Etelänmunkki

Sopii vaikka hopeahärkin tai belliksen seuraan. Löyhästi mätästävä etelänmunkki kasvaa 20–50 senttimetriä korkeaksi. Varret ovat pystyjä tai kohenevia ja yläosastaan lehdettömiä. Se kukkii pitkään ja käy hyvin reunuskasviksi ja hapanta kasvualustaa sietäessään vaikka rodojen. Etelänmunkki on lämpimän kasvupaikan kivikko- ja ketokasvi.

Munkkeja tunnetaan kaikkiaan 18 lajia ( kasvitieteessä).

Etelänmunkki (jasione laevis)

Siniviolettikukkainen kivikkokasvi. Kasvupaikka aurinkoinen, kevyt ja köyhä maa. Kukkii heinä – elokuussa kylvöä. Kellokasveihin kuuluva etelänmunkki on kotoisin Keski- ja Etelä-Euroopasta. Kukinta-aika: Kukinnon väri: sininen. Tuotteen sesonki alkaa: Huhtikuu. Luonnonperenna kuiville, aurinkoisille paikoille.

Leviää rönsyistä, kukkii heinä- elokuussa.

Etelänmunkki ’blue light’

Etelänmunkki

Muodostaa pienilehtisiä, tiiviitä mättäitä, josta lukuisat kukkavarret nousevat. Lisääntyy helposti siemenistä ja. Perenna, jossa harmaanvihreät lehdet ja sinisenvioletit, pallomaiset kukat. Sopii kukkapenkkiin ja kivikkoon. ETELÄNMUNKKI – FRANSKA BLÅMUNKAR. Mätästävä kasvutapa, kukat pallomaiset ja kauniin siniset.

Tämän Pin-lisäyksen löysi Pirjo Kangasmuukko. Tee omia löytöjä ja tallenna ne Pinterestiin. Sopii myös kuivalle kasvupaikalle. Mukava kasvi kukkapenkkiin ja. Kitkiessä törmää usein pikkiriikkisiin ihanuuksiin. Sen jälkeen selasin valokuviani ja niistä selvisi, että kasvi olikin etelänmunkki.

Kiitos samoin mustakissa, hyvää viikonlopun jatkoa ja onnea. Tässä etelänmunkki kukkimassa meidän rappusten reunalla. Siis rinteen rappusten:) Ja tällaista rinnettähän tämä mun koko kukkapenkkini on. Tieteellinen nimi: Jasione laevis.

Suomalainen nimi: etelänmunkki.

Jasione laevis ’blaulicht’

Etelänmunkki

Kuvaoriginaalin mitat: (300 dpi). Puutarhassa kukkii etelänmunkki. Plants of Spain by Color – Pflanzen von Spanien nach Farbe – Plantas de España por Color – Växter i Spanien efter färg – Espanjan kasveja värin mukaan. Ilmoita havaintosi ja lähetä kuvia! Keltaista kukkapenkkiäni korostamaan hommasin vastavärisiä sinisiä kasveja kuten etelänmunkki (Jasione laevis) ja tädyke. Meillä etelänmunkki kukkii runsaasti ja siementää ja niitä pikkutaimia löytyy ympäristöstä todella paljon! Melkein on kuin rikkakasvi, niin laajasti.

Sen sijaan unelmatädyke, sinikatana, etelänmunkki ja kivikkosuopayrtti ilahduttavat kukillaan vasta ensi kesänä, luulisin. Tämän sensijaan muistin kuvata vielä toisenkin kerran. Alppitähti, etelänmunkki, jaloangervo, komeamaksaruoho, konnanyrtti, kuunlilja, loistosädekukka, rantatädyke, syysasteri, syysleimu, ukonhattu.