Eteeristen öljyjen diffuusorin puhdistaminen

Eteeristen öljyjen diffuusorin puhdistaminen

Eteeristen öljyjen diffuusorit voivat auttaa luomaan oikean tunnelman kotiin, riippuen valitsemistasi tuoksuista. Jos nautit eteeristen öljyjen hajottamisesta, on tärkeää oppia, miten diffuusori puhdistetaan. Asianmukainen puhdistus auttaa diffuusoria jatkamaan toimintaansa ja saamaan kaiken irti tuoksuvista öljyistäsi. Puhdistus voi myös estää homeen kasvun diffuusoreissa.

Jatka lukemista, niin opit, miten diffuusori puhdistetaan parhaiten jokaisen käytön jälkeen, ja saat myös joitakin diffuusorin huoltovinkkejä syväpuhdistukseen ja -hoitoon.

Miten diffuusori puhdistetaan jokaisen käytön jälkeen?

Eteeristen öljyjen diffuusorin puhdistaminen jokaisen käyttökerran jälkeen eliminoi riskin, että öljyjäämät tarttuvat diffuusoriin. Puhdistamalla pääset eroon seisovasta vedestä, jossa voi kasvaa hometta tai hometta. Toinen syy puhdistaa diffuusori käyttökertojen välillä on se, että hajusteet eivät sekoitu keskenään, kun käytät sitä seuraavan kerran.

Seuraa alla olevia ohjeita, jotta voit puhdistaa diffuusorin nopeasti käyttökertojen välillä. Nämä ohjeet ovat yleiskatsaus, ja eri valmistajilla voi olla omat hoito- ja puhdistusohjeensa. Noudata tästä syystä aina diffuusorisi käyttöohjetta.

TARVIKKEET

– Mikrokuituliina
– Astianpesuaine
– Pumpulipuikot
– Puhdistusalkoholi tai valkoviinietikka

VAIHE 1: Irrota diffuusori pistorasiasta ja tyhjennä säiliö.

Ennen kuin aloitat puhdistusprosessin, irrota diffuusori seinästä. Kuten muitakin elektronisia laitteita, diffuusoreita ei saa kytkeä verkkovirtaan puhdistuksen aikana. Kaada sen jälkeen säiliöön jäänyt vesi tai öljy pois.

VAIHE 2: Puhdista säiliö mikrokuituliinalla ja astianpesuaineella.

Kun säiliö on tyhjä, pyyhi se puhtaaksi. Lisää pisara luonnonmukaista astianpesuaineita pehmeään, kosteaan liinaan. Pyyhi koko säiliö ja huuhtele se sitten vedellä saippuajäämien poistamiseksi. Kuivaa säiliö kuivalla mikrokuituliinalla.

VAIHE 3: Puhdista ultraäänilevy pumpulipuikolla ja hankausalkoholilla.

Ultraäänilevylle tai sirulle voi kertyä öljyjä, koska nämä osat hajottavat eteerisiä öljyjä. Tämän kertymän poistaminen voi varmistaa, että levy toimii edelleen oikein. Käytä hankausalkoholiin tai valkoiseen etikkaan kastettua pumpulipuikkoa hankaamaan levyä tai sirua varovasti ja poistamaan mahdolliset kertymät.

VAIHE 4: Kokoa diffuusori uudelleen.

Nyt kun sinulla on puhtaat diffuusorin osat, voit koota kaiken takaisin yhteen. Halutessasi diffuusori on nyt valmis välitöntä käyttöä varten.

Eteeristen öljyjen diffuusorin syväpuhdistaminen

Olipa sinulla sitten helposti puhdistettava diffuusori tai monimutkaisempi malli, alla olevien ohjeiden avulla voit tehdä sille syväpuhdistuksen joka kuukausi. Kuukausittainen syväpuhdistus voi estää homeen muodostumisen diffuusorin säiliöissä, vähentää korroosioriskiä ja auttaa sinua välttämään muita mahdollisia ongelmia.

TARVIKKEET

– Tislattu valkoinen etikka
– Vesi
– Mikrokuituliina
– Pumpulipuikot
– alkoholia hankaukseen.

VAIHE 1: Irrota diffuusori pistorasiasta ja tyhjennä säiliö.

Aloita irrottamalla eteeristen öljyjen diffuusorin pistoke seinästä. Tyhjennä sitten säiliö jäljellä olevan veden tai öljyn poistamiseksi.

VAIHE 2: Lisää säiliöön vettä ja tislattua valkoviinietikkaa.

Puhdista diffuusori seuraavaksi etikalla ja vedellä. Etikka on tehokas desinfiointiaine, joka tappaa pöpöt, estää homeen ja homeen muodostumisen säiliöön ja kalkinpoistaa diffuusorin pinnat. Täytä diffuusorin säiliö noin puoliväliin vedellä ja lisää sitten noin 10 tippaa tislattua valkoista etikkaa.

Vaikka sinua saattaisi houkutella käyttää valkaisuainetta, joka on tunnettu desinfioivista ominaisuuksistaan, sitä ei pitäisi koskaan laittaa diffuusoriin. Valkaisuaine on myrkyllistä, ja sen hajottaminen voi vapauttaa ilmaan vaarallisia kaasuja.

VAIHE 3: Kytke diffuusori takaisin verkkoon ja käytä sitä 15 minuuttia.

Kun vesi- ja etikkapuhdistusliuos on likaisen diffuusorin säiliössä, kytke se takaisin verkkoon. Anna sen käydä noin 15 minuuttia, jotta etikka ehtii vaikuttaa ja desinfioida diffuusorin eri osat. Jos et halua, että huoneesi tuoksuu etikalle, aseta diffuusori ulos tai avoimen ikkunan viereen. Kun 15 minuuttia on kulunut, irrota diffuusori jälleen seinästä jatkaaksesi sen puhdistamista.

VAIHE 4: Tyhjennä ja pyyhi säiliö.

Kaada jäljellä oleva vesi ja etikkapuhdistusliuos pois säiliöstä. Pyyhi säiliö kostealla mikrokuituliinalla ja poista kaikki jäljellä olevat jäämät ja kuivaa se sitten uudella mikrokuituliinalla.

VAIHE 5: Puhdista ultraäänilevy puuvillapyyhkeellä ja hankausalkoholilla.

Ultraäänilevy tai siru on puhdistettava myös syväpuhdistuksen aikana. Kasta vanupuikko hankausalkoholiin ja puhdista levy sillä varovasti. Tämä auttaa poistamaan mahdolliset öljyjäämät.

VAIHE 6: Pyyhi diffuusorin ulkopuoli kostealla liinalla.

Käytä seuraavaksi kosteaa mikrokuituliinaa diffuusorin ulkopinnan pyyhkimiseen ja mahdollisten pölyjen ja roskien poistamiseen. Tässä vaiheessa ei tarvita saippuaa tai muita pesuaineita; pelkkä vesi riittää.

VAIHE 7: Kokoa diffuusori uudelleen.

Kokoa diffuusori lopuksi takaisin, jotta se on valmis, kun haluat käyttää sitä seuraavan kerran.

Viimeiset ajatukset

Eteeristen öljyjen diffuusorin pitäminen puhtaana estää homeen kasvua, estää eri tuoksujen sekoittumisen keskenään ja auttaa varmistamaan, että diffuusori toimii jatkossakin oikein. Muista noudattaa edellä kuvattuja vaiheita, jotta diffuusori puhdistetaan nopeasti jokaisen käytön jälkeen ja perusteellisesti noin kerran kuukaudessa. Kun huolehdit diffuusoristasi, voit nauttia suosikkituoksuistasi kotona aina kun haluat.