Eteisen lattiavaihtoehdot, jotka kestävät raskasta liikennettä

Eteinen on ensimmäinen vaikutelma, jonka kotisi antaa jokaiselle vieraalle, joka astuu sisään. Se luo pohjan muulle kodillesi. Siksi se on myös yksi kodin vilkkaimmin liikennöidyistä tiloista, ja se altistuu enemmän kosteudelle, lialle ja roskille kuin mikään muu tila. Oikean lattian avulla eteisesi voi näyttää siltä kuin se olisi hypännyt suosikkisisustuslehtesi sivuilta.

Eteisen lattiavaihtoehdot, jotka kestävät raskasta liikennettä

Eteisen lattianpäällystevaihtoehdot

Minkä tahansa eteisen sisustaminen edellyttää lattiapintaa, joka tarjoaa ihanteellisen yhdistelmän kestävyyttä ja tyyliä. Väri, tyyli, päivittäinen huolto ja se, vaatiiko lattia ammattilaisen asennusta vai ei, vaikuttavat kaikki siihen, mikä eteisen lattia sopii parhaiten kodin tarpeisiin. Kaikki alla luetellut lattiamateriaalit ovat loistava valinta tähän paljon käytettyyn kodin osaan. Tutustu kunkin etu- ja haittapuoliin, jotta voit tehdä tilaan parhaan päätöksen.

Keraaminen ja posliini

Eteisen lattiavaihtoehdot, jotka kestävät raskasta liikennettä

Cabot-posliinilaatta – Dimensions Series / SKU: 10089152

Keraamiset laatat ja posliinilaatat ovat kaksi suosituinta lattianpäällystevaihtoehtoa. Ne ovat yksi edullisimmista lattiavaihtoehdoista, mutta ne kestävät myös kosteutta, likaa ja likaa. Ne on helppo makeuttaa ja mopata puhtaiksi, eikä niissä näy helposti kulumisen merkkejä. Kun eteinen on osa avointa kotia, samoja laattoja voidaan jatkaa koko oleskelu-, ruokailu- ja keittiötiloissa saumattoman vaikutelman aikaansaamiseksi.

Koska keraamiset ja posliinilaatat ovat ihmisen valmistamia materiaaleja, niitä on saatavana täydessä valikoimassa väri- ja viimeistelyvaihtoehtoja. On jopa olemassa laattoja, jotka on suunniteltu näyttämään puulankuilta, graniitilta ja muilta luonnonkivilajeilta. Muotoilun monipuolisuuden ansiosta on helppo saavuttaa mikä tahansa yleinen muotoilutyyli.

Ylellinen vinyyli

Eteisen lattiavaihtoehdot, jotka kestävät raskasta liikennettä

Cabot Vinyl Planks – 5mm SPC Click Lock – Redondo Collection, Oak Bluff / SKU: 15270215

Sinun ei tarvitse koskaan pelätä sateen, lumen tai mudan jälkiä, kun eteisessä on ylelliset vinyylilankut. Tämä huippuluokan synteettinen puumateriaali tarjoaa kovapuun tekstuurin, värin ja ulkonäön, ja sen lisäetuna on, että se on täysin vedenpitävä. Se on helppo asentaa monenlaisten erilaisten aluslattioiden päälle, joten se sopii erinomaisesti nopeaan kunnostushankkeeseen.

Tämä materiaali on helppo leikata kokoon terävällä veitsellä, joten se on helppo toteuttaa tee-se-itse -projektina. Napsauta vain laatat yhteen ja viimeistele lattia uusilla neljänneskierroksisilla laatoilla. Luksusvinyylilaattoja ei tarvitse tiivistää tai saumata. Tämä budjettiystävällinen lattia vaihtoehdot I usein paljon edullisempi asentaa kuin keraamiset laatat, luonnonkivilaatat, tai suunniteltu kovapuu, koska materiaali on edullinen ja ammattimainen asennus on valinnainen.

Liuskekivilaatat

Eteisen lattiavaihtoehdot, jotka kestävät raskasta liikennettä

Cabot Cabot Cabots Slate -laatta Montauk Blue / SKU: 15270662

Liuskekivi on luonnonkivimateriaali, joka on suosittu valinta ulkotiloissa. Se sopii erinomaisesti terasseille ja kodin julkisivuihin, koska se kestää hyvin elementtejä, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon myös kodin sisätiloihin. Liuskekivilaatat ovat suurempi investointi kuin keraamiset, posliiniset tai ylelliset vinyylilaatat, mutta niistä tulee myös näyttävä lisä sisustukseen. Se on myös loistava valinta jälleenmyyntiä varten, sillä monet kodin ostajat ovat kiinnostuneita luonnollisista laattalattioista.

Kovapuu

Eteisen lattiavaihtoehdot, jotka kestävät raskasta liikennettä

Jasper Waterproof Engineered Hardwood Celestial SPC Click-Lock Collection -mallisto, väri Syöpä / SKU: 15270025

Kootut puulattiat antavat kovapuun ulkonäön, mutta niihin on sisällytetty lisäetuja. Ne eivät ainoastaan ole paljon budjettiystävällisempiä kuin perinteinen kovapuu, vaan nyt on olemassa myös vedenpitävää koneistettua kovapuuta. Varmista, että tarkistat koneistetun kovapuun yksilölliset tekniset tiedot, jotta voit määrittää tuotteen kestävyyden kodin vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, kuten eteisen lattiassa.

Bambu

Eteisen lattiavaihtoehdot, jotka kestävät raskasta liikennettä

Kun haluat tehdä ympäristöystävällisen valinnan kotiin, bambu on erinomainen valinta. Sen lisäksi, että bambu on luonnollista ja kestävää, se on myös uskomattoman kestävä lattiavalinta. Materiaalin monipuolinen muotoilu tekee siitä sopivan käytettäväksi eteisessä, olohuoneissa ja monissa muissa tiloissa kaikkialla kodissa. Kuten kovapuulattiat, myös bambu on saatavana useilla eri viimeistelyvaihtoehdoilla, joten luonnonpuun tyylikkyys on helppo saavuttaa paljon kestävämmällä tavalla. Valitettavasti bambu ei ole hyvä valinta koteihin, joissa on erittäin kylmä tai kuiva ilmasto. Se on myös altis naarmuuntumiselle, varsinkin jos siinä on lemmikkejä. Maton käyttö bambulattioiden päällä voi auttaa ehkäisemään naarmuja.

Eteisen lattioiden suojaaminen

Jo pelkkä tervetuliaismaton tai maton lisääminen eteisen lattian päälle pidentää huomattavasti valitun lattiapäällysteen käyttöikää. Matot ovat edullisia ja ne on helppo vaihtaa kausittain tai aina kun niissä alkaa näkyä kulumisen merkkejä. Pidä maton alla mattotyyny, joka estää mattoa siirtymästä tai liikkumasta jalankulun mukana. Kengille ja saappaille tarkoitettu lokero auttaa pitämään mudan ja lian poissa eteisen lattian pinnalta. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä ovat kovapuulattiat tai muut lattiapinnat, jotka eivät ole vedenpitäviä tai vedenkestäviä.

Jokainen lattiamateriaali tarjoaa laajan valikoiman väri- ja tyylivaihtoehtoja, joista valita. Ota huomioon tilan päivittäinen käyttö, lattiapinnoitusta vaativien huoneiden määrä ja projektin kokonaisbudjetti, kun teet lopullisia valintoja. Muista ottaa huomioon kaikki asennuskustannukset ja tarvikkeet. Kun uusi lattia on asennettu, eteisestä tulee varmasti kutsuva sisäänkäynti muuhun kotiisi.