Faktaa vai fiktiota: Toimiiko tämä viraalinen TikTok-siivoustemppu todella?

Faktaa vai fiktiota: Toimiiko tämä viraalinen TikTok-siivoustemppu todella?

Ei ole mikään salaisuus, että TikTokin algoritmi oppii tuntemaan kiinnostuksen kohteesi melko hyvin, ja BobVila.comin toimittajana se tarkoittaa, että syötteeni on täynnä siivoussisältöä. #CleanTok, kuten niche-kiinnostusta kutsutaan TikTokissa, on täynnä ihmisiä, jotka dekantoivat tarvikkeita esteettisesti miellyttäviin säilytystiloihin, jakavat arvosteluja trendikkäimmistä puhdistusaineista ja käyttävät tuotepaloja esitelläkseen suosikkisiivoushackejään.

Tähän asti olen ollut vain tarkkailija näissä oudon tyydyttävissä videoissa. Itse olen pysynyt siivouksessa uskollisena luotettaville tuotemerkeille ja klassisille puhdistusaineille, kuten etikalle ja ruokasoodalle. Mutta selattuani lupauksia helpoista nikseistä ja uskomattomista tuloksista päätin, että oli aika laittaa #CleanTok testiin.

Partavaahtoa sisältävä peilitemppu

#CleanTok-amatöörinä olin vasta valmis kastamaan varpaani maailmaan. Halusin testata hakkeria, jossa olisi genren tavanomaiset elementit – epäsovinnainen, äärimmäinen ja ilahduttava lopputulos – mutta joka ei aiheuttaisi minulle suurempaa sotkua, jos siitä tulisi katastrofi.

Selatessani videoita intensiivisestä syväpuhdistuksesta ja oudoista vinkeistä pysähdyin yhteen, jossa esiteltiin "3 Home Cleaning Hacks Using Shaving Cream". Taustalla soi vauhdikas pop-kappale, ja katselin, kuinka naisen käsi kiillotti partavaahtoa peiliin, jotta peili kiiltää raidattomasti ja estää huurtumisen, levitti sitä kodinkoneeseen sormenjälkien poistamiseksi ja kiillotti sillä timanttisormuksen. Minulla ei ole ruostumattomasta teräksestä valmistettuja laitteita eikä koruja, jotka tarvitsisivat kiillotusta, mutta kylpyhuoneeni peili kaipasi puhdistusta. Etsin hakusanalla "shaving cream cleaning hacks" nähdäkseni, käyttikö kukaan muu tätä hygieniatuotetta peileihinsä, ja totta tosiaan, oli! Löysin puhdistushakkerini testattavaksi.

Siihen ryhtyminen

Kaikissa katsomissani videoissa useimmat käyttivät perinteistä partavaahtoa. Minulla oli partavaahtogeeliä käsillä, mutta ostin reilua kokeilua varten purkillisen tavallista partavaahtoa. Käytin geeliä peilin toisella puoliskolla ja kermaa toisella puoliskolla. Joissakin videoissa partavaahtoa levitettiin mikrokuituliinalla ja toisissa sitä levitettiin käsin; testasin jälleen molempia menetelmiä.

Niin monissa #CleanTok-videoissa ihmiset käyttävät liikaa tuotetta. Vaikka olen yleensä varovaisempi, tämä tuntui tilaisuudelta päästä vähän sekoilemaan. Ruiskutin noin golfpallon kokoisen määrän geeliä liinaan, joka sitten kasvoi suuremmaksi – sitä oli paljon enemmän kuin tarvitsin. Vaikka tiesin, että sitä oli liikaa, levitin sitä peilin päälle. Jätin noin kolmanneksen peilistä koskemattomaksi huurteenpoistokomponentin kontrolloimiseksi.

Sitten vaihdoin perinteiseen partavaahtoon ja levitin sitä suoraan käteeni. Yritin ottaa opikseni aiemmasta virheestäni, kun käytin liikaa geeliä, mutta minulle jäi silti ylimääräistä. Menin eteenpäin ja levitin sitä peiliin pyörivin liikkein.

Kun peili oli lähes partavaahdon peitossa, otin puhtaan mikrokuituliinan pyyhkimään kaiken pois. Videoissa näytti siltä, että ihmiset käyttivät samaa liinaa, jolla he levittivät partavaahtoa, mutta minun liinani oli liian sotkuinen. Tämä kesti muutaman minuutin kauemmin kuin videoissa näytettiin, mutta se johtui siitä, että käytin liikaa tuotetta. Parranajogeeliä sisältävälle puolelle jäi samea pinnoite, jonka poistaminen vaati ylimääräistä työtä, mutta se kirkastui lopulta. Ennen kuin tein mitään päätöksiä, laitoin suihkun päälle ja annoin huoneen täyttyä höyrystä nähdäkseni, mitä tapahtuisi.

Toimiiko partavaahtotemppu?

Jäikö minulle siis kiiltävä, huurtumaton peili? No, kyllä ja ei. Peilini näytti ehdottomasti puhtaammalta kuin aloittaessani, mutta se ei näyttänyt paremmalta kuin ne kerrat, jolloin olin puhdistanut sen Windexillä. Temppu kuitenkin esti peilin huurtumisen. Kun kylpyhuone täyttyi höyrystä, se osa, jossa ei ollut partavaahtoa, hämärtyi välittömästi, kun taas toinen osa pysyi enimmäkseen kirkkaana.

Entä kumpi partavaahto toimi paremmin? Klassinen partavaahto oli paras vaihtoehto. Sitä sisältävä puoli ei tarvinnut koskaan ylimääräistä hiomista, se näytti puhtaammalta eikä todellakaan huurtunut lainkaan.

Lopulliset ajatukset

Vaikka tämä TikTok-hakki ei ollut täysi moka, en ole valmis lisäämään sitä siivousrutiini. Partavaahdon käyttäminen oli sotkuisempaa kuin suihkepuhdistusaineen käyttäminen, ja sen tulokset eivät olleet yhtä vaikuttavia. Vaikka se esti huurtumisen, se ei ole minun huolenaiheeni. Se on ihan hyvä vaihtoehto, jos olet pulassa eikä sinulla ole tavallista puhdistusainetta käsillä. Kaiken kaikkiaan se oli hyvä harppaus #CleanTokiin, ja se on inspiroinut minua tarttumaan joihinkin muihin sovelluksen siivoustrendeihin.