Erilaiset komposiittiterassityypit: ontto vs. massiivilevyt

Kun olet päättänyt käyttää komposiittiterassimateriaalia kotisi tai yrityksesi terassilla, sinun on päätettävä, haluatko käyttää kiinteitä vai onttoja lautoja. Molemmilla vaihtoehdoilla saadaan aikaan houkutteleva ja toimiva kansi, joten tee päätöksesi tarpeidesi ja henkilökohtaisten mieltymystesi perusteella.

Nimensä mukaisesti massiivilaudat on valmistettu kiinteästä materiaalista, kun taas onttojen lautojen (joita kutsutaan myös teknisiksi laudoiksi) keskellä on uurre. Kumpikin tarjoaa kestävää ja helppohoitoista terassimateriaalia, joten kumpi on parasta sinun projektiisi?

Massiivilaudat muistuttavat aitoa puuta.

Erilaiset komposiittiterassityypit: ontto vs. massiivilevyt

Jotkut kodinomistajat suosivat massiivilautoja, koska ne näyttävät enemmän aidolta puutavaralta, jota perinteisesti käytetään terasseihin. Niiden terassilautojen päät ovat aidomman näköisiä, koska niissä ei ole onttojen lautojen tunnelimaista muotoilua. Komposiittiterassit sisältävät aitoa puuta (sekä muovia), mutta jos haluat, että terassisi näyttää massiivipuusta tehdyltä, saatat suosia massiivisia komposiittilautoja.

Toisaalta, vaikka ontto levy voi näyttää enemmän valmistetulta, se voi näyttää myös tasaisemmalta. Niissä ei ole niin paljon puunjyvävaihteluita kuin massiivilautoissa, joten jos pidät tasalaatuisuudesta, ontto lauta saattaa sopia parhaiten kansiisi. Onttoihin laudoihin on saatavana myös viimeistelylistoja tai julkisivulevyjä, joilla voidaan poistaa kansilaudan päiden visuaalinen näkökohta.

Onttojen lautojen paino on pienempi.

Erilaiset komposiittiterassityypit: ontto vs. massiivilevyt

Oman kannen rakentaminen on työläs prosessi. Jos haluat työskennellä kevyemmillä materiaaleilla, voit hyötyä onttoista laudoista, jotka painavat huomattavasti vähemmän kuin massiiviset vastineensa. Myös lautojen kuljettaminen ja sijoittelu saattaa olla helpompaa.

Jos haluat mieluummin massiivilautoja, vähennä työmäärääsi pyytämällä ystävää tai sukulaista auttamaan projektissa. Käytä käsineitä suojellaksesi kätesi, kun työskentelet raskaiden materiaalien kanssa, ja pidä usein taukoja, jotta lihakset saavat levätä. Vaihtoehtoisesti voit palkata ammattilaisen rakentamaan kannen puolestasi, jos sinulla on epäilyksiä.

Kiinteät laudat parantavat kestävyyttä.

Sekä massiiviset että onttot laudat ovat riittävän vahvoja kestämään huomattavaa painoa. Massiivilaudat ovat kuitenkin tiheämmän rakenteensa vuoksi erityisen vahvoja. Jos aiot kuormittaa terassia raskailla esineillä, kuten porealtailla, grilleillä ja huonekaluilla, massiivilaudat saattavat tarjota eniten vakautta.

Tietenkin muutkin tekijät vaikuttavat kansirakenteen kestävyyteen. Palkkien lujuus, materiaalien laatu ja rakenteen kokoamiseen käytetyt kiinnikkeet vaikuttavat myös osaltaan rakenteen kykyyn kestää painoa ja sääolosuhteita.

Ontto lauta reagoi huonommin elementteihin.

Joillakin alueilla äärimmäiset lämpötila- ja kosteusvaihtelut voivat aiheuttaa massiivisten lautojen laajenemista tai supistumista ajan myötä. Tämä löystyttää kiinnikkeitä ja aiheuttaa joskus vääntymistä. Onttoja lautoja ei ole yhtä paljon alttiina näille muutoksille, mikä lisää niiden käyttöikää.

Jos asut esimerkiksi rantakaupungissa tai kaupungissa, jossa vallitsevat äärimmäiset kylmät ja kuumat lämpötilat, voit valita onttoja lautoja. Älä kuitenkaan unohda, että terassin kunnossapito vaikuttaa myös minkä tahansa terassimateriaalin pitkäikäisyyteen ja laatuun. Noudata valmistajan ohjeita suojellaksesi komposiittiterassia ympäristön aiheuttamalta kulumiselta.

Onttojen ja massiivisten komposiittilautojen väliset erot liittyvät lähinnä käsitykseen ja mieltymyksiin. Molemmista saat vahvan ja vakaan kannen, joka kestää. Kuten minkä tahansa kodin parannusostoksen kohdalla, perehdy yksityiskohtiin ja valitse materiaali, joka sopii sinulle parhaiten.

Millaista terassityyppiä harkitset hankkeeseenne?