Historialliset Pietarin kaupunginosat

Historialliset Pietarin kaupunginosat

St. Petersburg, Floridan neljänneksi suurin kaupunki, perustettiin vuonna 1888, ja siellä asuu nykyään 248 000 ihmistä. Tampa Bayn rannalla sijaitsevan kaupungin keskilämpötila on 70-luvun puolivälissä ja sen väestö on aktiivista ympäri vuoden. Venäläisen aristokraatin perustama ja hänen kotikaupunkinsa Pietarin mukaan nimetty St. Pete tuli nopeasti keväisen baseballin kotikaupungiksi ja lumilinnuille, jotka halusivat paeta pohjoisen kylmyyttä talvehtimalla Floridan auringonpaisteessa.

Kaupungin kasvaessa sen kaupunginosat kukoistivat. Nykyään St. Petersburg on historiallisten ja arkkitehtonisesti merkittävien kaupunginosien verkosto, joilla jokaisella on oma ainutlaatuinen persoonallisuutensa ja joista lähes kaikilla on yhteys puistoihin, jotka tekevät tästä kaupungista todellisen city-by-the-bayn.

Historiallinen vanha koillisosa

Historic Old Northeast -asuinalue oli Pietarin ensimmäinen vakiintunut asuinalue, ja sen perustivat vuonna 1911 C. Perry Snell ja J.C. Hamlett. Kaupunginosa ulottuu pohjoiseen Tampa Bayn suuntaan 5th-30th Avenuesta. Tällä alueella on sekoitus asumismuotoja, joihin Pietariin saapuneet varhaiset pohjoiset uudisasukkaat ovat vaikuttaneet, ja niihin kuuluu välimerellisiä, siirtomaatyylisiä, bungalow- ja preeriatyylejä. Kasvillisuus on kypsää ja alkuperäistä, ja siellä kasvaa suuria tammia, jacarandoja, mäntyjä, palmuja, vaahteroita ja magnolioita. Historiallisessa Old Northeastissa on tiilikatuja, graniittisia reunakiviä ja kuusikivi- ja betonijalkakäytäviä. North Shore Park kattaa kaupunginosan itäreunan, ja siellä on uinti- ja tenniskenttiä, pyöräilyreittejä, jatkuvia jalkakäytäviä, pesäpallokenttä, lasten leikkipaikka ja valkoinen hiekkaranta. Värikäs Coffee Pot Bayou ja sen kuuluisat manaatit sijaitsevat myös historiallisessa Old Northeastissa, samoin kuin Snell Isle -silta, joka ylittää Bayoun ja yhdistää North Shoren Snell Isleen.

Pohjoinen keskusta

North Downtown sijaitsee St. Petersburgin keskustassa, aivan keskustan pohjoispuolella ja Tampa Bayn länsipuolella. Siellä sijaitsee Mirror Lake, kaupungin ensimmäinen juomavesilähde ja jatkuva virkistysalue. Carnegie Library eli Mirror Lake Branch Library rakennettiin vuonna 1914, ja se sijaitsee järven itäpäässä Mirror Lake Parkissa. Kansallisesti tunnustettu Coliseum Ballroom sijaitsee myös North Downtownissa, kuten myös St. Petersburg Shuffleboard Club, National Shuffleboard Hall of Fame, Chess Club ja Lawn Bowling Club. Alueella on sekoitus asuin- ja liikerakennuksia, jotka on rakennettu 1900-1940-luvuilla ja joiden arkkitehtoniset tyylit vaihtelevat floridalaisesta cracker-tyylistä espanjalaiseen stukkoon ja välimerelliseen tyyliin. North Downtownin asukkaiden on helppo kävellä gallerioihin, Tropicana Fieldille, ravintoloihin ja kaupungintalolle.

Old Southeast
Old Southeastin perusti 1950-luvun puolivälissä rakennuttaja C.A. Harvey. Se rajoittuu idässä Lassing Parkiin, Tampa Bayn rannalla sijaitsevaan 12,5 hehtaarin kokoiseen puistoon, joka kulkee 16th – 22nd Avenuen välillä. Tämä asukaspuisto tarjoaa kalastusta, pelejä, kävelyä ja upeat näkymät Tampa Baylle. Tuomari Robert B. Lassing lahjoitti puiston alkuperäisen maa-alueen kaupungille vuonna 1924 sillä ehdolla, että kaikki puistoon pystytetyt rakennelmat ovat puistokäytössä. Kaupunginosa on kuuluisa värikkäistä kuusikulmaisista jalkakäytävistään. Korttelit on järjestetty kuvioittain, ja ne kulkevat läpi koko kaupunginosan. Old Southeast on kuusikulmioisten kortteleiden suojelualue, joka osallistaa asunnonomistajat historiallisten kulkuväylien ylläpitoon ja kunnossapitoon.

Historiallinen Roser Park (historiallinen Roser Park)

Historic Roser Park on Pietarin ensimmäinen historialliseksi alueeksi nimetty alue, jonka keskellä on Roser Park ja jonka läpi kiemurtelee Booker Creek. Kuninkaallisten palmujen ja vanhojen tammien kypsät istutukset sekoittuvat rehevään paikalliseen kasvillisuuteen. Kadut on tehty Augusta-tiilestä ja jalkakäytävät kuusikorttelista. Naapurusto tunnetaan nimellä "The Neighborhood a Cookie Built" sen jälkeen, kun Charles M. Roser myi Fig Newtoninsa National Biscuit Companylle ja asettui asumaan Pietariin, jossa hän kehitti tämän naapuruston. Jokainen koti on ainutlaatuinen ja heijastaa Pietariin teini- ja 1920-luvuilla parveilleiden asukkaiden pohjoisia vaikutteita. Talot ovat arkkitehtoninen sekoitus siirtomaatyyliä, välimerellistä, espanjalaista, preeriatyyliä, bungalowia ja Floridan keksejä. Historiallisessa Roser Parkissa sijaitsevat osavaltion geologinen osasto, Studebaker-rakennus, joka on merkitty kansalliseen rekisteriin, ja vanha Floridan voimalaitos.