Fretti kiima

Fretin lisääntymiskyky vaikuttaa myös lemmikkifretin omistajaan, paljon enemmän kuin muiden lemmikkilajien. Naarasfretin kiima on sille hengenvaarallinen. Fretti on söpö, hurmaava ja leikkisä eläin, johon moni ihastuu ensi näkemältä. Vaikka fretti onkin seurallinen ja aktiivinen lemmikki, kannattaa ennen sellaisen.

Uroksen kiima kestää pitkään ja jos taloudessa on myös muita frettejä, tulee ne. Leikkausta ei suositella ennen kuin fretti on täysikasvuinen, mutta implantin voi.

Kesytetty hilleri eli fretti

Kysyhän frettisi kasvattajalta. Noilla nartuilla alkaa usein kiima samoihin aikoihin kuin emollaan on alkanut joten kasvattajalta kuulet siitäkin. Hormoni-implantti taasen hidastaa fretin elimistön hormonitoimintaa ja laskee hormonituotannon normaalitasolle, jolloin se katkaisee kiiman. Naaraan pitkittynyt kiima voi pahimmassa tapauksessa johtaa aplastiseen anemiaan. Miten fretti käyttäytyy kiimassa?

Fretti harrastajien ja kasvattajien koko Suomen kattava yhdistys. Urokset voivat kuitenkin käyttäytyä aggressiivisesti kiimassa, kun taas useat naaraat käyttäytyvät hyvinkin hellyydenkipeästi tiineyden aikana. Drive: Juu oot ihan oikeassa, minun fretit on kuitenkin vielä vasta pentuja ja kiima -aika on niillä vasta ensivuoden puolella, joten siitä ei ole kyse.

Paljonko lemmikki maksaa vuodessa? kaksi perhettä laski kulunsa

Joten tässä oma kokemukseni ensimmäisen frettini kiimasta:) Meidän Iinulle tuli kiima. Kemiallisessa kastraatiossa tai sterilisaatiossa fretin niskanahan alle sijoitetaan. Naaraiden kiima on vaarallisempi kuin uroksien ja sitä tuleekin. Suositeltavaa olisikin implantoida fretti jos sitä ei aiota käyttää kasvatukseen.

Frettejä on alunperin jalostettu hillereistä kanien ja jyrsijöiden metsästykseen. Kiimassa fretti merkkailee reviiriään, saattaa käyttäytyä levottomasti tai. Fretit ovat oikein koulutettuina valloittavia lemmikeitä, jotka osallistuvat mielellään kaikkeen. Yksinäinen fretti viihdyttää itse-. Pentuikäiset kissat eivät saa edes olla tekemisissä fretin kanssa, koska fretti on. Fretin kiima voi siis sekin olla tappava, jos sitä ei tavalla tai toisella pysäytetä.

Kesytetty hilleri eli fretti – Historiaa ja hoitoa. Leikkaukset auttavat kiima ongelmiin. Henna Kiviniemen perheeseen harkittiin myös jyrsijää, mutta fretit. Meillä on neljä frettiä, mutta koska yhdellä uroksella ja naaraalla on kiima. Siitä sitten perillepäästyä pesemään fretit vessan lavuaarissa. Mojitollahan oli kaiken lisäksi kiima, sillä neidin viime vuonna laitetu implantin.

Pitkälle edennyt kiima aiheuttaa aplastisen anemian johon fretti lopulta kuolee. Ja pelissä on kuitenkin naarasfretin koko elämä, sillä katkaisematon kiima voi naarasfreteillä johtaa aplastiseen anemiaan ja sitä kautta fretin.

Kodin uusjako: lemmikit makuuhuoneessa

Fretille on iso, kaksikerroksinen häkki, ja siili asuu sille rakennetussa kaapissa. Katso kaikki Turun filharmoninen orkesteri tapahtumatiedot ja osta liput Lippupisteestä. Kiiman alkamisen ensioireina fretti voi hakea tavallista enemmän huomiota, mutta selkein merkki on vulvan turpoaminen, jota ei voi olla. Fretti on jalostettu luonnossa elävästä hilleristä alunperin pyytämään kaneja ja jyrsijöitä. Jos naarasfretti ei parittele, ei ovulaatiota tapahdu ja fretti on kiimassa jatkuvasti.

Tästä johtuen fretin estrogeenitaso pysyy jatkuvasti epäluonnollisen korkealla. Pitkittynyt kiima aiheuttaa aplastisen anemian johon eläin kuolee ilman hoitoa. Ja kannattaa ehdottomasti hankkia kaksi frettiä vaikka ovatkin. Milloin naaras fretin ensimmäinen kiima on odotettavissa?