Huonekasvit vehkat

Helpot huonekasvit ovat epävarman viherpeukalon pelastus. Rahapuu, mehikasvit, vehkat, kaktukset – tutustu nyt 10 helppohoitoiseen. Vihreiden huonekasvien avulla saat mukavan ja tasapainoisen sisäympäristön. On olemassa lajikkeita, jotka sopivat kaikenlaisiin paikkoihin aurinkoisesta.

Viherkasvit kosteuttavat sisätilojen ilmaa ja parantavat ilmanlaatua.

Viirivehka (spathiphyllum) – huonekasvit

Huonekasvit vehkat

Esimerkiksi vehkat, muratti ja limoviikuna puhdistavat ilmaa tehokkaasti. Huonekasvit luovat kotiin vehreyttä ja vaikuttavat yleensä positiivisesti ympäristöönsä. Useat huonekasvit vapauttavat happea ja puhdistavat. Kallaa käytetään sekä huonekasvina että kesäkukkana.

Kostean ilmaston kasvina vehkat pitävät myös suihkuttelusta. Vihannespunkit voivat iskeä myös huonekasveihin – lue torjuntaohjeet. Viirivehka (Spathiphyllum) on Keski- ja Etelä-Amerikasta kotoisin oleva vehkakasvien suku.

Kannoitko marketista allergiapommin?

Huonekasvit vehkat

Viirivehkojen sukuun kuuluu lähes 40 eri lajia ja jalostettua lajiketta. Kukinnan aikaan vehkaa kastellaan runsaasti. Kukintaa voi säädellä muuttamalla kasvu- ja lepokausia. Viihtyy hyvin aurinkoisessa paikassa, ei kuitenkaan. Kyse on tavallisista huonekasveista, joita voi nähdä lähes jokaisessa kodissa. Dieffenbachia maculata, viirivehka. Sisäviherkasvit, kuten anopinkieli, peikonlehti ja vehkat ovat syksyn ja talven. Yksi huonekasvi 10 neliötä kohti riittää puhdistamaan sisäilmaa.

Minulla on paljon huonekasveja ja viljelen ruokakasvejakin. Sopivia huonekasveja pohjoisikkunalle ovat vehkat, tuonenkielo, zamia. Suurin osa huonekasveista ovat vaarattomia, mutta joukosta löytyy. Lievästi myrkylliset vehkat aiheuttavat harvoin vakavia myrkytysoireita. Paksuilla varsilla ja sipulimaisilla juurilla siunattu vehka muistuttaa.

Vaaleanharmaa, nukan peittämä huonekasvi muistuttaa pinnaltaan. Mikäli mielii saada huonekasveista myös konkreettisempaa hyötyä. Suomalaisten rakastamat palmut, vehkat, fiikukset ja muratit ovat ilmaa.

Puutarha sisätiloihin? näin se onnistuu

Huonekasvit vehkat

Kuva: Granit Huonekasvit tuovat puutarhan kotiisi Elävillä kasveilla saat. Erityisesti monet vehkat, saniaiset ja mehikasvit pärjäävät loistavasti. Palmut, traakit ja vehkat ovat erinomaisia ilmanpuhdistajia. Raikas vihreä koti”, jossa esitellään hoito-ohjeineen 50 huonekasvia, joiden.

Aaroninparta on amppelikasvi, joka leviää rönsyjensä avulla.