Halkopino talo

Hän halusi laittaa naapurin Ripan kanssa. Halkotaloon upposi noin 25 kuutiometriä puuta 15 kiloa ruuveja. Taideteokselle voi ennakoida pitkää ikää. Kaikkiaan taloon on kulunut puuta noin 25 kuutiota. Salo tarkentaa, että talosta ei voi puhua, vaan halkopinosta.

Pino nyt vaan on aseteltu talon.

Onko sinunkin pihassa laiton halkopino?

Halkopino talo

Talon seinää vasten pinottu halkopino on tuttu näky monessa pihassa. Idylliseltäkin näyttävä halkopino saattaa kuitenkin olla laiton. Kyllähän tämä näyttää talolta, mutta todellisuudessa se on iso halkopino. Talon rakentamiseen tarvitsee rakentamisluvan ja siinä on tarkat.

Märkä puupino voi myös aiheuttaa seinäpintaan kosteusvaurioita. Innostus alkoi, kun muutin taloon, jossa oli kaakeliuunit ja jouduin opettelemaan, mitä kaikkea. Säilytätkö sinäkin halkopinoa talon seinää vasten?

Polttopuiden pinoaminen on taidelaji

Halkopino talo

Halkopinojen tekeminen on taas trendikästä! Väärä säilytystapa on tulipaloriski. Siinä missä turvalliseksi etäisyydeksi halkojen säilytykselle on määritelty kahdeksan metriä asuinrakennuksesta, talon sisälle saa tuoda. Talon mittainen halkopino pysäyttää katseen – "Omaksi ja muiden iloksi se tehtiin ". Reissussa nähdystä kallellaan olleesta halkopinosta ikkunoineen ja.

Lähelle taloa tuotu polttopuupino on kuitenkin laiton. Paloturvallisuussyistä puuta ei saa. Seuraavaksi kytätään halkopinoja. Talon sisällä saa olla kerrallaan enintään puoli kuutiometriä polttopuita, jollei niitä säilytetä paloeristetyssä. Padasjoelle kohonnut, talon mallinen suuri halkorakennelma kerää sosiaalisessa.

Talon seinustalle ladottu halkopino on laiton — palon sattuessa vakuutusyhtiö voi jättää korvaukset maksamatta. John Björkmanin ja hänen perheensä 90-vuotiaassa talossa eivät välttämättä nurkat ole aivan suorassa eikä puutarha viimeisten trendien. Moni säilyttää pinottua halkopinoa talon seinää vasten ja tietämättään laittomasti. Aja tuon halkopinon taakse, Milos neuvoi. Korkea halkopino antoi täyden näkösuojan noin parinsadan metrin päässä olevan talon suuntaan. Polttopuiden säilyttämiseen liittyy paloriski.

Puuta ei paloriskin vuoksi saa varastoida räystään suojassa eikä autotallissa.

Halkopino talo

Ei tuonne väliin paljon valkeeta tarvi tarjota kun koko talo on pian palanut. Palaneista taloista näkee hyvin kuinka tuli on edennyt tuolla. Moni pinoaa polttopuunsa rakennuksen seinää vasten, vaikka se ei paloturvallisuussyistä ole sallittua. Pelastuslain mukaan helposti syttyvää. Etkö keksi hyvää paikkaa polttopuille? Katso, kuinka Tee Itsen lukijat ovat ratkaisseet pulman. Kuvassa ei sitten todellakaan muuten ole talo.

Ei puhuta mitään rakennukseen viittaavaa, ettei ruveta kyselemään lupia. Väärin säilytetyt klapit ovat tulipaloriski. Monessa perheessä saattaa talon seinää vasten olla pinottuna halkopino. Polttopuutelineen voit myös antaa lahjaksi tuttavallesi esimerkiksi.