Greenguard-sertifioitu: Mitä se tarkoittaa ja miksi se on tärkeää.

Unelmiesi kodin rakentaminen tai nykyisen talosi päivittäminen toimivammaksi ja kauniimmaksi edellyttää sopivien materiaalien valitsemista. Oikeiden materiaalien valintaan liittyy kuitenkin muutakin kuin vain ulkonäön tarkentaminen. Loppujen lopuksi jokainen kodinomistaja haluaa luoda itselleen ja perheelleen terveellisen tilan. Greenguard-sertifioidut tuotteet pyrkivät tekemään tästä toiveesta totta.

Greenguard-sertifiointi voi olla hämmentävä käsite monille ostajille, jotka yksinkertaisesti etsivät parhaita tuotteita, jotka he voivat valita kotiinsa. Tämän sekaannuksen poistaminen auttaa sinua ymmärtämään, ovatko Greenguard-sertifioidut tuotteet ja materiaalit sinulle sopivia. Käytä tätä pikaesitelmää saadaksesi lisätietoja Greenguard-sertifioinnista, kun ostat terveellisiä sisustustuotteita kotiisi.

Greenguard-sertifioitu: Mitä se tarkoittaa ja miksi se on tärkeää.

Greenguard-sertifioitu Lamton-laminaatti – 12mm AC4 – American Ingenuity Collection, Township Oak / SKU: 15270330

Kuka on Greenguard, Anyway?

Kolmannen osapuolen voittoa tavoittelematon järjestö The Greenguard Environmental Institute, johon usein viitataan nimellä GEI, perustettiin vuonna 2001. Sisäilman laadun tutkimuksesta ja tuotekehityksestä tunnetun yrityksen perustama yritys tarjoaa riippumatonta sertifiointia tuotteille, jotka on suunniteltu täyttämään sen standardit.

Nykyään yrityksellä on kaksi tuotesertifiointiohjelmaa ja yksi rakennussertifiointiohjelma, joihin ulkopuoliset yritykset voivat osallistua.

Mitä Greenguard-sertifioitu todella tarkoittaa?

Greenguard-sertifioitu: Mitä se tarkoittaa ja miksi se on tärkeää.

Greenguard-sertifioidut tuotteet täyttävät tietyt yhtiön asettamat sisäilman laatua koskevat kriteerit ja standardit. Yksinkertaisesti sanottuna Greenguard-sertifioitu tuote on läpäissyt testin, joka osoittaa, että se täyttää alhaiset kemikaalipäästörajat. Tämä merkitsee kuluttajille parempaa sisäilman laatua ja vähemmän huolta uusista materiaaleista, joita tuot kotiisi.

Näiden testien tarkoituksena on pitää kuluttajat turvassa ja tarjota heille terveellisiä vaihtoehtoja joillekin mahdollisesti ongelmallisille massatuotteille. VOC-yhdisteet eli haihtuvat orgaaniset yhdisteet, joita joissakin tuotteissa esiintyy, ovat erityinen huolenaihe ja tärkeä osa testaus- ja sertifiointiprosessia.

Mitä VOC-yhdisteet ovat?

On hyvin mahdollista, että olet kuullut VOC-yhdisteistä ennenkin. Todennäköisesti olet kuullut niistä sisämaaleihin, rakennusmateriaaleihin tai tietyntyyppisiin huonekaluihin liittyen. Tiedätkö kuitenkin, mitä ne todella ovat?

VOC-yhdisteet, haihtuvat orgaaniset yhdisteet, ovat hiilipohjaisia kemikaaleja, jotka päästävät ilmaan höyryjä ja kaasuja. Kun tuot kotiisi VOC-yhdisteitä sisältäviä esineitä, nämä päästöt päätyvät talosi sisälle ja hengitysilmaan. Tämä tarkoittaa sisäilman laadun heikkenemistä, mikä voi olla erityisen ongelmallista ihmisille, joilla on terveysongelmia, kuten astmaa, ja pienille lapsille, jotka ovat vielä kehittymässä. Jotkin tuotteet voivat päästää haihtuvia orgaanisia yhdisteitä myös vuosien ajan.

Kuluttajien voi olla vaikea tietää, mitkä tuotteet sisältävät VOC-yhdisteitä, jos he eivät tee laajaa tutkimusta. Greenguardin tavoitteena on helpottaa ilman kemikaaleja ja hiukkasia sisältävien rakennusmateriaalien ja huonekalujen löytämistä.

Greenguard-sertifioitu: Mitä se tarkoittaa ja miksi se on tärkeää.

Vähän VOC-yhdisteitä sisältävä Cabot-posliinilaatta – Dimensions-sarja, väri Glacier / SKU: 15195150

Millainen on sertifiointiprosessi?

Greenguard-sertifiointi sisäilman laadusta on monivaiheinen prosessi, joka kaikkien uusien tai olemassa olevien tuotteiden on käytävä läpi saadakseen Greenguard-merkin. Näin se toimii:

  • Tuotteet validoidaan kentällä sen varmistamiseksi, että niissä käytetään vähän kemikaaleja ja päästöjä aiheuttavia materiaaleja. Testit suoritetaan lämpötilan ja kosteuden säätelemässä kammiossa tarkkuuden varmistamiseksi. Greenguard-sertifioinnin testaus kestää yleensä yhdestä päivästä kahteen viikkoon.
  • Rakennusohjelmaan osallistuvien yritysten on ehkä läpäistävä useita testejä suunnitteluvaiheessa. Greenguard-sertifiointiohjelmiin osallistuu vuodesta 2020 lähtien yli 200 yritystä ja tuotevalmistajaa.
  • Kaikki sertifioidut tuotteet testataan vuosittain yli 10 000 VOC-yhdisteen osalta sertifioinnin säilyttämiseksi.

Onko olemassa erilaisia standardeja?

Kaikki Greenguard-sertifioinnit eivät ole samanlaisia. Seuraavassa on joitakin eroja, jotka on hyvä ymmärtää erityyppisistä Greenguard-sertifioinneista:

  • "Greenguard-sertifioiduksi" merkitty tuote täyttää yrityksen asettamat sisäilman laatua koskevat perusvaatimukset. Nämä tuotteet tuottavat vähän kemikaali- ja hiukkaspäästöjä.
  • "Greenguard gold" -tuotteet täyttävät vielä tiukemmat ohjeet. Nämä tuotteet tuottavat nolla- tai lähes nollapäästöjä kemikaaleista ja hiukkasista. Greenguard gold -tuotteet täyttävät myös tietyt Kalifornian osavaltion asettamat erityisvaatimukset.

Miksi Greenguard-sertifioinnilla on merkitystä?

Tähän kysymykseen ei ole helppoa vastausta, koska tosiasia on, että kotonasi voi käyttää monia terveellisiä ja korkealaatuisia tuotteita, joilla ei ole minkäänlaista Greenguard-sertifiointia. Tämä ei aina johdu siitä, etteikö niitä sertifioitaisi, vaan siitä, että tuotteita ei otettu huomioon testauksessa. Muista, että yritysten on toimitettava tuotteet ja materiaalit testaukseen. Se voi olla aikaa vievää ja vaikeaa joillekin yrityksille.

Kuluttajana Greenguard-tuotteet tarjoavat kuitenkin tietynlaista mielenrauhaa, sillä ne on testattu perusteellisesti kodin sisäilman peruslaadun varmistamiseksi. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on lemmikkejä ja lapsia tai tietynlaisia terveysongelmia.

Yritykset, jotka käyvät läpi Greenguard-sertifiointimenettelyn, saattavat myös pitää silmällä kestävyyttä. Kestävyydestä kiinnostuneille kuluttajille Greenguard-sertifiointi voi antaa hieman enemmän uskottavuutta valmistajien esittämille väitteille.

Greenguard-sertifioitu: Mitä se tarkoittaa ja miksi se on tärkeää.

Greenguard-sertifioidut Cabot Slate -laatat Montauk Black / SKU: 15270660

Mitä Greenguard-sertifioituja materiaaleja voin käyttää?

Remonttihanke voi olla suuri tehtävä, päivitätpä sitten yhtä huonetta tai annat koko kodillesi päivityksen. Sinun ei pitäisi olla huolissasi siitä, ostatko rakennusmateriaaleja, jotka eivät vahingoita perhettäsi.

Meillä on valikoima Greenguard-sertifioituja tuotteita kodin rakentamiseen, päivittämiseen tai kunnostamiseen.

Luonnonkivi

Materiaalit, kuten marmori, graniitti ja liuskekivi, voivat olla terveellinen valinta kotiisi ja samalla lisätä luonnollista, ajatonta tyyliä mihin tahansa tilaan.

Posliinilaatat

Posliinilaatat sopivat erinomaisesti märkätiloihin, kuten kylpyhuoneisiin ja keittiöön, ja niitä on saatavana monenlaisia perinteisiin, siirtymävaiheen ja moderneihin koteihin suunniteltuja ulkonäköjä. Posliini on myös helppohoitoista, mikä tekee siitä huippuvalinnan kiireisiin perhetiloihin, joissa ylivoimainen tyyli on tärkeää.

Laminaatti

Vinyylilattia on erittäin monikäyttöinen ja sopii erinomaisesti vilkkaasti liikennöityihin tiloihin, mutta sen rakenne ja koostumus voivat aiheuttaa ongelmia. Greenguard-sertifioitu laminaatti tarjoaa kaikki kestävän, helposti asennettavan ja kustannustehokkaan lattian edut ilman riskejä. Sitä on myös saatavana erilaisissa ulkonäöissä, jotka voivat jäljitellä myös luonnollisen kovapuun kaltaisia materiaaleja.

Oletko aloittamassa rakennusprojektia tai ryhtymässä kodin remonttiin? Pienetkin kodin päivitykset edellyttävät laadukkaita rakennusmateriaaleja, jotka ovat turvallisia sinulle ja perheellesi.

Ota yhteyttä koulutettuihin edustajiimme jo tänään, niin saat lisätietoja varastossamme olevista Greenguard-sertifioiduista tuotteista. Meillä on laaja valikoima terveellisiä vaihtoehtoja kotiisi aina design-lattiapinnoitteista rakennustarvikkeisiin, jotka on suunniteltu kestämään koko eliniän.