Bambulattiatyypit

Kun yrität päättää, minkälainen bambulattia sopii kotiisi, on otettava huomioon muutakin kuin vain bambulattian hyvät ja huonot puolet. Erilaisiin puulajeihin, asennustyyppeihin sekä väri- ja tekstuurityyppeihin perehtyminen auttaa päätöksenteossa. Kukin vilja-, väri- ja tekstuurityyppi aiheuttaa sisustusongelmia, kun taas asennusmenetelmät voivat vaikuttaa myös mukavuuteen ja kustannuksiin. Lue lisää bambulattiatyypeistä.

Bambulattiatyypit

Riviera / 1,5 mm / vedenpitävä / 5 1/8″.
SKU: 15273477

Jalostustyypit

Kun puhutaan bambun eri viljavuustyypeistä, on olemassa kolme päävaihtoehtoa: vaaka-, pysty- ja säikeiskudottu. Kullakin on erilaiset ominaisuudet, jotka auttavat ostajia päättämään, minkä tyyppistä bambua he haluavat ostaa ja asentaa kotiinsa tai yritykseensä. Ostettava viljatyyppi riippuu suuresti siitä, millaisen yleisilmeen ostaja haluaa saavuttaa.

Vaakasuora bambu

Bambulattiatyypit

Vaakasuuntaisella bambulla tarkoitetaan lankkuja, jotka on sijoitettu vierekkäin vaakasuoraan päin. Ne kiinnitetään näin toisiinsa ennen painamista ja viimeistelyä, jolloin varren rystyset eli kasvurenkaat näkyvät satunnaisesti.

Pystysuora bambu

Bambulattiatyypit

Pystysuuntaisella bambulla tarkoitetaan lankkuja, jotka on sijoitettu vierekkäin pystysuuntaan. Ne kiinnitetään toisiinsa tällä tavoin ennen paineistamista ja viimeistelyä, mikä luo tasaisen yhtenäisen ulkonäön.

Kudottu bambu (Strand-Woven Bamboo)

Bambulattiatyypit

Säikeistä kudotulla bambulla tarkoitetaan bambulankkuja, jotka on valmistettu pitkistä bambufileistä leikatuista jäljellä olevista säikeistä. Nämä puristetaan yhteen liimalla ennen paineistamista ja viimeistelyä. Säikeistä kudottu bambu on kaksi kertaa kovempaa kuin vaaka- ja pystysuora bambu.

Bambulattian asennustyypit

Bambulattian valitseminen kotiin tai yritykseen ensin asennustyypin perusteella on viisas päätös, koska jotkin asennustyypit ovat monimutkaisempia ja siten kalliimpia kuin toiset. Bambulattioissa on muutamia erilaisia asennustapoja. Näitä ovat naulaus- tai liimausprosessi, liimasaumainen kelluva asennus ja liimaton klikkausasennus. Riippumatta valitusta asennustyypistä, muista ostaa enemmän bambulattiaa kuin työn loppuunsaattamiseen tarvitaan. Sinun on otettava huomioon mittausvirheet, lautojen epätäydellisyys ja tulevat korjaukset.

Nail Down/Glue Down (naulaus/liimaus)

Tämä prosessi on samanlainen kuin kovapuulattian asentaminen. Koska lattia on erittäin kova, on lähes mahdotonta saada nauloja lattiaan kiinni tavallisella vasaralla. Tähän työhön tarkoitettujen erityistyökalujen, kuten sähkövasaran tai -nitojan, käyttö on erittäin tärkeää, jotta tämä työ saadaan tehtyä oikein. Asennusohjeet ja -ohjeet riippuvat aluslattiasta. Tällä alalla erittäin kokeneet tee-se-itse-rakentajat voivat asentaa tämäntyyppisen bambulattian, muutoin on parasta, että ammattilainen asentaa lattian.

Kelluva: Liimasauma

Tämäntyyppinen asennus edellyttää aluskatetta, joka suojaa bambua aluslattiamateriaalilta. Saatat tarvita myös kosteussulkua. On tärkeää, että lattiapinnoite asetetaan ennen liimaliiman lisäämistä, sillä koska liima kuivuu nopeasti, lankkuja on mahdotonta erottaa toisistaan ja korjata virheitä muutaman sekunnin kuluttua. On parasta laatia koko lattian malli ja palata liiman kanssa osissa takaisin. Voit tehdä tämän tee-se-itse-työnä, mutta kokemattomille se on parasta jättää ammattilaisille.

Kelluva: Liimaton-klikkaus

Yksinkertaisin bambun asennusmenetelmä, liimaton-klikkausmenetelmä, ei vaadi liimaa tai nauloja, joten se on helppo tehdä niille, jotka eivät ole vielä perehtyneet lattian asentamiseen. Lankut yksinkertaisesti napsahtavat yhteen ja asettuvat paikoilleen. Niille, jotka haluavat asentaa lattian itse ja joilla ei ole paljon kokemusta DIY-työskentelystä, tämä on paras tapa tehdä se. Ei pitäisi olla huolta siitä, että lattia hajoaa asennuksen päätyttyä, koska palat sopivat hyvin yhteen. Lopputulos näyttää paljolti samalta kuin muutkin asennusmenetelmät.

Värityypit

Värityyppien osalta ostajilla on useita vaihtoehtoja: luonnollinen, hiiltynyt, värjätty ja suorapainatus. Jokaisella näistä vaihtoehdoista on erillisiä ominaisuuksia, jotka auttavat kodinomistajia päättämään, mitä niistä käytetään. Riippumatta siitä, mikä värityyppi valitaan, bambun lujuus ja kestävyys pysyy samana, lukuun ottamatta hiiltynyttä, joka on pehmeämpi kuin muut tyypit.

Luonnollinen

Bambulattiatyypit

Luonnolliseen bambuun ei ole lisätty väriaineita tai värjäyksiä. Sen väri on hyvin vaalea, vaalean tyyppinen. Tämäntyyppistä bambua on helppo löytää ja se sopii useimpiin sisustuksiin.

Karbonisoitu

Bambulattiatyypit

Hiilihapotettu bambu mahdollistaa kasvin sokerien karamellisoitumisen. Bambua keitetään pidemmän aikaa. Karamellisoituneet sokerit lisäävät näin ollen väriä bambuun. Bambun värisävyt vaihtelevat keittämisajan pituudesta riippuen. Karbonisoitu bambu on pehmeämpää kuin muut bambutyypit.

Tiikeri

Bambulattiatyypit

Tiikeribambu valmistetaan käyttämällä luonnollisten ja hiiltyneiden nauhojen yhdistelmää. Tämä luo ainutlaatuisen "tiikeriraita"-kuvion.

Värjätty

Bambulattiatyypit

Värjätty bambu on käsitelty puunvärjäyksellä materiaalin värin muuttamiseksi. Sitä on saatavana useina eri sävyinä vaaleasta tummaan. Erilaisten värjäysvaihtoehtojen ansiosta on helppo löytää mihin tahansa sisustukseen sopiva värjäys.

Suora tulostus

Bambulattiatyypit

Asunnonomistajille, jotka haluavat toisen puulajin – kuten tammen, kirsikan tai vaahteran – ulkonäön ja samalla muut bambun edut, suoratulostettu bambulattia painaa muissa lehtipuissa nähtävät kuviot bambuun ennen sen paineistamista ja tiivistämistä.

Pintarakennetyypit

Pintakuviointityyppien osalta kodinomistajilla ja rakentajilla on kolme päävaihtoehtoa: sileä, käsin rapautettu ja käsin veistetty. Jokainen tarjoaa ainutlaatuisen ilmeen. Tutustu erilaisiin näytteisiin tekstuurityypeistä ennen kuin päätät, mitä niistä käytät.

Sileä

Bambulattiatyypit

Sileä bambulattia on päällystetty koneellisesti usealla tiivistyskerroksella. Se auttaa pitämään pölyttömän pinnan, joka on helpompi puhdistaa ja jota suositellaan allergioista tai heinänuhasta kärsiville.

Käsin kaavittu

Bambulattiatyypit

Käsin raaputettu bambulattia raaputetaan käsin, jotta lattialle saadaan vanhentunut, "antiikkinen" ulkonäkö. Se tarjoaa ainutlaatuisen lähestymistavan bambulattian ulkonäköön kodissa tai yrityksessä, ja sitä on saatavana useissa eri tyyleissä ja väreissä. Tämä kuviointivaihtoehto tekee lattiasta tyypillisesti kalliimman, koska sen luomiseen tarvitaan käsityötä.

Käsin veistetty

Bambulattiatyypit

Käsin veistetty bambulattia on samanlainen kuin käsin raaputettu, mutta tarjoaa vähemmän ahdistuneen ilmeen. Tällainen bambu on yleensä käsin työstettyä, jotta se näyttäisi vanhemmalta tai antiikkiselta, joten sekin maksaa enemmän.