Dana Gallagher ruokkii sekä kehoa että sielua Brooklynin takapihallaan

Kun pandemia aiheutti New Yorkin kaupungin sulkemisen viime vuonna, valokuvaaja Dana Gallagher keskittyi yhteen asiaan: ruoan kasvattamiseen 40×20-metrisellä Brooklynin takapihallaan. "Mitään ei tapahtunut", Dana sanoo. "Olin vain minä, tyttäreni ja puutarhamme."

Dana oli kasvattanut vihanneksia kohopenkeissään jo muutaman vuoden ajan. Mutta hän käytti karanteeniaikansa keksiäkseen strategioita tilan maksimoimiseksi, kuten omenapuun ("Home Depot -löytö", hän iloitsee) ja säleikön kurkkujen kasvattamiseksi ylöspäin. Paikallisen taimitarhan henkilökunnan neuvojen avulla Dana on onnistunut kasvattamaan runsaasti salaattia, herneitä ja okraa. "Puutarhanhoitoon ei tarvitse olla asiantuntija", hän sanoo. "Täytyy vain lukea etiketti, tehdä laskutoimitukset ja risti sormet."

Dana Gallagher ruokkii sekä kehoa että sielua Brooklynin takapihallaanDana Gallagher

Käytännön hyötyjen (kuten ruokakauppareissujen vähenemisen) lisäksi puutarhasta on tullut Danan turvapaikka. "Olen siellä penkomassa kaikkea aamulla kahvin kanssa ja taas milloin tahansa, kun pidän tauon työpöydän ääressä." Hänen tyttärensä Imogen käyttää puutarhaa pääasiassa TikTok-videoiden kuvaamiseen, mutta hänet voi myös löytää nyppimästä herneitä suoraan viiniköynnöksistä. "Osa motivaatiostani puutarhan rakentamiseen oli luoda tilaa, josta voimme nauttia", Dana sanoo.

Dana Gallagher ruokkii sekä kehoa että sielua Brooklynin takapihallaanDana Gallagher ruokkii sekä kehoa että sielua Brooklynin takapihallaanKUVA: Dana GallagherKUVA: Dana Gallagher

Dana kylvää sänkyihinsä tiheään siemeniä suosikkivihanneksistaan, kuten helposti kasvatettavasta pinaatista. "Olen ylikylväjä", hän sanoo. Muita huippusyötäviä kasveja, joita hän kasvattaa mielellään, on muun muassa hapankorppu, kirpeä vihreä, joka säilyy joskus koko talven, ja jota Dana käyttää kastikkeissa ja salaateissa. Hän nauttii myös salaateissa nopeasti kasvavasta miniatyyrisestä Little Gem -salaatista, jonka päälle hän laittaa nasturtiumin terälehtiä, kehäkukkaa ja booragea. Hän kasvattaa raparperia muruja varten, koska tätä ainesosaa voi olla vaikea löytää hänen supermarketistaan.

Dana Gallagher ruokkii sekä kehoa että sielua Brooklynin takapihallaanDana Gallagher Tutustu tyylintekijä Dana Gallagheriin.

1. Kuka on muusasi Tyttäreni ja eläimeni ovat suosikkikuvauskohteitani kotona.

2. Mikä on luova prosessisi? Olen puhtaasti visuaalinen. Kun työstin puutarhaa, tein Pinterest-taulun, joka oli laaja kattaus kuvamateriaalia, josta pidin, vaikka en ollutkaan varma, sopisiko se kuvaan. Sitten palasin takaisin ja löysin pieniä yksityiskohtia, joita voisin käyttää.

3. Mitä teet, kun luovuutesi on jumissa? Joskus on pidettävä tauko, käveltävä pois ja tehtävä jotain, joka ei liity millään tavalla käsillä olevaan projektiin, kuten leivottava keksejä tai lähdettävä lenkille.

4. Mitä tyylisääntöä pitäisi rikkoa? En tunnistaisi tyylisääntöä, vaikka se lyöisi minua kasvoihin. Pidän vain siitä, mistä pidän.