Erilaiset listatyypit ja niiden asennuspaikat

Riippumatta siitä, onko kotisi muotoilu moderni vai perinteinen, listat ja listat lisäävät koristeellisuutta mihin tahansa tilaan ja tasoittavat siirtymää seinästä joko lattiaan tai kattoon. Listojen asentaminen on yksinkertainen tapa nostaa kotisi arvoa, sillä se voi tuoda kotiisi ainutlaatuisen arkkitehtonisen piirteen. Lisäksi monet vaihtoehdot on helppo asentaa, joten ne ovat täydellinen tee-se-itse-projekti. Ennen kuin valitset listoja, sinun on kuitenkin hyvä tietää, mitä listoja on saatavilla, mihin ne sopivat ja mitä eri tyylejä on tarjolla. Tätä silmällä pitäen tässä on katsaus listoihin:

Listojen tyypit

Kotisi koristeellisia reunalistoja kutsutaan yhteisnimellä listat, ja niitä on erityyppisiä. Kun tiedät, mitä ne ovat ja mihin ne kannattaa asentaa, se auttaa sinua tekemään ostoksia somisteista:

Jalkalistat
Kun työskentelet lattiasta ylöspäin, törmäät ensimmäisenä jalkalistoihin. Nämä ovat pitkiä puukaistaleita, jotka on kiinnitetty seinien alapintaan ja jotka ovat kiinni lattiassa. Ne auttavat luomaan siirtymän seinien ja lattian välille. Pohjalaudat voivat olla muodoltaan yksinkertaisia, tai niissä voi olla lisäkappaleita, kuten kenkälistoja, jotka antavat koristeellisen kosketuksen.

Laudoitus
Se ei välttämättä ole verhoilu, vaan seinälaudoitus on seinän päälle asennettu panelointi jalkalistojen ja kuvakiskojen väliin. Löydät kuitenkin myös pseudovahvistuslaudoituksia, joissa on koristeellinen verhoilu, joka on asennettu suoraan seinään jalkalistan ja tuolikaiteen väliin. Jotkut kodinomistajat jopa poistavat verhoilun ja vain maalaavat verhoilun sisältävän alueen eri väriseksi kuin muun seinän.

Tuolikaide
Tuolikaide, joka tunnetaan myös nimellä dado-kisko, sijaitsee osittain seinän yläpuolella, suunnilleen siinä kohdassa, jossa ruokailutuolin selkänoja osuu seinään. Itse asiassa listat ovat saaneet nimensä juuri siitä. Usein tuolikaiteet asennetaan vain seinälaudoituksen rinnalle. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Kuvakisko tai lautakisko
Sen sijaan, että ripustaisivat kuvia suoraan seinälle, jotkut kodinomistajat esittelevät taidettaan kiinnittämällä sen kuvakiskoon, joka on eräänlainen listatyyppi, joka kulkee vaakasuoraan huoneen ympäri (yleensä oven yläreunan korkeudella). Tämä listoitus voi auttaa ehkäisemään seinien vaurioitumista ja luo lisäkerroksen koristeluun. Lisäksi se on helppo tapa varmistaa, että kaikki taide ripustetaan tasaiselle korkeudelle. Monet ihmiset asentavat myös lautaset kiskoon ja käyttävät astioita koristeellisena elementtinä. Kuvakiskot ovat harvinaisempia kuin ennen, mutta ne sopivat hyvin perinteisesti sisustettuihin huoneisiin, joissa on muita koristeellisia listoja.

Kotelo
Karmit ympäröivät ovia ja ikkunoita, ja ne ovat usein samanvärisiä kuin muun talon verhoilu.

Kruunun listat
Kruunulista sijaitsee katon ja seinän välisessä saumassa, ja se istuu huoneen päällä kuin, no, kruunu. Kruununlistoja on monia eri tyylejä, jotka vaihtelevat yksinkertaisista koristeellisiin, joten löydät varmasti tilaan sopivan ilmeen.

Erilaisia kruunukoristeiden tyylejä voidaan yhdistää myös muihin koristeisiin, kuten sokkelielementteihin, jotka ovat siirtymälistoja ovenkarmien ja jalkalistojen välissä. Listojen ja listojen avulla voit lisätä yksityiskohtia niin paljon tai vähän kuin haluat, riippuen kotisi arkkitehtonisesta tyylistä.

Erilaiset listatyypit ja niiden asennuspaikat

Listoja on monenlaisia ja -tyyppisiä, jotta voit viimeistellä tilasi.

Listojen materiaalivalinnat

Listat, listat ja jalkalistat voidaan valmistaa useista eri materiaaleista, mikä antaa sinulle joustavuutta suunnitteluvalinnoissasi, joskus jopa kirjaimellisesti! Puu on suosituin ja perinteisin listavaihtoehto. Se on kevyt, helppo maalata ja sulautuu luontevasti seiniin. Löydät myös vaihtoehtoja, kuten vaahtomuovia, kumia, muovia ja polyuretaania. Nämä vaihtoehdot on yleensä suunniteltu muistuttamaan puuta, mutta ne tarjoavat etuja, kuten kosteudenkestävyyden ja taivutettavuuden.

Materiaalien ominaisuuksien ja kustannusten pitäisi vaikuttaa valintasi valukappaleeseen.

Mihin listat ripustetaan?

Voit asentaa listat mihin tahansa kodin huoneeseen, keittiöstä olohuoneeseen ja jopa kylpyhuoneeseen. Yleensä, jos yhdessä huoneessa on jalkalistat ja kruununlistat, niiden tulisi jatkua koko talossa johdonmukaisuuden vuoksi.

Kun kyse on rohkeammista vaihtoehdoista, kuten kuva- ja tuolikaiteista ja seinälaudoituksesta, niitä ei kuitenkaan tarvitse laittaa kaikkialle. Monet kodinomistajat asentavat näitä koristeita vain näyttäviin tai muodollisiin tiloihin, kuten ruokailu- tai perhehuoneisiin.

Kun kotiisi on saatavilla niin monenlaisia koristeita, voit luoda monenlaisia hyvin koristeltuja tai hienovaraisia ulkoasuja. Ensimmäinen askel on tuntea vaihtoehtosi.

Millaisia listoja harkitset kotiisi?

Tutustu arkkitehtonisesti arvokkaiden listojen ja listojen valikoimaan täällä. Viimeistele tilasi ilme.