Go Beyond Blinds and Curtains (Mene kaihtimien ja verhojen ulkopuolelle)

Pitkään aikaan näytti siltä, että ikkunanpäällysteiden osalta ei ollut mitään uutta auringon alla. Viimeisten 15 vuoden aikana innovaatiot ovat kuitenkin vallanneet alan, ja nyt kuluttajilla on valtavasti vaihtoehtoja, joita he voivat tarkastella päättäessään, miten he pukevat kotinsa lasit.

"PVC-pystyverhot, raskaat verhot ja miniverhot kannattaa ottaa pois, sillä nyt on niin paljon enemmän tarjolla kuin 15 vuotta sitten", sanoo Sandra Saft, Window Interiors -yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, joka toimii Altamonte Springsissä, Flacassa, sijaitsevan ikkunanpäällystysalan alihankkijana.

Haluatko tehdä ikkunanpäällysteistäsi vihreämpiä? Ympäristöystävällisiä tuotteita on runsaasti, sanoo Saft. "Energiatehokkuus on tällä hetkellä suuri muotisana, ja valmistajat ovat jopa siirtymässä käyttämään kestäviä ja biohajoavia materiaaleja.

Alan luonne on kuitenkin hyvin syklinen, sanoo Jared Grodnitzky, myynti- ja markkinointijohtaja Crown Shade Companyssa , Baltimoressa, Md. sijaitsevassa ikkunanpäällysteiden valmistajassa. "Ala on vuoristorataa", hän sanoo. "Se, mikä on täällä tänään, katoaa huomenna ja palaa sitten sukupolven päästä, mutta uusin kääntein, kuten moottoroituna."

Vaakaverhot
Perinteinen vaakasuora puinen kaihdin on kuluttajien kestosuosikki. "Jos olet asiakas, jolla ei ole todella vahvoja mieltymyksiä ikkunanpäällysteen suhteen, valitset luultavasti perinteisen kahden tuuman puu- tai tekopuukaihtimen", Grodnitzky sanoo.

Hän sanoo, että tekopuiset kaihtimet ovat isoja, kiitos MDF-levyn (Medium Density Fiberboard) parantuneen rakenteen. "Se todella simuloi puuta", hän sanoo. "Jos katsot MDF-sulkuverhoa ja tavallista aitoa puusta tehtyä ikkunaluukkua, et voi erottaa sitä toisistaan ulkoapäin."

Hän kuitenkin varoittaa, että sama ei päde vinyylistä valmistettuihin tekokaihtimiin. "Vinyylin laatu on heikkoa", hän sanoo.

Yksi syy siihen, että ihmiset valitsevat aidon puun sijasta puunjäljitelmän, on tietenkin hinta; puunjäljitelmä on huomattavasti edullisempi kuin oikea puuvaihtoehto. Toinen etu on kestävyys. "Ihmiset valitsevat joskus tekopuun, koska he eivät halua, että sävyt vääntyvät keittiössä tai kylpyhuoneessa", hän sanoo.

Älä kuitenkaan oleta, että kahden tuuman kaihtimet eivät tarjoa monia vaihtoehtoja. Nauhalla koristelluista keskijousista erilaisiin puu- ja maalivaihtoehtoihin, sinulla on silti paljon valinnanvaraa, kun valitset tämän varjostustyypin. Grodnitzky sanoo, että jos olet kiinnostunut värjätyn puun ilmeestä, on parasta valita aitoa puuta eikä tekopuuta, koska tekopuussa ei ole värjäyksiä – vain maalia, joka näyttää värjäykseltä, mikä ei ole realistinen korvike.

Lopuksi, jos asennat sävyjä lastenhuoneeseen, harkitse uusia johdottomia vaihtoehtoja, sanoo Michael Cienian, Hunter Douglasin laadunvarmistuksen varajohtaja ja Window Covering Safety Councilin (WCSC) entinen puheenjohtaja. "Johdottomia ratkaisuja on saatavana monenlaisiin sävyihin, ja ne ovat todella paras vaihtoehto lastenhuoneeseen", hän sanoo.

Sälekaihtimet
Sälekaihtimet ovat palanneet, ja niiden suosio kasvaa. "Sisustusluukut ovat valtavia juuri nyt", Grodnitzky sanoo. "Jotkut haluavat aidon puun rikkautta, mutta toiset valitsevat komposiittipuun, joka on halvempaa ja voi mennä kylpyhuoneeseen, jossa on höyryä, tai muihin tiloihin, joissa on kosteus- ja lämpötilaongelmia."

Koska ne ovat toinen hyvin perinteinen vaihtoehto, Grodnitzky sanoo, että ikkunaluukut eivät todellakaan koskaan mene pois muodista. Kuten kaihtimienkin kohdalla, hän suosittelee, että jos et käytä valkoista, valitse aitoa puuta, sillä se antaa luonnollisimman ilmeen.

Perinteiset ikkunanvarjostimet
Muistatko vanhat rullaverhot, jotka sinulla oli luultavasti luokkahuoneessasi lapsena? Sellaiset, joita piti vetää juuri oikein, jotta ne saatiin vedettyä sisään, tai muuten jalkoihin jäi valkoinen vinyylisäleikkö? Unohda tuo mielikuva, sanoo Grodnitzky, ja avaa mielesi nykypäivän rullaverhoille.

"Rullaverhot ovat nyt todella nousussa", hän sanoo. "Usko tai älä, mutta ne ovat taas parhaimmillaan. Mutta se ei ole aivan sitä, mitä muistat – ne eivät ole enää jousissa."

Grodnitzky sanoo, että nyt rullaverhot ovat kytkimillä tai moottoroituja. Myös karunvalkoinen vinyyli on kadonnut; nyt rullaverhoja on saatavana kankaita, kuten "sheerweave", joka suodattaa valoa sulkematta aurinkoa kokonaan pois.

Toinen suuri suosikkityyppi ovat tällä hetkellä kudotut aurinkosuojukset, jotka estävät UV-valoa estämättä näkymää ikkunasta ulos. "Näitä käytettiin ennen lähinnä kaupallisissa sovelluksissa, mutta nyt näemme aurinkosuojien siirtyvän myös asuntosuunnitteluun", Saft sanoo. "Kankaista on tulossa asuinaluepainotteisempia, ja niiden mallit ja kudokset voidaan sisällyttää asuinalueen suunnitelmiin."

Toinen yhä suositumpi vaihtoehto on roomalaiset varjostimet, jotka ovat esteettisesti verhoja, koska niiden takana on materiaalia, mutta joissa on kaihtimien toiminnallisuus, koska ne voidaan nostaa ja laskea. Niitä on saatavana monissa kankaissa ja vaihtoehdoissa, ja ne sopivat erinomaisesti ikkunoihin, jotka eivät ole valtavia, kuten ovissa oleviin ikkunoihin. "Roomalaisten sävyjen markkinat ovat todella kasvussa", Grodnitzky sanoo. "Ihmiset pitävät niistä, koska ne ovat eräänlainen verhojen ja kaihtimien risteytys.

Toinen kuuma tuote on luonnonkudotut kankaat. Saft mainitsee suosituiksi tuotteiksi kaislikon, bambun ja ruohokankaan. "Näitä voi olla roomalaisissa sävyissä tai litteissä rullakaihtimissa, joissa on valanssi", hän sanoo. "Ja monet näistä eivät ole vain energiatehokkaita, vaan myös biohajoavia."

Leveät ikkunavaihtoehdot
Jos kodissasi on terassi tai muu suuri liukuovi, saatat ajatella, että vanhat PVC-pystysuojukset ovat ainoa vaihtoehtosi. Näin ei ole, sanoo Grodnitzky. "Liukupaneelit ovat vaihtoehto pystysuuntaisille kaihtimille, ja ne ovat tulossa Euroopasta ja niitä myydään nyt täällä", hän sanoo. "Ne eivät ole aina yhtä toimivia kuin pystysuuntaiset kaihtimet, mutta ne antavat mukavan ilmavan ilmeen – hyvin tyylikkään ja yksinkertaisen."

Paneelit sopivat erillisiin liukusäätimiin verhossa, ja ne voidaan avata tai sulkea paneeleihin kiinnitetyllä puukapulalla. Näiden paneelien lisäetuna on, että monet niistä on valmistettu luonnonmateriaaleista, mikä on parannus ympäristöä kuormittavaan PVC-vaihtoehtoon verrattuna.

Ikkunakalvot
Vaikeasti asennettaviin ikkunoihin tai kun haluat vain olla hieman minimalistisempi, ikkunakalvot voivat sopia ikkunanpäällystystarpeisiisi. Dan Birkenmeier , Martinsville, Va.-nimisen yrityksen Gila Film Productsin tuotemerkkipäällikkö, sanoo, että tärkeimmät syyt, miksi ihmiset valitsevat ikkunakalvoja, ovat lämmönsäätö, häikäisyn hallinta ja yksityisyys.

"Makuuhuoneet ja kylpyhuoneet ovat kaksi ensisijaista aluetta, joilla kalvoja käytetään, mutta niitä käytetään paljon myös olohuoneissa ja perhehuoneissa", hän sanoo.

Kalvoja on saatavana erilaisina malleina, halkeilevasta lasista mosaiikkiin, sekä perinteisinä ikkunan sävytyksinä, joiden tarkoituksena on lisätä huoneen energiatehokkuutta.

Energiansäästöt ovatkin monille kalvot valitseville ihmisille liikkeellepaneva voima, koska niitä voidaan käyttää yksinään tai yhdessä kaihtimien, verhojen tai muiden ikkunanpäällystysvaihtoehtojen kanssa. "Kalvot voivat estää jopa 99 prosenttia UV-säteistä, ja niiden tiedetään vähentävän jäähdytyskustannuksia jopa 50 prosenttia", Birkenmeier sanoo. "Meillä on todellista merkitystä kuluttajille, jotka haluavat säästää energiaa ja pienentää sähkölaskujaan."

Tulevaisuus on nyt: Healing Window Treatments
Kun kodeista tulee yhä energiatehokkaampia, ne myös sitovat haitallisia myrkkyjä ja allergeeneja ilmaan, jota hengität päivittäin. Vaikka sisäilmaongelmien hoitoon on paljon vaihtoehtoja, eräällä ikkunaverhoiluyrityksellä on ratkaisu, jota et ole luultavasti nähnyt aiemmin: Saksalainen ikkunanpäällystysyritys Ado on kehittänyt kankaita, jotka todella parantavat sisäilman laatua.

ADO SmartFabrics -kankaat sisältävät kaksi tärkeintä omaa kangasta parantavaa teknologiaa: ADO ActiBreeze, joka parantaa aktiivisesti sisäilman laatua, ja ADO BioProtect, joka estää bakteerien kerääntymisen verhokuituun.

"Nämä ovat niin edistyksellisiä", Saft sanoo. "Ne ovat loistavia poistamaan allergeeneja ja tuoksuja ilmasta, ne todella parantavat huoneen ilmanlaatua, ja ne ovat myös kauniita."