Elävä väri, pop-taide ja hauskat kuviot toimivat newyorkilaisessa kodissa.

Sisustamisessa voi olla isoja ja kodikkaita, kuten tämä rohkea mutta leikkisä tila todistaa. Avain on virtauksen ja visuaalisen tasapainon säilyttäminen, sanoo newyorkilainen sisustussuunnittelija Sara Gilbane, joka auttoi nuorta pariskuntaa harmonisoimaan makunsa, kun he päivittivät Manhattanin asuntoaan. "Vaimo rakastaa rohkeita värejä enemmänkin perinteisellä preppy-tyylillä. Aviomies pitää villeistä neonväreistä ja enemmän dekonstruoidusta tai keskiaikaisesta ilmeestä", Gilbane sanoo.

Elävä väri, pop-taide ja hauskat kuviot toimivat newyorkilaisessa kodissa.Annie Schlechter

Yhteistä hedelmällistä maaperää: intohimo trooppisiin kuvioihin, jotka ovat saaneet inspiraationsa rannikkoseuduilla vietetystä yhteisestä ajasta. Gilbane sekoitti trooppisia kuvioita sametteihin, jalokivisävyihin ja lakattuun kiiltoon matkatakseen tähän suuntaan mutta pitääkseen sen kosmopoliittisena.

Elävä väri, pop-taide ja hauskat kuviot toimivat newyorkilaisessa kodissa.Elävä väri, pop-taide ja hauskat kuviot toimivat newyorkilaisessa kodissa.KUVA: Annie Schlechter

Olemassa olevat ja hiljattain hankitut värikkäät pop-taideteokset sopivat palettiin ja tuovat siihen modernia särmää. Lopputulosta voisi kuvailla niin, että vuosisadan puolivälin metropoli kohtaa hienostuneen rantahotellin – ja se on täysin elinkelpoinen.

Elävä väri, pop-taide ja hauskat kuviot toimivat newyorkilaisessa kodissa.Annie Schlechter

Gilbanen nikseihin kuuluu valita kuviot ja värit, jotka ovat hienostuneita, mutta eivät vakavia, ja kun yksi huone on kiireinen, seuraavassa huoneessa voi olla hillitympi. Esimerkiksi käytävät on maalattu Benjamin Moore China White -värillä, jotta huoneiden rohkeutta voidaan rikkoa ja jotta asiat eivät menisi liian raskaiksi. Katot eivät kuitenkaan ole valkoiset. "Jopa kuiskaus kattoväriä lämmittää huonetta dramaattisesti", sanoo Gilbane, joka käytti vaaleansinistä sävyä työhuoneessa ja hädin tuskin minttuvihreää keittiössä ja ruokasalissa. Vaikutelman saa aikaan laimentamalla pastelliväriä 25-50 prosentilla valkoista (hän käyttää Benjamin Moore Super White -väriä).

Elävä väri, pop-taide ja hauskat kuviot toimivat newyorkilaisessa kodissa.Elävä väri, pop-taide ja hauskat kuviot toimivat newyorkilaisessa kodissa.KUVA: Annie Schlechter

Huone, jossa on valkoiset seinät, toimii nollapisteenä monien värikkäiden tilojen keskellä ja tarjoaa kankaan, jolla kuviollisia huonekaluja ja asusteita voi käyttää vähemmän yhteensopivalla tavalla. Vintagekerhotuolit, joiden kangas on eloisaa sitrushedelmää, sopivat yhteen ikkunapenkin ja jakkaroiden kanssa; sohvatyynyt tuovat sävyjä muista tiloista.

"Sohvalla voi yhdistää satunnaisia kuvioita samankaltaisten värien kanssa", Gilbane sanoo.

Muualla rehevä vihreä tapetti luo trooppisia tuntemuksia olematta palmupuuvaltainen kirjaimellisesti. Samoin teemaan sopivia ilman kitschiä: bambusta valmistettu bambusivupöytä – materiaali on trooppinen, mutta muotoilu on mod – ja mahonkinen ruokapöytä, jossa on bambusta inspiroituneet kolmijalkaiset jalat.

Elävä väri, pop-taide ja hauskat kuviot toimivat newyorkilaisessa kodissa.Annie Schlechter

Juuttimatot ja -tarvikkeet tekevät tilasta viihtyisän ja elävän tuntuisen. "Tykkään tuoda mukaan löydettyjä, epätäydellisiä ja tunnepitoisia esineitä, jotka antavat kodille elämää", Gilbane sanoo. Keskity esineisiin, jotka tekevät sinut onnelliseksi, ja aloita leikkiminen. "Olen suuri toiminnan ystävä", Gilbane sanoo. "Lakkaa miettimästä liikaa ja mene ostamaan tyynyjä tai kangaspaloja, joissa käytetään lempivärejäsi. Hienot asiat syntyvät aloittamisesta." Yksi esimerkki: Hänen miehensä taidemessuilta löytämästä erikoisesta stormtrooper-valokuvasta saatiin perhehuoneen täydellinen (huvittavan satunnainen mutta silti täysin sopusoinnussa oleva) viimeistely. "Suunnittelu on harvoin lineaarinen prosessi", Gilbane sanoo. "Se on luova prosessi, jossa osa parhaista päätöksistä tehdään vasta sitten, kun on päästy vauhtiin."