Graniittisen komposiittialtaan ostaminen? Tässä on mitä sinun on tiedettävä

Graniittinen komposiittiallas on kaunis ja kestävä lisä keittiöösi. Tämä suunniteltu materiaali valmistetaan graniittikivipölyn ja akryylihartsien sekoituksesta, joka on valettu tiskialtaan muotoon. Kvartsipölystä ja akryylihartsista koostuvat komposiittialtaat ovat läheisiä serkkuja. Merkintöjä "komposiittikivi" ja "graniittinen pesuallas" käytetään joskus vaihdellen kuvaamaan kumpaakin materiaalia. Komposiittigraniittisen tiskialtaan sisällyttämisellä keittiöön on useita etuja ja myös joitakin haittoja.

Lue alla oleva osto-oppaamme nähdäksesi, sopiiko komposiittigraniittinen pesuallas juuri sinun keittiösi uudistamiseen.

Graniittisen komposiittialtaan ostaminen? Tässä on mitä sinun on tiedettäväBrie Williams Komposiittigraniittialtaan edut

Graniittiset komposiittialtaat tarjoavat houkuttelevan vaihtoehdon perinteisille ruostumattomasta teräksestä tai posliinista valmistetuille altaille. Nämä ovat joitakin materiaalin tärkeimpiä myyntivaltteja:

Monipuolisuus: Löydät laajan valikoiman graniittikomposiittialtaan tyylejä, kokoja, muotoja, viimeistelyjä ja värivaihtoehtoja, jotka täydentävät työtasojasi. Valkoinen, musta ja ruskea ovat edelleen suosituimmat värivaihtoehdot. Kun verrataan esimerkiksi graniittisten komposiittialtaiden tyylivaihtoehtoja ja ruostumattomasta teräksestä valmistettujen altaiden tyylivaihtoehtoja, ensin mainituissa on paljon enemmän vaihtoehtoja. Johdonmukaisuus: Aidossa graniittikivialtaassa on kiven luonnolliset vaihtelut koko materiaalissa. Komposiittigraniittisessa pesualtaassa sen sijaan on yhtenäinen väri koko materiaalissa. Kustannukset: Komposiittigraniittiallas maksaa yleensä vähemmän kuin luonnongraniittiallas. Komposiittigraniittialtaiden haitat: Komposiittigraniittialtaiden haitat

On tärkeää ymmärtää sekä hyvät että huonot puolet, ennen kuin valitset keittiöön graniittisen komposiittialtaan. Tässä on joitakin tämän materiaalin haittapuolia:

Kovuus: Vaikka jotkin pesualtaan materiaalit ovat anteeksiantavampia, komposiittigraniitti on tarpeeksi kovaa rikkoakseen lasiesineitä, kun ne pudotetaan sen pinnalle. Tätä graniittikomposiittialtaan ongelmaa kannattaa harkita, jos peset usein särkyviä astioita tiskialtaassa.Värin tasaisuus: Graniitin aitoa ulkonäköä on vaikea luoda uudelleen. Komposiittigraniittinen pesuallas on kuvioiltaan ja väriltään yhtenäinen, eikä siinä ole luonnongraniitin kaltaisia vaihteluita.Kustannukset: Laadukkaat graniittikomposiittialtaat ovat kalliimpia kuin pesualtaan materiaalit, kuten ruostumaton teräs ja posliini.Paino: Graniittiset komposiittialtaat ovat yleensä paljon painavampia kuin ruostumattomasta teräksestä valmistetut lajikkeet, joten saatat joutua asentamaan lisää rakenteellista tukea altaan alle.
Miten graniittikomposiittiallas puhdistetaan?

Puhdistuksen helppous on tärkeä seikka minkä tahansa keittiön ominaisuuden, erityisesti tiskialtaan kohdalla. Laadukkaat graniittikomposiittialtaat muotoillaan korkeassa paineessa, jolloin ne ovat huokoisia, hygieenisiä ja kestävät kuumuutta, tahroja, naarmuja ja lohkeamia. Tahrojen puhdistaminen ja poistaminen graniittikomposiittialtaasta voi kuitenkin olla hankalaa.

Kovat kemikaalit voivat vaurioittaa graniittikomposiittipesuallasta, joten noudata valmistajan ehdotuksia pinnan puhdistamiseksi ja tuotteita, joita ei saa kaataa pesualtaaseen. Voit yleensä käyttää graniittikomposiittialtaan puhdistamiseen mietoa astianpesuaineita ja lämmintä vettä. Jos tahra on kovempi, ripottele pesualtaaseen ruokasoodaa, lisää etikkaa ja hankaa varovasti hankaamattomalla sienellä. Jotkin graniittikomposiittialtaat voivat vaurioitua lämmön vaikutuksesta, jolloin syntyy hartsien sulamisesta johtuvia tahroja, ja materiaali naarmuuntuu. Tarkista valmistajan takuu ja valitse tuote, joka on suunniteltu korkeaan lämmönkestävyyteen.

Miten ylläpitää graniittialtaan komposiittia?

Toisin kuin luonnongraniitti, komposiittigraniittipinta ei vaadi tiivistämistä. Nämä pesualtaat vaativat kuitenkin jonkin verran huoltoa, jotta suojapinnoite säilyy ehjänä. Levitä pesualtaaseen puhdistus- ja tiivistysainetta pehmeällä liinalla. Hankaa sitten puhtaaksi ja pyyhi kuivaksi ennen kuin viimeistelet kunnostustyön kiillotusaineella (8 dollaria, Home Depot).

Supreme Surface Cleanersin mukaan sinun pitäisi tehdä tämä kunnostusprosessi vasta, kun huomaat komposiittialtaan näyttävän samealta. Sumea ulkonäkö tarkoittaa, että suojaava pinta on kulumassa ja vedestä peräisin olevat mineraalit aiheuttavat kertymiä.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon graniittinen komposiittiallas maksaa?

Komposiittigraniittinen pesuallas maksaa noin 150-400 dollaria yläasennettavasta pesualtaasta, 200-600 dollaria kaksoisasennettavasta tai alle asennettavasta pesualtaasta ja 300-800 dollaria farmhouse- tai esiliinatyylisestä pesualtaasta.

  • Kuinka kauan graniittinen komposiittiallas kestää.

    Komposiittigraniittialtaat ovat melko kestäviä ja voivat kestää vuosikymmeniä normaalilla käytöllä ja asianmukaisella hoidolla. Muista vain noudattaa valmistajan puhdistusohjeita (yleensä mieto astianpesuaine ja lämmin vesi) ja välttää kovien tai hankaavien puhdistusaineiden käyttöä (ruokasooda käy), sillä ne voivat vahingoittaa pesualtaan pintaa. On myös hyvä idea poimia märät sienet, puhdistaa tahrat (kuten viini, kahvi tai tomaattikastike) välittömästi ja välttää kuumien pannujen laittamista lavuaariin.

  • Mikä on komposiittigraniittisen ja luonnongraniittisen pesualtaan hintaero?

    Luonnongraniittinen pesuallas voi maksaa jopa kymmenen kertaa enemmän kuin komposiittigraniittinen pesuallas. Koska luonnongraniittiset altaat valmistetaan massiivisista kivilaatoista ja ne ovat melko painavia, ne vaativat usein ammattilaisen asennuksen, mikä lisää alkuperäisiä kustannuksia. Myös ylläpitokustannukset ovat korkeammat kuin komposiittigraniittisen pesualtaan, sillä luonnongraniittiset pesualtaat – kuten luonnongraniittiset työtasotkin – on tiivistettävä uudelleen vuosittain niiden kauneuden säilyttämiseksi.