DIY-ulkokeittiön putkistot

Useimmat ihmiset haluavat grillin ulkokeittiötä varten, mutta putkiston lisääminen voi luoda kokonaisen ulkokeittiön. Pieni tiskiallas auttaa ruoanvalmistuksessa ja vähentää matkoja sisälle ja ulos. Kaasugrilliyksikkö, joka on rakennettu kaakeloituun työtasoon, antaa kokille runsaasti kätevää esivalmistelutilaa. Onneksi ulkokeittiöyksikkö voi täyttää kaikki nämä tarpeet – ja me näytämme, miten sellainen rakennetaan.

Perusulkokeittiössä on kaappi ja työtaso, jonka päällä on pesuallas, jossa on kuumaa ja kylmää vettä. Viemäröinti kulkee kuivaan kaivoon. Kun rakennat laitetta, rakenna kaapit ja työtasot säänkestäviksi. Vaikka asuisit hyvin kuivassa ilmastossa, hanki markiisi tai muu suoja sateelta, jotta yksikkö on ainakin osittain suojassa. Jos talvet ovat pakkastalvia, asenna putkisto, joka voidaan tyhjentää syksyllä. Varmista, että voit sulkea veden talon sisältä. Kuvassa näkyvä tyhjennysjohto kulkee yksinkertaiseen kuivakaivoon, eikä sitä tarvitse tuulettaa.

Varaa päivä aikaa putkiston ja kaasulinjan asentamiseen lavuaaria ja grilliä varten. Ennen kuin aloitat, sinun on suunniteltava ulkokeittiön paikka ja rakennettava kaappikokonaisuus.

Suosikki ulkokeittiöideamme

DIY-ulkokeittiön putkistot Mitä tarvitset

    UraliitospihditRuuvimeisseliTasoitinLapioLapioPostikaivuriReikäsahaTyökalut kupari- ja muoviputkien liittämiseenVesialtaatGasugrilliVarastoputket ja liitososatViemäriputket ja liitososatLoukkuRoskakoriSora

Vaihe 1: Asenna syöttöjohto. DIY-ulkokeittiön putkistot

Vie talon sisältä ulkokäyttöön suunniteltu syöttöputki. Kallista putkia hieman, jotta ne valuvat helpommin. Asenna tyhjennystulpilla varustetut sulkuventtiilit alimpaan kohtaan. Kiinnitä putket tukevasti kahden reiän kiinnikkeillä enintään neljän metrin välein.

Vaihe 2: Yhdistä talo ja keittiö. DIY-ulkokeittiön putkistot

Vie tuloputki talon seinän läpi ulkokeittiöön ja reititä se ylöspäin tiskialtaan/grillin alakaapin alaosan läpi. Hikoile uroskierteellä varustettuja sovittimia, jotka liitetään tiskialtaan syöttöputkiin.

Vaihe 3: Asenna lisää putkia. DIY-ulkokeittiön putkistot

Asenna PVC-tyhjennysputki ja sovitin tiskialtaan sulkuputkea varten. Jos haluat syöttää grilliin maakaasua, asenna putki, joka on hyväksytty alueesi säännöissä alttiina oleville ulkokaasulinjoille. Jotkin grillit saattavat vaatia kaasusäätimen. Asenna pesuallas ja viemäri.

Vaihe 4: Kaivetaan kuivakaivo. DIY-ulkokeittiön putkistot

Kaiva kuoppa kuivakaivoa varten vähintään kolmen metrin päähän terassista tai kannesta (tarkista paikalliset säännöt). Kaiva siihen kaivanto, joka viettää alaspäin ja poispäin talosta. Vie viemäriputki – 1,5 tuuman PVC todennäköisesti kelpaa – kaivantoon. Tarkista, että kaivannon kaltevuus on vähintään 1/4 tuumaa jalkaa kohti.

Vaihe 5: Täytä kuiva kaivo. DIY-ulkokeittiön putkistot

Rei’itä tai poraa noin 1/2 tuuman levyiset reiät roskakoriin. Aseta tölkki kuivakaivon reikään; sen yläosan pitäisi olla 2 tuumaa maanpinnan alapuolella. Merkitse, mihin putki tulee, ja leikkaa reikä putkea varten. Aseta tölkki takaisin maahan, asenna putki reikään ja täytä tölkki karkealla soralla.

Oikeiden materiaalien valitseminen

Ulkona käytettäviä putkistoja koskevat määräykset voivat vaihdella suuresti alueittain (ja jopa kaupungista toiseen), joten tarkista asia paikalliselta rakennusvirastolta ennen putkien ja liitososien ostamista.

Syöttöputkien vaihtoehdoista PEX ja CPVC ovat helppoja käyttää. Jos asennat kupariputkia, valitse L- tai K-tyypin putket, jotka ovat paksumpia ja vahvempia kuin M-tyypin putket.

PVC on vakiovalinta viemäriputkiksi. Saatat haluta asentaa rei’itetyn viemäriputken maan alle. Näin osa vedestä pääsee suotautumaan pois matkalla kuivakaivoon.

Kaasuputkivaihtoehtoja ovat alumiinikomposiittiputki ja tietyntyyppiset kuparit, vihreäksi pinnoitettu teräs, sinkitty teräs ja PVC:n luokitus 80 (joka on vahvempi kuin tavallinen luokitus 40).

Näin valitset syöttöputken DIY-ulkokeittiön putkistot

Joustavat muoviset syöttöputket ovat edullisimpia, mutta niitä ei sallita säännöissä joillakin alueilla. Tavalliset kupari- ja kromatut putket ovat pitkäikäisiä, mutta vaativat huolellista mittaamista, leikkaamista ja taivuttamista. Punotut putket ovat pitkäikäisiä ja helpoimpia asentaa.

Kuuman veden annostelijan asentaminen

Vaihtoehtona lämpimän veden tuomiselle talosta asti voit asentaa lämpimän veden annostelijan. Tämä yksinkertainen pistorasiaan kytkettävä laite mahtuu helposti kaappiin. Sen avulla sinun tarvitsee vain johtaa kylmävesijohto ulos; satulatulppa ja haarajohto kulkevat annostelijaan. Se on suunniteltu toimittamaan lähes kiehuvan kuumaa vettä, mutta voit säätää termostaatin 140 asteeseen, joka on normaalin kuuman vesijohtoveden alueella.

Yksikköön on johdettava 120 voltin GFCI-suojattu sähköjohto; käytä vain ulkokaapelia.