Glykogeenivarastojen tyhjeneminen

Vähähiilihydraattinen syöminen johtaa nopeasti glykogeenivarastojen tyhjenemiseen. Samalla menetetään glykogeeniin sitoutunutta nestettä. Lihaskudoksessa olevat varastot tyhjenevät lihasten kulutuksen mukaan. Ilman lisätäydennystä maksan glykogeenivarastot tyhjenevät noin 12–24 tunnin. Maksan omat glykogeenivarastot tyhjenevät noin 12 tunnissa, joten varastot on täydennettävä ennen seuraavaa harjoitusta, jotta harjoittelua. Suurempi kalorivaje yhdistettynä vhh-ruokavalioon sen sijaan johtaa ensinnäkin päivittäin maksan glykogeenivarastojen tyhjenemiseen.

Lihasten ja maksan glykogeenivarastot riittävät noin puolentoista, kahden tunnin. Lihasten glykogeenivarastojen tyhjentäminen saa aikaan. Lenkin jälkeen täytyy nauttia hiilihydraatteja, jotta glykogeenivarastojen tyhjeneminen lakkaisi ja proteiinia, jotta lihaksiin kovassa lihastyössä syntyneet. Maksan glykogeenivarastojen koko on noin 100 g ja lihasten keskimäärin 400 g. Siellä se selän glykogeeni tyhjenee:) Selän glykogeenivarastot tyhjenevät. Yli kahdeksan toiston sarjojen lihaskuntoharjoittelun tai muun. Raskaan treenin jälkeen rasitettuina olleista lihaksista tyhjenee vähintään puolet niihin varastoituneesta glykogeenista.

Tämä johtaa rasvanpolton lisäksi myös välittömämpien energiavarastojen tyhjenemiseen: lihasten ja maksan glykogeenivarastot tyhjentyvät. Kyllä siellä monessa kohtaa mainitaan glykogeenivarastojen. Lisää tuloksia kohteesta pakkotoisto. Tyhjentyneet glykogeenivarastot täyttyvät 24 tunnin sisällä, mutta tietysti palautuminen riippuu aina tehdystä harjoituksesta ja ravinnosta.

Hiilihydraattien imeytyminen ja käyttö – Potku. ATP-varastot tyhjenevät ainoastaan 30 – 40 %. Glykogeenivarastojen tyhjeneminen riippuu suorituksen. KP-varastot tyhjenevät lähes kokonaan. Kovissa harjoituksissa glykogeenivarastot tyhjenevät nopeasti.

Nukkuminen ja yöpaasto tyhjentää levossa maksan glykogeenivarastot. Kuinka nopeasti elimistö menee ketoosiin, jos liikkuu eli kauanko kestää glykogeenivarastojen tyhjentyminen? Tyhjät glykogeenivarastot tarkoittavat puolestaan heikompaa suorituskykyä ja. Lihaskuntotreeneissä voidaan käyttää vastuksena omaa painoa.

Käytän kehonpainoharjoittelua asiakkaideni treeniohjelmien osana ja osa. Maratonsuorituksen ratkaisevimpia tekijöitä on juoksijan energiatalous, lihasten glykogeenivarastojen tyhjeneminen on yleisin syy. Kun glykogeenivarastot hupenevat, lihakset väsyvät. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että hiilihyraattipitoinen ruokavalio parantaa kestävyyttä.

Suorituksen jälkeen tulisikin. Ketoosissa lihasten glykogeenivarastot tyhjenevät ja samalla. Lisäksi infektio aiheuttaa glykogeenivarastojen tyhjenemistä ja erityisesti kuumeisena. Paino myös putoaa nopeammin alussa, mutta tämä johtuu glykogeenivarastojen tyhjenemisestä eikä rasvan poltosta. Otetaan rasvasta 25% energiantarpeesta. Nämä glykogeenivarastot tyhjenevät kuitenkin varsin nopeasti, jos ravinnosta ei enää saada hiilihydraatteja. Kun pudotat hiilarit pois ruokavaliosta, kadonnut paino ei suinkaan ole rasvaa vaan glykogeenivarastojen tyhjenemistä.

Tämä helpottaa energiavarastojen tyhjenemistä. Miksi tankkaus kannattaa pitää? Tankkaus tulee aiheelliseksi varsinkin dieetillä, jossa lihasten glykogeenivarastot tyhjenevät varsinkin pitkällä.