Hylkää kanavat: Valitse kanavaton LVI: Säästöjä ja mukavuutta

Hylkää kanavat: Valitse kanavaton LVI: Säästöjä ja mukavuutta

Luet yhtä osaa kymmenosaisesta sarjasta, joka on omistettu Mitsubishi Electricin kanavattomaan lämmitykseen ja jäähdytykseen tutustumiselle. Katso kaikki.

Jos vierailisit kourallisessa viimeisten 50 vuoden aikana rakennettuja amerikkalaisia koteja, löytäisit erilaisia arkkitehtonisia tyylejä ja pohjaratkaisuja, mutta luultavasti vain yhdenlaisen LVI-järjestelmän. Keskivertokodin sydämessä olevien mekaanisten komponenttien joukossa on nimittäin yksi kaikkialla läsnä oleva näky – kanavisto.

Vaikka kanavat ovat niin yleisiä, ne ovat surullisen epätäydellisiä: Niiden taipumus vuotaa aiheuttaa huomattavaa tehottomuutta, joka pakottaa lämmitys- tai jäähdytyslaitteen työskentelemään enemmän kuin on tarpeen. Asunnon omistaja joutuu tietysti maksamaan enemmän kuukausittaisia käyttökustannuksia kompensoidakseen järjestelmän suunnittelun perustavanlaatuisia puutteita.

Vaikka perinteiset paineilmajärjestelmät ovat edelleen yleisiä, lämmitys- ja jäähdytysteknologia on kehittynyt harppauksin vuosien kuluessa siitä, kun kanavistot tulivat etualalle. Nykypäivän kodinomistajat voivat valita useista muista, uudemmista vaihtoehdoista, joista kiehtovimmat eivät sisällä lainkaan kanavistoa.

Saattaa olla aika soittaa ammattilaiselleHae ilmaisia, sitoumuksettomia korjausarvioita lisensoiduilta LVI-teknikoilta lähelläsi. Etsi paikallisia ammattilaisia +

Euroopassa ja Aasiassa jo suosittu kanavaton lämmitys ja jäähdytys tarjoaa ympärivuotista lämpötilan säätöä vertaansa vailla olevalla tehokkuudella. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että nimensä mukaisesti kanavaton LVI-järjestelmä ei luota kanaviin, jotka kierrättävät ilmaa koko kodissa.

Luokan johtava valmistaja Mitsubishi Electric tarjoaa erilaisia kanavattomia järjestelmiä, joiden käyttökustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin perinteisten pakkoilmalaitteiden, vaikka ne tarjoavat erinomaisen lämpötilan säädön ja mukavuuden.

Jos siis olet arvioimassa uudelleen nykyisen kotisi LVI-järjestelmää – tai jos olet rakentamassa uutta kotia tai lisärakennusta – harkitse kanavattomia järjestelmiä sekä alhaisempien käyttökustannusten että korkean suorituskyvyn vuoksi.

Miten se toimii

Toisin kuin massiiviset, monimutkaiset perinteiset LVI-kokoonpanot, joihin olemme tottuneet, kanavattomat järjestelmät ovat huomattavasti kompaktimpia ja suoraviivaisempia. Perusasennus koostuu kahdesta elementistä: Ulkolauhdutin ja sisäyksikkö, jotka on yhdistetty ohuella kylmäaineputkella.

Sisäyksikkö, joka on joko upotettu tai asennettu, sisältää lämmönvaihtimen ja muuttuvilla siivekkeillä varustetun puhaltimen, joista jälkimmäinen jakaa lämmintä tai viileää ilmaa koko tilaan. Lämpiminä kuukausina järjestelmä kerää lämpöä kodista ja lähettää sen ulos. Kylmällä säällä järjestelmä toimii päinvastoin: Jopa kylmimmillä pakkasilla se saa lämpöä ulkoa ja tuo sen sisään.

Mukavuus ja tehokkuus

Kodinomistajat tuntevat turhautumisen ja epämukavuuden, joka aiheutuu LVI-järjestelmistä, jotka toimivat ajoittain ja puutteellisesti ja jättävät jotkut huoneet liian lämpimiksi tai liian kylmiksi. Sen sijaan, että ympäristö altistuisi lämpötilan vaihteluille, Mitsubishi Electricin kanavaton järjestelmä säätää aktiivisesti tehoaan lämmitys- tai jäähdytystarpeen mukaan.

Tällä tavoin se välttää syklisen, käynnistys- ja pysäytystoiminnan, joka aiheuttaa usein epämiellyttäviä, joskus äärimmäisiä sisäilman lämpötilavaihteluita. Säätämällä jatkuvasti itseään Mitsubishi Electric -järjestelmä ylläpitää tasaisen, miellyttävän sisäilmaston. Asettamasi lämpötila on lämpötila, jonka saat.

Toinen etu: Monissa kodeissa yksi termostaatti ohjaa koko talon lämpötilaa. Mitsubishi Electric hylkää yhden termostaatin kaikkiin huoneisiin -ratkaisun. Sen sijaan järjestelmä mahdollistaa eri vyöhykkeiden määrittämisen, joista jokaisella on oma sisäyksikkö ja termostaatti.

Monivyöhykkeisessä kodissa eri perheenjäsenet, joilla on erilaiset mieltymykset, voivat kaikki viihtyä samaan aikaan. Lisäksi, kun aiemmin olet saattanut käyttää tilalämmitintä tai ikkuna-ilmastointilaitetta lämpötilan normalisoimiseksi oheishuoneessa, kuten mediahuoneessa, vyöhykejaon ansiosta miellyttävä lämpötila vallitsee kodin jokaisessa nurkassa.

Energiatehokkuus

Tyypilliseen pakkoilmajärjestelmään verrattuna Mitsubishi Electricin kanavattomat järjestelmät kuluttavat dramaattisesti vähemmän energiaa, mikä riittää säästämään kodinomistajan kuukausittaisissa lämmitys- ja jäähdytyslaskuissa 30-40 prosenttia. Tämä johtuu osittain siitä, että pienikokoisemmat kanavattomat järjestelmät tarvitsevat verrattain vähemmän sähköä normaaliin toimintaansa. Mutta se johtuu myös siitä, että kanavattomat järjestelmät ovat, no, kanavattomia. Perinteiset kanavistot voivat haitata kokonaishyötysuhdetta noin 25 prosentilla, mutta Mitsubishi Electricin järjestelmät eivät kärsi vastaavasta haitasta. Loppujen lopuksi kanavaton järjestelmä jakaa ilmaa, ei vuotoalttiiden kanavien verkon kautta, vaan suoraan sisäyksiköstä ilmastoituun tilaan. Mitsubishi Electric poistaa välikädet – kanaviston – joka useimpien välikäsien tavoin vie rahaa taskustasi ilman lisäarvoa.

Kun otetaan huomioon myös vyöhykejako, Mitsubishi Electricin kanavattomista järjestelmistä tulee erityisen energiaviisas valinta budjettitietoiselle asunnonomistajalle. On outoa mutta totta, että yhden termostaatin kotitaloudessa kaikki tai ei mitään: jos haluat lämmittää tai jäähdyttää jotakin huonetta tai osaa, sinun on lämmitettävä tai jäähdytettävä koko koti, myös ne huoneet, joissa et oleskele. Se on kuin sähköjärjestelmä olisi konfiguroitu niin, että yhden valon sytyttäminen tarkoittaa kaikkien valojen sytyttämistä. Mitsubishi Electricin vyöhykejakojärjestelmän avulla voit nauttia järkevämmästä – ja kyllä, paljon edullisemmasta – lämpötilanhallinnasta ja maksaa mukavuudesta vain niissä huoneissa, joissa ihmiset todella oleskelevat. Uudemmat ja älykkäämmät kanavattomat järjestelmät ovatkin järjestelmäsuunnittelun perustasolla tehokkuusetuja vanhempiin, yhä vanhentuneempiin tekniikoihin verrattuna.

Asennukseen liittyviä näkökohtia

Uuden kanavoidun LVI-järjestelmän asentaminen merkitsisi viikkojen mittaista, laajamittaista remonttia. Kanaviston sovittaminen olemassa olevaan rakenteeseen ei ole mikään helppo tehtävä. Sitä varten urakoitsijoiden on avattava seinät, katot ja lattiat ja joissakin tapauksissa muutettava kattokorkeuksia, huoneiden mittoja tai jopa kodin ulkoseinää. Kodin lisä- ja uudisrakentamisessa asennus voidaan suorittaa nopeammin ja vaivattomammin. Tällöinkin suunnitelmissa on otettava huomioon kanaviston reitti ja koko. Se on paljon vaivaa sellaisen LVI-järjestelmän vuoksi, joka voi niin usein olla haitallinen, heikentää mukavuutta ja nostaa tarpeettomasti sähkölaskuja.

Kompaktin, ei-invasiivisen rakenteensa ansiosta kanavattomat järjestelmät on paljon helpompi asentaa. Jokaista sisäyksikköä kohden tarvitaan vain yksi kylmäaineputki, joka kulkee lauhduttimeen kolmen tuuman aukon kautta. Kotisi koosta riippuen teknikot voivat saada Mitsubishi Electricin kanavattoman järjestelmän toimimaan yhden päivän kuluessa.

Aiemmin ympärivuotisen mukavuuden tavoittelu merkitsi jonkinlaista kompromissia. Nyt Mitsubishi Electricin kanavattoman ilmastoinnin ansiosta sinun ei tarvitse tehdä mitään uhrauksia. Siirry kanavattomaan järjestelmään ja aloita tehokas, mukautettava ilmastointi, joka on suunniteltu pitämään sinut ja perheesi viihtyisänä ympäri vuoden ja myös säästämään rahaa joka kuukausi.

Tämän viestin on toimittanut Mitsubishi Electric. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.

Saattaa olla aika soittaa ammattilaiselleHae ilmaisia, sitoumuksettomia korjausarvioita lisensoiduilta LVI-teknikoilta lähelläsi. Etsi paikallisia ammattilaisia +