät kosteasta ja lahosta puusta. Toukkien aiheuttamat vauriot tunnistaa tekstiiliin. Sekä toukka että aikuinen imevät verta kaksi kertaa vuorokaudessa.

Tuholaiset kuten ampiaiset ja muurahaiset on mahdollista karkottaa. Lue yleisimmistä tuhoeläimistä ja tuholaisten torjuntapalvelusta. Mistä tulee: Yleensä rakennuksessa olevasta linnunpesästä, josta toukka vaeltaa syksyllä sisätiloihin.

Ampiaisia odotettua vähemmän

Ihrakuoriainen toukka

Meillä on välillä seikkaillu ihrakuoriaisia, ekan kerran niitä näin huoneessani kuten myös niiden toukkia. Tapoin ne aina jos näin:D sittenpä niitä ei oikeestaa. Vyöihrakuoriainen on aikuisena noin 8 mm pitkä. Talvisin huoneissa harhailevat toukat vioittavat tekstiilejä ja turkiksia.

Toukka on täysikasvuisena sentin. Tekstiileihin käyvät käsiksi muun muassa turkiskuoriaisten, ihrakuoriaisten ja koiperhosten toukat. Elintarvikkeiden kohdalla yleisimpiä ovat. Talon rakenteisiin jäänyt ampiaispesä houkuttelee herkästi puoleensa ihrakuoriaisen toukkia, jotka käyttävät vanhoja ampiaispesiä.

Jauhopusseja ei kyllä sen enempiä tutkittu vaan kaikki paiskattiin samantien roskiin ja imuroitiin hyllyt ja. Syntyy toukista jotka koteloituvat erityisesti puhtaisiin jauhoihin. Aikuisen kuoriaisen elinikä voi olla normaaleissa lämpötiloissa joka 6 kk. Toukat siirtyvät koteloitumaan kosteaan ja märkään maahan. Jalaton toukka, jolla on nuijamainen litteä etupää, on täysikasvuisena 35 mm. Erotat kyseiset ötökät toisistaan sillä, että ihrakuoriainen on selkeästi.

Kannattaa tutkia vaatevarastot, jos toukkia tai kuoriaisia löytyy niin.