Harkitse näitä etuja ja haittoja lasilaattojen taustalaatasta

Backsplash voi tuoda keittiöösi tyyliä ja persoonallisuutta, aloititpa sitten tyhjästä tai muokkaat nykyistä tilaasi. Työtasojen yläpuolella olevaan seinään on saatavilla monia materiaaleja, kuten keraamisia laattoja, metallia ja kiveä, mutta mikään ei ole niin näyttävä kuin lasilaatta.

Vaikka tämä suosittu vaihtoehto muuttaa varmasti minkä tahansa keittiön ilmeen, on tärkeää ottaa huomioon sekä sen edut että haitat, ennen kuin kulutat suuria summia laatikkolaatikoihin.

Lasilaatan ammattilaiset Harkitse näitä etuja ja haittoja lasilaattojen taustalaatasta

– Tarjoaa räätälöidyn ilmeen. Saatavana loputtomana valikoimana huomiota herättäviä värejä ja läpinäkyvyyksiä, lasilaatat ovat täydellinen vaihtoehto rohkean muotoilun tekemiseen muuten utilitaristiseen tilaan. Ulkonäkö on todella muokattavissa: Voit valita laatan koon ja värin, ja voit valita asennuksessa käytettävän kuvion. Voit valita klassiset subway-laatat, modernit mosaiikit tai lasilaatan reunuksen tai insertin täydentämään keraamista tai kivistä tehtyä backsplashia. Voit jopa maalata läpikuultavien lasilaattojen takana olevan seinän väriin, jolloin saat täysin erilaisen ilmeen. Vaihtoehtoja on loputtomasti – täydellistä, jos haluat ilmaista persoonallisuuttasi ja luoda täysin ainutlaatuisen ilmeen.

– Laajentaa tilaa. Lasilla on erityinen kyky kimaltelevaan ja kimaltelevaan valoon, joka heijastaa valoa ympäri huonetta ja laajentaa tilaa visuaalisesti. Jos keittiösi on pieni tai pimeä, lasilaatat heijastavat valoa ja saavat huoneen näyttämään suuremmalta ja valoisammalta. Ja toisin kuin tylsä ja tasainen keramiikka, lasilaatasta tehty backsplash lisää syvyyttä ja mielenkiintoa seiniin.

– On hygieeninen, puhdas ja vihreä. Lasilaatat ovat homeenkestäviä, mikä on erityisen hyödyllistä, jos perheesi kärsii allergioista. Ne ovat myös tahrankestäviä ja helppoja puhdistaa ja huoltaa — pyyhi ne vain puhtaaksi märällä liinalla ja miedolla pesuaineella. Jos haluat käyttää keittiössäsi ympäristöystävällisiä materiaaleja, on monia kierrätyslasivaihtoehtoja, jotka ovat vihreitä ja tyylikkäitä.

Lasilaattojen haitat

– Voi olla kallista. Lasilaatat ovat usein huomattavasti kalliimpia kuin keraamiset tai kivilaatat. Käytetystä lasityypistä riippuen hinta voi vaihdella 7 dollarista 30 dollariin tai enemmän neliöjalkaa kohden. Jos budjetti on rajallinen, harkitse lasilaatan aksenttirajan tai insertin lisäämistä keraamiseen tai kiviseen backsplashiin.

– Voi olla hankala asentaa. Vaikka lasilaatat ovat asennettuina uskomattoman kestäviä, ne ovat raakamuodossaan herkkiä. Lasilaattojen backsplash ei ole hyvä ehdokas DIY-asennukseen useimmille kodinomistajille. Lasilaattojen leikkaaminen ja saumaaminen vaatii enemmän tarkkuutta kuin muunlaisten laattojen leikkaaminen ja saumaaminen, ja vähemmän kuin täydellinen työ näkyy. Jos yrität toteuttaa projektin itse, muista ostaa vähintään 10 prosenttia enemmän laattaa kuin mitat edellyttävät, jotta voit varautua rikkoutumiseen ja muihin virheisiin. Jos turvaudut ammattilaisen apuun, valitse asentaja, jolla on kokemusta lasilaatoista, ja varaudu maksamaan enemmän kuin keraamisten laattojen asennuksesta.

– Voi olla vaikea korjata. Vaikka kiiltävät lasilaatat ovat helppoja puhdistaa, niistä todella näkyvät sormenjäljet ja tahrat. Niitä on myös vaikea vahingoittaa, mutta ne voivat naarmuuntua, jos niitä hankaa jyrkällä materiaalilla tai jos niitä kaivetaan veitsellä. Kun naarmuja (tai vielä pahempaa, halkeamia) ilmenee, niitä on lähes mahdotonta korjata vaihtamatta osaa tai koko backsplashia.