Helvetinjärvi kierros

Helvetinkolulta aukeaa upea näkymä Iso Helvetinjärvelle. Polun eteläinen osa vie kulkijan yli märkien nevojen ja kituliaiden rämemänniköiden sekä halki. Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla noin 50 km Tampereen pohjoispuolella. Pääteiltä Ruoveden, Kurun ja Virtojen suunnista on.

Valtaosa kierroksen polusta kulkee suolla pitkospuiden päällä.

Julman ölkyn jylhä rengasreitti

Helvetinjärvi kierros

Kierros jatkui näköalapaikalta alas järvelle, jonne kulkijan johdattaa 200 askelman. Kaikista Suomen kansallispuistoista Helvetinjärvi on kummitellut. Tiina ja Jouni, Janne ja Chris ja minä) tekemässä ympyräretken Helvetinjärven. Parasta kauniina syksyisenä päivänä on lähteä patikoimaan. Koska emme viime kesänä menneetkään Helvetinjärvelle oli sitä nyt.

Jos kansallispuiston nimi on Helvetinjärvi ja sen tunnetuin kohde on.

Helvetinjärven kansallispuisto 3

Helvetinjärvi kierros

Tampereen lähistöllä on kaksi upeata kansallispuistoa, Seitseminen ja Helvetinjärvi. To do -listan jutulle eli Karhun kierrokselle. Kierros on samalla luontopolku – opastauluja on puolenkymmentä. Helvetinjärvi: Kom och ta reda på vad som för flera miljoner år sedan fick naturkrafterna att flytta på jordskorpan! Oulangalla, Pallas-Ylläksellä ja Pyhä-Luostolla ei ole. Miten olisi klassinen Herajärven kierros kansallismaisemissa Kolilla? Helvetinportin ravintolayrittäjillä Mirja ja Mika Vilènilla on Helvetinjärven.

Lasten mielestä Helvetinjärvi kuulosti ihan superjännittävältä. Olemmehan Julmalla Ölkyllä, Suomen kolmesta maan halkeamaan syntyneestä kanjonijärvestä suurimmalla, muiden ollessa Iso Helvetinjärvi. Näistä Helvetinjärvi sijaitsee vain noin 40 minuutin ajomatkan päässä. Pohjois-Norjan rannikkoreitit ja päiväretkikohteet.

Svartholman linnoitussaarella järjestetään seikkailu- kierroksia kesäisin. Päivän oppi: Askel askeleelta, portaita kiivetään. Kertomus on pitkä, koska niin oli juoksukin. Herajärven kierros Kolilla ei olisi liian kaukana Helsingistä, jos on aikaa.

Kierros kulttuurin ja historian lähteillä ruovedellä

Helvetinjärvi kierros

Helvetinjärvi, Nuuksio ja Hämeen järviylänkö tästä etelästä jo tuttuja. Kesäinen kierros Keuruulla ja ympäristössä Toivontain kanssa. Lauantaiajelumme suuntasi siis. Posts about Helvetinjärvi written by Anonyymi. Kun kerta luntakaan ei ole vielä maassa, niin päätettiin tehdä päiväretki Helvetinjärvelle.

Helvetistä Itään – kierrosta takaisin Kankimäkeen. Päivä helvetin kierroksella, yö nahkurin orsilla! Yöreissun sijaan päätettiin pitää huilipäivä ja tehdä Helvetinjärvelle ainoastaan.