Bambulattian puhdistaminen

Bambulattiat ovat sitkeä mutta houkutteleva lattiapintavaihtoehto asuin- tai kaupalliseen hankkeeseen, ja niillä on haluamasi kestävyys ja lujuus, kun kyseessä on lattiapinta, joka on tarkoitettu kestämään. Yksi yksinkertaisimmista tavoista olla osallisena bambulattioiden pitkäikäisyydessä on säännöllinen puhdistus. Mutta mitkä ovat parhaat menetelmät bambulattioiden puhdistamiseen ja mitä menetelmiä kannattaa välttää?

Bambulattian puhdistaminen

Bambulattioilla on paljon tarjottavaa. On todettu, että luonnollisen bambun edustama kovuusaste vastaa vaahteran kovapuuta. Bambulattiat ovat korjuun kannalta erittäin uusiutuva luonnonvara, ja ne ovat erittäin houkuttelevia, valitsitpa sitten bambulattioiden luonnollisen vaalean värin tai tummemman, hiiltyneen vaihtoehdon. Vaikka olet käyttänyt vähemmän rahaa bambulattian asennukseen verrattuna joidenkin massiivipuulattioiden asennukseen, haluat silti varmistaa, että kaikki, mitä bambulattia tarjoaa, kestää vuosia. Onneksi bambulattioiden toinen hyve on se, kuinka helppo ne on pitää puhtaana. Seuraavassa on muutamia ajatuksia, joita kannattaa ottaa huomioon, kun lähestyt bambulattioiden hoitoa viikoittain.

Miten bambu puhdistetaan ja pidetään puhtaana?

Pehmeä kosketus

Bambulattioiden puhdistaminen ei vaadi juuri muuta kuin kostean mopin tai pölynimurin pehmustetun puhdistuspään. Tällä pehmeän kosketuksen lähestymistavalla voit helposti poimia jokapäiväisen pölyn ja lian, jotka voivat naarmuttaa bambulattian pintaa ajan myötä. Vaikka bambu on trooppisen alkuperänsä vuoksi tottunut tiettyyn määrään kosteutta, lattiaa ei silti kannata kastella liikaa. Käyttämäsi mopin tulisi olla vain niin märkä, että sitä voidaan kutsua "kosteaksi". Roiskeet on pyyhittävä heti, kun ne tapahtuvat, ja erityistä huomiota on kiinnitettävä öljyisiin aineisiin, kuten ajotieltä tai tieltä peräisin oleviin asfalttijäämiin. Nämä aineet voivat aiheuttaa sitkeitä tahroja. Teräsvillan tai hankauspulverin kaltaisia esineitä on vältettävä, jotta bambulattian pintakäsittelyä voidaan suojella, sillä se voi vaurioitua näillä menetelmillä. Bambulattioiden puhtaana pitämisessä "pehmeä kosketus" on hyvä nyrkkisääntö.

Kengät ja matot

Toinen käyttökelpoinen strategia on mattojen käyttö ulos johtavissa ovissa, jotta minimoidaan hankaavien materiaalien esiintyminen bambulattian pinnoitteessa. Sellaiset asiat kuin kivet, hiekanjyvät, pienet lasinsirut ja muut ulkoilman roskat voivat aiheuttaa rumia naarmuja bambulattian pintaan ajan mittaan. Muista myös pitää matot puhtaina, jotta matosta voi siirtyä vähemmän likaa ja hiekkaa.

Varmista, että kengät ovat puhtaat, tai jopa jätä ne ovelle, auttaa estämään hankaavien esineiden kulkeutumisen ulkoilmasta. Jos lapset ovat leikkineet hiekalla tai jos aikuinen on työskennellyt rakennustyömaalla, jossa on nauloja ja johtoja, on luultavasti hyvä ajatus pyytää heitä riisumaan kengät tai työkengät, jotta bambulattiasi tai oikeastaan mikä tahansa lattia voidaan suojata ei-toivotuilta materiaaleilta, jotka voivat vahingoittaa lattiapintaa. Vaikka bambulattiassasi saattaa olla kova, kulutusta kestävä pintakäsittely, terve järki kertoo, että kohtuuttoman kova käsittely voi silti aiheuttaa vaurioita. Kenkien ja saappaiden jättäminen ovelle helpottaa myös kotisiivousta tai toimiston siivousta.

Bambulattioiden puhdistustuotteet

Pientä vesimäärää (joka riittää kostuttamaan mopin, ei kastelemaan sitä) lukuun ottamatta bambulattioita voidaan usein huoltaa monilla tuotteilla, joita saatat harkita käytettäväksi kovapuulattioiden puhdistamiseen, kunhan ne ovat emäksettömiä eivätkä ole vahoja. Lattiavaha vaikuttaa bambulattioiden pintakäsittelyyn. Varmista, että käytät puhdistusainetta valmistajan ohjeiden mukaisesti. Jos olet epävarma siitä, mitkä tuotteet soveltuvat parhaiten bambulattioille, on aina hyvä idea kysyä neuvoa paikallisilta lattia-alan ammattilaisilta tai tee-se-itse-jälleenmyyjiltä. Kun valitset oikean tuotteen, varmista, että levität sen tasaisesti bambulattian pinnalle ja olet varovainen, ettei se pääse kerääntymään ja mahdollisesti aiheuttamaan vahinkoa pitkällä aikavälillä.

Bambulattian puhdistaminen

Aiheeseen liittyvä Lue: Kuinka siivota lemmikkieläinten sotkut bambulattialta?

Bambulattiat tarjoavat kodinomistajille tai rakennusten ylläpitäjille useita erinomaisia ominaisuuksia, bambulattian kestävyydestä sen ainutlaatuisen houkutteleviin väreihin ja kuvioihin. Näillä muutamalla yksinkertaisella vinkillä bambulattioiden puhdistamiseen voit ryhtyä toimiin varmistaaksesi, että kaikki ominaisuudet kestävät pitkään.