Haulikolla ampuminen omalla tontilla

Tartteeko olla mitään erillis-lupia jos aikoo ampua omilla pelloilla tarkkuutta ” piekkarilla”. Ja pitääkö paikkaan tehdä mitä esim, hiekka tai multapenkka vai. Tarkoitus olisi ampua pehmeillä 22LR luodeilla, ei sen järeämmillä vehkeillä. Tämä tilanne kuvaa aika hyvin olosuhteita meidän tontilla, paitsi että takana on.

Onko rajoituksia omalla maalla maaseudulla (mökillä) tapahtuvaan ammuntaan?

Ilmakiväärillä ampuminen omassa pihassa

Haulikolla ampuminen omalla tontilla

Ammunta tapahtuu lähinnä haulikolla. On huolehdittava turvallisuudesta, että luoti pysähtyy omalle tontille. Jos kävelet naapurin pihaan ja ammut koirat haulikolla, veikkaan että näet haulikkosi viimeisen kerran. Maalla saa ampua omalla tontilla jos se on turvallista. Kuinka korkealle tontin mukana omistaa myös ilmatilaa?

Eli jos omistat tontin niin ilman lupaasi ampuminen on laitonta. Mitkä voisivat olla ne perusteet jolla ampuminen kielletään?

Perheen isä joni pyysi naapuria hiljentämään musiikkia yöllä

Haulikolla ampuminen omalla tontilla

Suomessa saa jopa ampua ihmisen, jos on pakko – Aseen käyttö. Olosuhteet kuitenkin saattavat olla sellaiset, että uhatulla on. Käräjäoikeus vapautti syytteistä miehen, joka oli ampunut haulikolla toista miestä päähän. Puuttuu: tontilla Ilmakiväärillä ampuminen omassa pihassa – Laki24. Saako taajama-alueella sijaitsevan ok-talon omalla pihamaalla ammuskella.

Taajama-alueella, myös omalla kotipihalla, ilma-aseella ampuminen on lähtökohtaisesti kielletty, sillä se voi aiheuttaa vaaratilanteita. Puuttuu: haulikolla Yli tuhat ampumarataa on suljettu – Harrastajille ja metsästäjille. Ampumista saa radan lisäksi harjoitella omalla maalla tai maanomistajan luvalla. Kurssilla opetellaan ampumaan haulikolla ja kiväärillä.

Tuomarin mukaan lennokkia ei saa ampua alas, oli se naapurin tontin päällä tai ei. Sillä ei ollut väliä, oliko lennokki ampujan tontin päällä. Kuvauskopteri lensi tontin yläpuolella – nainen ampui haulikolla alas. Tämänkaltaiset kuvauskopterit, dronet, ovat yleistyneet nopeasti. Turhatui poliisin suhtautumiseen: ”Totesivat.

Poliisit neuvoivat minua, että hankkisin tontille valvontakamerat.

Suomessa saa jopa ampua ihmisen

Haulikolla ampuminen omalla tontilla

Poliisin mukaan kuvaajan kopteri ehti olla miehen tontin yläpuolella vain. Kaikki haulikon patruunan haulit ovat jääneet kehon sisälle. Nainen ei kertomansa mukaan muista ampumista tai tekoa edeltäviä tapahtumia. Saako seuraavassa tilanteessa ampua koiran? Eiks toi haulikko ole pikemminkin vakiovarustus omalla tontilla liikuttaessa?

Lapinlahden ampuminen: Mies ampui naapurinsa rajariidan takia – ampuja ja haavoittunut nainen ovat serkkuja. Paikalle tullut poliisipartio meni tontille, jonka yläpuolella kopteri oli.