Brasilialaisen kirsikkapuulattian hyvät ja huonot puolet

Brasilialaisen kirsikkapuulattian hyvät ja huonot puolet

Mazama-mallistomme kestävyys ja kauniit eksoottiset värit luovat tyylikkään tilan. Mukana Mazama Solid Hardwood Brazilian Collection -malliston tiikeripuu. SKU: 15043086

Brasilian kirsikkakivilattiat ovat olleet suosittu valinta läpi vuosikymmenten, ja ne ovat pysyneet ajan tasalla, kun muut lattiatrendit ovat tulleet ja menneet. Kuten kaikilla lattiatyypeillä, myös brasilialaisella kirsikkapuulla on omat hyvät ja huonot puolensa. Tämän puun ymmärtäminen auttaa sinua päättämään, sopiiko se sisustamasi tilan tarpeisiin. Kun valitset tätä lattiapuuta, valitse hieman vaaleampi kuin haluamasi sävy, sillä tämä puu tummuu luonnostaan ajan myötä.

Plussat

Tämä eksoottinen kovapuulattia tuo mukanaan monia etuja, jotka tekevät siitä pitkään halutun lattiavalinnan. Materiaalin ulkonäkö, lujuus ja monipuolisuus tekevät siitä järkevän investoinnin uusiin tai historiallisiin koteihin.

Lämmin estetiikka

Brasilialaisessa kirsikkalattiassa on syvä, rikas väripaletti, jossa on punaisia sävyjä. Värien vaihtelu kiinnittää huomion tämän eksoottisen kovapuulattian monimutkaisiin puunjyviin. Koska tässä puulajissa on niin monia eri sävyjä, se on helppo yhdistää monien muiden kodin puukalusteiden kanssa, mikä luo lämpimän ja viihtyisän estetiikan.

Kestävyys

Brasilian kirsikka on yksi kovimmista lehtipuista. Janka-kovuuskoe antaa sille luokituksen 3500, mikä tekee siitä uskomattoman kestävän ja kestävän naarmuja, kolhuja ja virheitä vastaan. Tämä kovuus tekee siitä tarpeeksi vahvan kestämään käyttöä jopa kodin vilkkaimmin käytetyissä tiloissa. Käytä sitä ruokasalissa ilman pelkoa siitä, että tuolit naarmuttavat lattioita.

Puun tiheys tekee brasilialaisesta kirsikasta niin vahvan, ja sama tiheys tekee siitä myös palonkestävän ja ötökkäkestävän. Puun sisältämät luonnolliset öljyt tappavat punkkeja ja itiöitä, joten se on erinomainen vaihtoehto myös allergikoille.

Brasilialaisen kirsikkapuulattian hyvät ja huonot puolet

Tämä tukevasta vaahterasta valmistettu massiivipuulattia sopii mihin tahansa huoneeseen. Mukana Mazama Hardwood Handscraped Tropical Collection -mallisto, väri Maple Walnut. SKU: 10067144

Arvo

Tämä lattia saattaa olla hieman kallis ensiasennuksen yhteydessä, mutta se on ehdottomasti uskomaton vastine rahalle. Asennuksen jälkeen brasilialaisen kirsikkalattian odotetaan kestävän noin 30 vuotta; asianmukaisella hoidolla paljon pidempään. Lattian ajaton ulkonäkö kohottaa minkä tahansa kodin arvoa ja parantaa jälleenmyyntiarvoa nyt ja vielä vuosikymmenien ajan.

Monipuolisuus

Brasilialaisen kirsikan luonnollinen lämmönkestävyys tekee siitä ihanteellisen valinnan asennettavaksi säteilylattiapohjan päälle. Se on itse asiassa yksi ainoista kovapuulajeista, jotka soveltuvat tämäntyyppiseen asennukseen, sillä se tarjoaa ympärivuotista lämpöä paljaille jaloille.

Se voidaan viimeistellä uudelleen.

Useimmat kovapuulattiatyypit, kuten kastanja ja saksanpähkinä, voidaan viimeistellä uudelleen muutaman kerran lattian elinkaaren aikana, mutta brasilialainen kirsikka menee askeleen pidemmälle. Puun uskomattoman lujuuden ja tiheyden ansiosta se voidaan hioa ja viimeistellä monta kertaa, jopa kymmeniä kertoja, lattioiden elinkaaren aikana. Lattioiden hionta ja uudelleenkäsittely silloin tällöin poistaa ajan myötä syntyneet naarmut ja antaa mahdollisuuden vaihtaa väriä.

Brasilialaisen kirsikkapuulattian hyvät ja huonot puolet

Canadian Ash Collection tarjoaa perinteistä eleganssia ja tyyliä kotiisi. Mukana Jasper Hardwoodin Canadian Ash Collection -mallisto sävyssä Pearl. SKU: 15270549

Miinukset

Kuten kaikissa lattioissa, brasilialaisessa kirsikassa on muutamia haittoja, jotka on otettava huomioon, kun valitset sen tilan lattiaksi. Useimmat haitat ovat vähäisiä verrattuna tämän ylellisen lattiapinnoitteen moniin etuihin.

Se voi olla kallista

Tärkein asia, joka estää ihmisiä asentamasta puulattioita kotiinsa, on hinta. Brasilialainen kirsikka on yksi kalleimmista kovapuulattiatyypeistä hankittaessa ja asennettaessa. Jos rakastut tämän puun lämpimään ulkonäköön, mutta budjetissa ei ole tilaa, kokeile sen sijaan brasilialaista pähkinäpuun kovapuulattiaa. Se tarjoaa hyvin samanlaisen ulkonäön murto-osalla kustannuksista. Toinen vaihtoehto olisi hankkia brasilialaisen kirsikan näköinen luksusvinyylilattia. Punnitse kuitenkin tuotteen hinta ja pitkäikäisyys, sillä vaikka brasilialainen kirsikka on aluksi kalliimpi, se kestää paljon kauemmin kuin halvemmat vaihtoehdot.

Näyttää helposti pölyn ja lian.

Kuten useimmilla tummilla pinnoitteilla varustetuilla lattioilla, brasilialaisilla kirsikkalattioilla on taipumus korostaa likaa ja pölyä. Tämän vuoksi niitä voi olla vaikea ylläpitää yksinkertaisesti siksi, että usein vaaditaan päivittäistä puhdistusta. Jos sinulla on tämä lattia, harkitse robotti-imurin käyttöä, jotta se pysyy puhtaana liasta ja roskista. Lattioiden päivittäinen puhdistus auttaa myös ehkäisemään naarmuja ja pidentää lattioiden käyttöikää.

Ei ehkä sovi jokaiseen tilaan.

Tummat lattiat saavat huoneen tuntumaan pienemmältä ja tummemmalta. Se on ihanteellinen, kun haluat saada suuren huoneen tuntumaan kutsuvalta ja viihtyisältä, mutta se voi olla haitta pienemmissä tiloissa, joissa tavoitteena on avoimuus ja ilmavuus. Ota huomioon tilan tarpeet ja haluttu lopullinen ilme. Pidä tilan ilme yhtenäisenä käyttämällä samaa lattiapintaa koko asuintilassa ja käytävillä. Jokainen siirtymä lattiapäällysteestä toiseen voi pilkkoa tilaa ja saada jokaisen huoneen näyttämään pienemmältä.

Vesivahingot

Koska puulla on luontainen kyky imeä itseensä vettä, brasilialainen kirsikka ei sovellu käytettäväksi kosteissa tai erittäin kosteissa tiloissa. Sitä ei tulisi koskaan asentaa kylpyhuoneisiin tai pesutiloihin. Sitä ei myöskään yleensä suositella käytettäväksi keittiöissä, joissa vesi voi roiskua tai valua tai vuotaa astianpesukoneesta. Jos asut erittäin kosteassa ilmastossa ja sinulla on tämäntyyppinen lattia, kosteudenpoistolaitteen käyttäminen voi auttaa ehkäisemään vesivahinkoja.

Kun tilaan halutaan lisätä lämpöä, eleganssia ja ikuista tyyliä, brasilialaiset kirsikkalattiat ovat erinomainen vaihtoehto. Jos valitaan, ammattimainen asennus on erittäin suositeltavaa. Koska puu on erittäin tiheää, lankut voivat halkeilla, jos niitä ei asenneta huolellisesti. Kun lattia on asennettu paikalleen, voit odottaa tämän lattian muuttavan tilasi ulkoasun ja toimivan huoneen vahvana perustana koko eliniän.