Bob Vilan 10 ”pakollista” projektia helmikuuksi

Bob Vilan 10 "pakollista" projektia helmikuuksi

Vaikka helmikuu on vuoden lyhyin kuukausi, helmikuussa on silti paljon tehtävää, kuten laatikoiden ja kaappien sisällön järjestäminen sekä viime vuoden verojen ja tämän vuoden puutarhan valmistelu. Lämpimät säät saapuvat ennen kuin huomaammekaan, minkä vuoksi nyt on myös aika korjata ikkunaruudut, puhdistaa puutarhatyökalut ja valmistautua uuteen kauteen ulkona asumista varten.

1. Suunnittele puutarha

Vaikka on liian aikaista miettiä puutarhan istuttamista (näin ainakin suurimmassa osassa maata), ei ole liian aikaista aloittaa puutarhan suunnittelua. Nyt on hyvä aika tilata siemenluetteloita ja tehdä ostoksia verkkokauppiailta ja alkaa valita kukkia ja vihanneksia tämän kesän puutarhapenkkeihin. Siementen aloittaminen sisätiloissa helmikuussa antaa niille juuri tarpeeksi aikaa itää ja kypsyä, jotta ne voidaan istuttaa istutuskaudella. Muista tarkistaa USDA-kestävyysvyöhykkeesi ensimmäinen ja viimeinen pakkaspäivä, jotta voit ajoittaa aloitukset oikein.

2. Säilytä enemmän keittiössä.

Sotkuinen keittiö voi häiritä kokin työnkulkua. Ota järjestämättömät kattilat ja pannut sekä epäjärjestyksessä olevat laatikot haltuun ottamalla käyttämätön keittiötila hyötykäyttöön: Harkitse esimerkiksi metallisen veitsitelineen asentamista tai ripustamalla naulakko, johon voit kerätä työkaluja ja pannuja.

3. Käännä mielesi kohti veroja.

Kun olet järjestämismielessä, ala kerätä pankki- ja sijoitustodistuksia, kuitteja hyväntekeväisyyslahjoituksista ja kaikkea muuta, mitä sinä tai kirjanpitäjäsi tarvitsette verojesi laatimiseksi. Tämä on erityisen tärkeää, jos myit tai ostit asunnon viime vuonna tai jos teit kotiisi päivityksiä, jotka oikeuttavat verohyvityksiin tai -vähennyksiin.

4. Puhdista siivousvälineesi

Siivousvälineesi ja -laitteesi ovat todennäköisesti joutuneet melkoiseen rasitukseen lomien aikana. Ovatko ne sen jälkeen näyttäneet hieman rähjäisiltä? Toteuta nämä yksinkertaiset toimet, jotta lika ei leviäisi kaikkialle taloosi: vaihda pölynimurin suodatin, pese mopinpää pesukoneessa, pese ja kuivaa luudan harjakset ja vaihda kaikki astiapyyhkeet. Tee samalla inventaario siivoussuihkeistasi ja -juomistasi ja täydennä varastosi, jos ne ovat ehtyneet. Nyt olet valmis kevätsiivoukseen!

5. Päivitä kotiteatterijärjestelmäsi

Jos talven sade, räntäsade ja lumisade saavat sinut piileskelemään sisätiloissa, päivitetyllä äänentoistojärjestelmällä varustettu televisio auttaa sinua viettämään aikaa. Tee olohuoneestasi kaupungin paras lippu asentamalla parempi kotiteatterijärjestelmä. Kun pengot vastaanottimesi takana ja televisiosi alla, käytä aikaa siihen, että piilotat kaapelit ja johdot pois näkyvistä.

6. Keksi paikka hattusi ripustamiselle

Talven puoliväliin mennessä kotimme sisääntuloaukot ovat yleensä täynnä saappaita, takkeja, huiveja ja käsineitä. Siivoa se muuttamalla vaatehuone mudroomiksi: Poista ovi ja sovita sisätilaan hyllyjä, koppia ja säilytyspenkki. Jos haluat tehdä vähemmän radikaalin muutoksen, osta uusi vaateteline tai muotoile uusi järjestäjä saappaita ja kenkiä varten.

7. Tarkista pesukoneen letkun kuluminen

Ole rehellinen, milloin olet viimeksi katsonut pesuhuoneesi letkuja tai johtoja? Kun pesukone vuotaa, syyllinen on joskus haljennut pesukoneen letku. On hyvä tarkistaa nämä liittimet säännöllisesti, jotta varmistetaan, etteivät ne ole kuluneet tai halkeilleet, ja nyt on yhtä hyvä hetki kuin muulloinkin. Tähän tarkastukseen kuuluu pesukoneen siirtäminen poispäin seinästä ja pesukoneen letkun tarkistaminen. Jos huomaat kulumisen merkkejä, letku on syytä vaihtaa, mutta ennen kuin teet sen, sulje koneesta sekä vesi että virta.

8. Korjaa ikkunoiden ruudut

Kevät on tulossa, ja se tarkoittaa, että avaat taas ikkunat saadaksesi raitista ilmaa taloon. Ennen kuin teet niin, tarkista, ovatko ikkunoiden ruudut revenneet tai puuttuvat, ja vaihda tai korjaa ne, jotka sitä tarvitsevat. Jos huomaat ikkunoiden ympärillä värjäytynyttä puuta, se voi olla merkki kosteudesta tai lahosta. Merkitse muistiin kaikki vaurioituneet alueet ja selvitä vuodon lähde, jotta vältät lisävahinkoja. Korjaa lahonnut puu talon sisä- tai ulkopuolella sään salliessa.

9. Teroita ja hangaa puutarhavälineet

Ennen kuin annat puutarhatyökaluillesi töitä tänä keväänä, käytä hieman aikaa niiden kunnostamiseen nyt. Tylsät terät on teroitettava ja rikkinäiset työkalut ja kahvat korjattava. Työkalut, joissa on liikkuvia osia, kuten sakset ja oksasakset, on öljyttävä kunnolla, jotta ne pysyvät huippukunnossa.

10. Käännä patja

Patjan kääntäminen 6 kuukauden välein saa patjan kestämään pidempään. Vaihtamalla patjan asentoa, paino ja kuluminen jakautuvat tasaisemmin ja estävät siten patjaa notkistumasta. Muista, että kaikkia patjoja ei voi kääntää. Jos näin on sinun mallissasi, käännä sitä 180 astetta.