Hirren hionta

Unohtakaa hiekkapuhallus, sillä se raastaa hirren ikävän rosoiseksi. Pinta kannattaa kastella kevyesti ennen hiontaa. Olisiko kellään vinkkiä millä saisin hiottua sorvatun pyöröhirren pinnasta pois liat ja muut kuoren yms. Tässä kuvassa hirret on maalattu itse tehdyllä munatemperalla.

Mahtaisiko tuossa riittää pelkkä pinnan rikkominen hiomalla, vai onko koko. Kuinka pian tuollainen operaatio pitäisi tehdä, kuinka pian hirren.

2 lauri nieminen hirsirakentaminen opinnäytetyö syksy

Hirren hionta

Nyt remontoinnin yhteydessä haluaisimme jättää seinän hirrelle. Hirsi on kuitenkin melko likainen ja. Sitten kokeilin erilaisia hionta harjoja. Sadevesi pääsee halkeamista imeytymään hirteen. Pitkät räystäät ja korkea sokkeli ovat paras suoja sadevedeltä.

Sienet tarvitsevat elääkseen paljon kosteutta. HIRREN SUOJAKÄSITTELY Honkarakenne Oyj LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Tekniikanala Puutekniikka Opinnäytetyö Vili Koskinen ESIPUHE Opinnot. Hirren sisäpinta pitää käsitellä hengittävällä tuotteella.

Maalin poisto hirsipinnalta

Hirren hionta

Varmista myös, miten monta käsittelykerrosta hirsi kestää ilman, että hengittävyys. Käsittelyn ideana on sitoa hirsien väleistä irtoava pöly, ei niinkään. Nailonharja ei vahingoita hirren pintaa, mutta puhdistaa tehokkaasti esim laastin jämät, savirappauksen. Uutta rakennettaessa käsin hirsi hirreltä paikalla veistettyjen arvokkaiden hirsiraken-. Hionta tekee pinnan sileäksi ja helppohoitoiseksi.

Ennen vanhaan maan ja seinän alimman hirren eli pelk-. Ei syönyt hirren pintaa eikä hirsi mennyt karvoille. Lamellilaikka rälläkkään ja hionta vinosti poikittain yhtä hirttä kerrallaan. Hirren pinnalta rapsittiin irti sanomalehden riekaleet ja lukematon.

Hirsien vaihto (2) Katon hionta. Hionta vie hirrestä elävyyden, joten siihen en ryhtyisi, mieluummin sitten. Jos pinta kovin krouvi ja täynnä kuoppia, piilutus tai hionta esim. Painumattomalla hirrellä toteutettua hirsi- ja betonirakenteiden yhdistelyä. Hiomahiiri käy hirsien väliin aika hyvin. Ensin pesu painepesurilla, lehmänlannat, kalkit ja savet pois ja sitten hionta. Hiekkapuhallus pilaa seinän – kova puu jää. Kun siellä hirren välissä on sekä rivettä että sammalta, miten se seinä.

Hirsitalon rakenteellisista ominaisuuksista johtuen hirren tulee päästä puskemaan.

Vinkkejä vanhan hirsiseinän käsittelyyn

Hirren hionta

Tuulisella tontilla maalipintaa hiovat hiljalleen tuulen mukanaan kuljettamat. Poista mahdollinen vanha, hilseilevä maali tai öljy hiomalla tai kaapimalla. Pudasjärvellä luotetaan hirren hyviin ominaisuuksiin. Kaikille on hänen mukaansa jaettu tietoa hirren hyvistä ominaisuuksista niin ympäristön, käyttäjien kuin paikallistaloudenkin kannalta. Hirret joita käytettiin eivät suinkaan olleet Metsänkylän Navetalta haettuja hirsiä, sillä ne. Pientä liimausta, maalien poisto ja hionta. Pyöreän hirren päälle veistelty ja vahvuus 5-8,5 senttiä. Soodapuhallettiin ja asiakas halusi että hiotaan ja lakataan.

Hiomalla en hirsiä silotellut, seinä sai jäädä vähän robustiksi. Tahdoin jättää esiin vanhat piilukirveellä veistetyt hirsien pinnat, en hioa niitä. Harmaantuneen, ikävän nuhruisen sahapintaisen hirren sain. Hionta – älkää käyttäkö puun hiomiseen teräsvillaa.