Bob Vilan heinäkuun ”pakolliset” projektit

Bob Vilan heinäkuun "pakolliset" projektit

Heinäkuun pidemmät päivät ja lämpimämpi sää merkitsevät, että on paljon hyviä syitä olla ulkona, eikä puutetta tehtävistä ole. Talon sisälläkin on paljon tekemistä tähän vuodenaikaan, ja hyvä uutinen on, että voit pysyä viileänä sitä tehdessäsi. Tämän kuun tehtävälistalla on vähän siivousta, vähän kasvien ruokintaa ja valmistautumista sekä myrskyihin että lomiin.

1. Rentoudu kellarissa

Useimmissa kodeissa kellari on koko talon viilein huone, mikä tekee siitä Paikka piiloutua kesäaikaan. Vaikka sinulla ei olisikaan aikaa tai rahaa uhrata täydelliseen kellarin remonttiin, voit tehdä muutamia yksinkertaisia muutoksia tilan kaunistamiseksi. Jos voit ripustaa kipsilevyä häkkyröistä tehtyjen seinien päälle, maalaa ne hieman. Harkitse betonilattian maalaamista tai irrotettavien mattolaattojen asentamista, jotta saat mukavuutta heti.

2. Pysy altaan kanssa ajan tasalla

Jos tämä on vuosi, jolloin lisäät uima-altaan ulkokeitaaseesi, muista tehdä tutkimustyötä. Olipa kyseessä maanalainen tai maanpäällinen allas, sen koko, muoto ja sijainti ovat tärkeitä seikkoja. Samoin uima-altaan hoito ja ylläpito. Muista ylläpitää kloori- ja pH-tasoja leväkasvun vähentämiseksi ja poista lehdet ja roskat, jotka voivat tukkia altaan suodattimen ja viemärin.

3. Myrskyihin valmistautuminen

Älä odota myrskypilviä – tai varoituksia – ennen kuin ryhdyt toimiin perheesi turvallisuuden varmistamiseksi äärimmäisissä sääolosuhteissa. Varmista, että sinulla on taskulamppuja ja paristoja, ja hanki ruokaa ja vettä. Kun saat uutisia siitä, että tiukka myrsky saattaa olla tulossa, muista ladata mobiililaitteesi. Jos asut tulville alttiilla alueella, varmista, että pumppu on kunnossa.

4. Turvaa talo.

Ennen kuin pakkaat laukkusi ja lähdet kotoa eksoottisempiin paikkoihin, käytä aikaa talon turvaamiseen tunkeilijoita vastaan. Ylikasvaneet nurmikot, ylitäytetyt postilaatikot ja pimeät kuistinvalot ovat murtovarkaille merkkejä siitä, että talosi on tyhjillään ja helppo kohde asuntomurrolle. Pysy puolustuskannalla palkkaamalla naapuruston poika leikkaamaan nurmikkoa ja ottamalla yhteyttä postiin postin pysäyttämiseksi. Jos haluat pitää valot päällä myös poissa ollessasi, käytä ajastinta tai investoi sovellusohjattuun älykkääseen valaistusjärjestelmään.

5. Bug Off

Harva kesäajan harrastus on niin rentouttavaa kuin rauhallinen ilta kuistilla ystävien ja perheen kanssa, mutta ötökkät täynnä oleva ulkovalaisin voi nopeasti tappaa tunnelman. Kun olet varmistanut, että valaisin on viileän tuntuinen, ruuvaa valaisimen lasiosa irti, huuhtele mahdolliset roskat ja kuolleet kärpäset pois ja aseta se sitten takaisin paikalleen.

6. Puhdista jääkaappi

Tässä on projekti helteiseen kesäpäivään: Pidä viileyttä avoimen jääkaapin edessä puhdistamalla se perusteellisesti. Poista ruoka, mausteet ja jääkaapin vuoraukset ja pyyhi kaikki lämpimällä vedellä ja miedolla astianpesuaineella. Puhdista muruset tiivisteestä sekä lankahyllyistä, raoista ja pakastelaatikoiden takaa. Pyyhi lopuksi maustepurkit ja -pakkaukset tahmeiden paikkojen poistamiseksi, ennen kuin palautat ne jääkaappiin.

7. Anna linnuille paikka kylpemiseen

Auta takapihan villieläimiä voittamaan kuumuus tänä kesänä lisäämällä puutarhaan lintukylpy. Vesi houkuttelee laululinnut pihalle ja tuo hieman piristystä ulkotilaasi. Muista tyhjentää vesi säännöllisesti hyttysten toukkien poistamiseksi ja pitää se puhtaana ja turvallisena höyhenystävillesi.

8. Ruoki kukkia

Nyt on kasvien paras kasvukausi, mutta ne tarvitsevat silti ruokaa, jotta ne pysyvät suurina ja rehevinä. Käytä nestemäistä lannoitetta ja ruoki ulkona olevia astiakasveja kahdesti viikossa. Vältä kasvien tyviä, jotta vähennät niiden palamisriskiä. Puutarhasi palkitsee sinut nopealla kasvulla ja kauniilla kukilla käytännössä yhdessä yössä.

9. Trimmaa puut

Monilla alueilla vyöryvät kesäiset ukkosmyrskyt, mikä tekee puiden huollosta välttämätöntä. Kuolleet oksat voivat katketa ja kaatua myrskyjen aikana, vahingoittaa kattoja, maisemointia ja toisinaan jopa kaataa sähkölinjoja. Poista kuolleet oksat nyt, jotta vältyt ongelmilta. Poista samalla myös imukkaat oksat – pienet oksat, jotka versovat oudoissa paikoissa pitkin puun runkoa tai raajoja. Vaikka ne saattavat vaikuttaa vaarattomilta, ne vievät puun energiaa korkeammilta oksilta ja heikentävät kasvia.

10. Hoida ruusuja

Jos sinulla on ruusuja, tiedät, että ne vaativat erityistä hoitoa saavuttaakseen täyden potentiaalinsa. Koska niiden juuret ulottuvat syvälle, tiheä kastelu on tärkeää. Samoin on tärkeää lannoite, jota on levitettävä jokaisen uuden kukinnan jälkeen.