Helppo kasvimaa

Helppo kasvimaa askel askeleelta. Mielikuvissa puutarha kukkii ja viljelyspalsta tuottaa sylikuormalla satoa. Mutta kuinka aloittaa ja miten saa. Lavakasvatus on hyvä vaihtoehto.

Punajuuri on niin helppo ja herkullinen juures että on suorastaan. Ruoan kasvattaminen on niin vaikeaa ja työlästä, että mitään sellaista en pihalleni kyllä halua!

Laatikkoviljely – poimi ideat omaan pihaan!

Helppo kasvimaa

Tutullani on kasvimaita ja kaikkea ja koko. Helpointa on ostaa kasvikset kaupasta. Muutama rivi salaattia, pari riviä hernettä, valikoima mieliyrttejä ja kesäkurpitsa täyttävät pienen pihan kasvimaan. Haaveiletko omasta kasvimaasta? Kasvimaan perustaminen ei ole vaikeaa.

Houkuttaako ajatus luonnonmukaisesti. Laatikkoviljely tekee kasvimaan hoidosta helpompaa.

Puutarhatyöt tekemättä? näin ehdit vielä perustaa kasvimaan

Helppo kasvimaa

Karkea oksahake sopii kasvimaan käytävien katteeksi: sen lävitse ei kasva vesiheinä ja se on kuiva kävellä myös sateen jälkeen. Oma kasvimaa tuottaa lähiruokaa parhaimmillaan. Sellaisen saa perustettua vaikka kotipihan nurmikolle helpoilla, mutta huolellisilla perustustöillä. Nyt alkaa olla hyvä aika suunnitella ensi kesän viljelyksiä kasvimaalla. Itselleni tulee täyteen kuudes vuosi kasvimaaviljelijänä. Uutena maanomistajana marssin kirjastoon. Lainasin Kotipuutarhurin hyötykasvioppaan tutkaillakseni, mitä kasvimaalla voi ylipäänsä kasvattaa. Perunat ja vihannekset kukoistivat siihen malliin, että hän tilasi etupihalleen 11 kuution hiekkakuorman kasvimaata varten.

Parin aarin kokoinen, muhkean. Huolellinen perustaminen varmistaa sadon ja helpottaa kasvimaan hoitamista. Kovalla ja kuivalla käytävällä on helppo kulkea. Ne kannattaa istuttaa kasvimaan laitaan tai omaan paikkaansa, etteivät ne. Vuoroviljely kotipuutarhassa on helppoa – näillä ohjeilla onnistut. Olin suunnitellut, että tekisin alkuun ihan pienen kasvimaan, jossa kokeilisin. Tämä opas on tarkoitettu kasvimaa -aiheiseen kerhotoi- mintaan. Kun perustuksen tekee huolella, herkulliset.

Lavakauluksiin helppo kiinnittää.

Kohopenkki kaulusten sisälle

Helppo kasvimaa

Hiekkakäytävä on kyllä kaunis kasvimaalla ja helppohoitoinen. Ja jos haluaa myöhemmin pois lavakaulukset. Muokkaa ja paranna maa kylvökuntoon. Kylvä siemenet oikeaan aikaan ja muista kastella sekä. Niistä aloittelijan on helppo aloittaa. Terveellinen syöminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Kohopenkkien rakentaminen on helppoa.

Eikä kasvimaata ole myöhäistä perustaa, vaikka kesä alkaisi olla jo pitkällä. Nokkos- tai rohtoraunioyrttilannoite on helppo tehdä kotikonstein. Jos sinulla on perinteinen kasvimaa avomaalla, siihenkin on helppo suunnitella ja rakentaa kasvulaatikot. Laudathan voi asetella jälkikäteen. Kortteja on helppo pitää mukana ja niitä tulee lueskeltua ja selailtua helposti.

Kokeilimme tätä itse viime kesänä.