Etuoven kahvakuulan asentaminen tai vaihtaminen

Etuoven kahvan ja lukkorasian asentaminen on nopea tapa lisätä kodin houkuttelevuutta. Ennen kuin aloitat, varmista, että ovessasi on vakiovarusteiset porausreiät nuppi/vipu ja lukkoyhdistelmää varten.

Tämä valmistelutyyppi on tarkoitettu ovelle, jossa on kaksi porausreikää ja ristiporaus, toinen päällekkäin, 5-1/2 tuumaa keskeltä keskelle. Molempien porausreikien halkaisija on 2-1/8 tuumaa ja ristiporausreikien halkaisija on 1 tuumaa. Takimmaisen sarjan mitat ovat 2-3/8-2/3/4 tuumaa oven reunasta ristiporausreiän keskikohtaan. Oven paksuuden on oltava 1-3/8-1/3/4 tuumaa. Huomioi uuden kahvasi mitat, jotta se sopii oikein oveen.

Ole varovainen, kun käytät sähköporaa ruuvien asentamiseen. Se voi helposti naarmuttaa ruuvin kierteet tai vahingoittaa laitteistoa. Älä kiristä ruuveja liikaa; voit aina palata myöhemmin kiristämään niitä.

Kun olet mitannut ja valmistellut, olet valmis asentamaan uuden ovenkahvan ja lukon. Seuraa vaiheittaisia ohjeitamme päästäksesi alkuun.

Ovenkahvan ja lukon asentaminen Tarvittavat tarvikkeet

    Oven nuppi/kahvasarja (käytimme Schlagen Addison-kahvasarjaa) Lukkoruuvisarja (jos ei sisälly toimitukseen) Mittanauha Lyijykynä Tarvittaessa yleismittausveitsi Tarvittaessa 1 tuuman taltta Sähköpora (tai Philips-ruuvimeisseli pitkällä varrella) Senkkipala (jos käytät poraa) Litteä ruuvimeisseli (valinnainen) Vasara Puupalikka.

Vaihe vaiheelta ohjeet

Noudata ohjeita ulko-oven kahvan ja lukkosarjan asentamiseen, jotta saat raikkaan ulkoasun, josta pidät ja joka parantaa kotisi näyttävyyttä.

Etuoven kahvakuulan asentaminen tai vaihtaminen Vaihe 1: Asenna salpa.

Määritä, haluatko käyttää litteää, suorakulmaista etulevyä vai pyöreää sisäänajettavaa etulevyä. (Monissa sarjoissa on molemmat vaihtoehdot.) Jos haluat käyttää litteää etulevyä, mutta oven reunassa ei ole syvennystä, jotta se mahtuisi poikkileikkauksen päälle, piirrä etulevyn ääriviivat lyijykynällä ja viillä ääriviivat veitsellä, jotta puu ei lohkeile. Talttaile 1 tuuman taltalla suorakulmio, joka on 1/8 tuuman syvyinen (sen on oltava samassa tasossa oven karmin kanssa), 1 tuuman leveä ja 2-1/4 tuuman korkea, keskitetty ristiporaus. Kun olet saanut syvennyksen oven reunaan, liu’uta salpa poikittaisreikään siten, että viiste osoittaa ovipieliin, ja kiinnitä se syvennykseen kahdella lyhyellä ruuvilla.

Jos haluat pienemmän pyöreän sisäänajettavan etulevyn, irrota litteän etulevyn ja tukilevyn ruuvit litteäkärkisellä ruuvimeisselillä. Asenna pyöreä sisäänajettava etulevy salvan päälle ja paina alaspäin kiinnittämiseksi. Liu’uta salpa ja sisäänvedettävä etulevy poikittaisreikään siten, että viiste osoittaa oviholkkia kohti, ja työnnä sisään, kunnes se on tiukasti kiinni. Käytä vasaraa, jonka ja salvan välissä on puupalikka, lyömällä se varovasti paikalleen (kunnes se on samassa tasossa oven reunan kanssa) vahingoittamatta laitteistoa.

Etuoven kahvakuulan asentaminen tai vaihtaminen Vaihe 2: Asenna ulkokahva.

Jos uusi ovenkahva kiinnittyy oveen alemman porausreiän alapuolelle (kuten meidän ovenkahvamme), saatat joutua poraamaan toisen reiän sitä varten. Kohdista kahvan takaosassa oleva kara salvan aukkoon ja liu’uta mahdollisia mekanismeja ylös- tai alaspäin tarpeen mukaan, jotta kahva mahtuu oveen.

Etuoven kahvakuulan asentaminen tai vaihtaminenEtuoven kahvakuulan asentaminen tai vaihtaminenEtuoven kahvakuulan asentaminen tai vaihtaminen Vaihe 3: Asenna sisäkahva paikalleen

Kohdista sisäkahva tai vipu siten, että ruuvinreiät ovat pystysuorassa ulkokahvan takana olevien kierretappien kanssa. Jos sisäkahva on vipu, varmista, että vipu osoittaa poispäin ovipielestä. Kiinnitä ruuveilla. Jos ulkokahvasi on kiinnitetty oveen alemmalla karalla (kuten meidän kahvamme), kiinnitä aluslevy, ruuvi ja suojus kiinnittämään ja viimeistelemään kara oven sisäpuolelle.

Etuoven kahvakuulan asentaminen tai vaihtaminenEtuoven kahvakuulan asentaminen tai vaihtaminen Vaihe 4: Asenna lukkoruuvi.

Toista edellä kuvattu menettely etulevyn syvennyksen luomiseksi, jos lukko vaatii sellaista eikä ovessasi vielä ole sellaista. Asenna salvan pultti ylempään poikittaisreikään ja varmista, että yläosa osoittaa ylöspäin (yleensä salvan pultissa on nuoli, joka osoittaa sen). Ruuvaa etulevy kiinni. Asenna lukitusmekanismit sisä- ja ulkopuolelle ja varmista, että avainsylinterin osa on oven ulkopuolella. Sisäpuolen peukalokäännöksen on osoitettava ylöspäin, kun lukitus on avattu, ja kohti ovipieliä, kun se on lukittu.

Etuoven kahvakuulan asentaminen tai vaihtaminen Vaihe 5: Asenna lukkolevyjen lukituslevyt

Kohdista kahvan iskulevy ovipieliin ja kiinnitä kahdella pienellä ruuvilla. Varmista, että iskulevyn taivutettu huuli osoittaa siihen suuntaan, johon ovi aukeaa. Kohdista salvan iskulevy, poraa reiät valmiiksi ja kiinnitä iskulevy oven karmiin kahdella pidemmällä ruuvilla lisävahvikkeeksi. Poraa vuorotellen kahta pitkää ruuvia, jotta iskulevy ei pääse työntymään pois linjasta.

Testaa salpa ja lukkorauta varmistaaksesi, että molemmat liukuvat sisään ja ulos sujuvasti mutta eivät löysästi. Jos pultti ei käänny kokonaan, poraa pultin reikää hieman syvemmälle, kunnes se kääntyy. Vaihtoehtoisesti voit joutua säätämään iskulevyn asentoa.