Bambulattian hoitaminen

Bambulattiassa on lujuutta ja kestävyyttä sekä esteettisyyttä, jota monet ihmiset etsivät valitessaan lattiapäällystettä kotiinsa tai yritykseensä. Asennuksen jälkeen on tärkeää huolehtia bambulattiasta asianmukaisesti, jotta se kestää pitkään ja säilyttää kauneutensa iän myötä. Yksi tapa varmistaa tämä on ymmärtää bambulattian asianmukainen puhdistus, hoito ja kunnossapito ennen sen asentamista.

Bambulattioiden pitäminen puhtaana

Bambulattioiden puhtaana pitäminen ei poikkea liikaa muiden lattiatyyppien puhdistamisesta, mutta joitakin eroja on syytä huomioida.

Kengät ja matot

Välttääksesi lian, pölyn ja muiden mahdollisesti haitallisten esineiden aiheuttamat ongelmat lattialla, älä salli kenkien käyttämistä asunnossa. Käytä ovien luona mattoja, jotta ihmiset muistavat pyyhkiä jalkansa tai ottaa kengät pois ennen lattiapinnalle astumista. Käytä kotona tossuja suojellaksesi jalkoja muilta vaaroilta. Puhdista kengät ja matot säännöllisesti pölyn, lian, kivien ja muiden roskien siirtymisen estämiseksi.

Suojaus vilkkaasti liikennöidyillä alueilla

Vaikka bambulattia on erittäin kestävä ja soveltuu hyvin kodin tai yrityksen vilkkaasti liikennöidyille alueille, on hyvä ajatus käyttää mattoja vilkkaasti liikennöidyillä alueilla lattian pinnan suojaamiseksi, jotta vältytään varhaisilta kulumisen merkeiltä. Aivan kuten matot ja kengät, nämä matot on puhdistettava säännöllisesti, jotta roskat eivät pääse siirtymään lattialle.

Selkirk ENGINEERED Collection Engineered Strandwoven Distressed Finish / SKU: 15230513

Bambulattian hoito

Bambulattian hoitaminen kuulostaa työläämmältä kuin se todellisuudessa on. Muutamalla yksinkertaisella päivittäisen rutiinin mukauttamisella siitä tulee hetkessä toinen luonto.

Lattian pitäminen pölyttömänä ja kosteana

Pöly ja lika voivat naarmuttaa bambulattian pintaa ajan mittaan, joten on tärkeää lakaista usein. On tarpeen käyttää pehmeää liinaa tai tyynyä, jotta pöly ja lika saadaan poistettua lattialta eikä työnnettyä sen ympärille.

Kostean mopin käyttäminen silloin tällöin on täysin hyväksyttävä menetelmä bambulattian puhdistamiseen ja hoitoon. Koska bambulattiat eivät kestä suuria määriä kosteutta, on tärkeää varmistaa, ettei moppi ole liian märkä.

Roiskeiden puhdistaminen

Puhdista roiskeet heti niiden tapahduttua, jotta kosteus ei pääse imeytymään lattiaan. Älä käytä mitään hankaavia materiaaleja, kuten kattilankuivuria tai teräsvillaa, vuodon puhdistamiseen, koska nämä kuidut voivat naarmuttaa lattian pintaa. Öljyinen vuoto vaatii välitöntä huomiota, sillä se saattaa aiheuttaa tahroja lattiapinnoitteeseen. Kuivaa lattia välittömästi sen jälkeen, kun vuoto on puhdistettu.

Bambulattioiden puhdistustuotteet

Älä käytä bambulattialla mitään kaupallisia puhdistusaineita tai voimakkaita kemikaaleja. Ne voivat vahingoittaa lattiaa.

Vinkkejä bambulattioiden puhdistamiseen

Jotta lattioiden puhdistamiseen käytetty aika olisi mahdollisimman pitkä ja vahinkojen välttäminen helpompaa, tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat lattioiden puhdistamisessa.

Puhdista bambulattiat joka viikko.

Helpoin tapa varmistaa lattian asianmukainen hoito on puhdistaa se kerran viikossa. Vaikka huoltotoimenpiteitä pitäisi tehdä jossain vaiheessa joka päivä, kaikkien lattiapintojen perusteellinen puhdistus joka viikko pitää lattiat optimaalisessa kunnossa.

Lakaisun ohella, joka on yleensä tehokkain tapa puhdistaa tämäntyyppinen lattia, voidaan myös mopata kevyesti. Bambulattiat voidaan yleensä puhdistaa laadukkailla kovapuulattioiden puhdistusliuoksilla käyttämällä vain vähän vettä (käytä aina vain hieman kosteaa moppia). Vältä ei-alkalisia puhdistusaineita ja vahaa, sillä ne voivat vaikuttaa pintakäsittelyyn. Kun käytät vettä tai muita puhdistusliuoksia, muista vääntää moppi huolellisesti kuivaksi, ennen kuin käytät sitä lattialla. Jos kosteus pääsee tunkeutumaan lankkujen välisiin saumoihin, lattiasi voi vaurioitua.

Sitkeiden roiskeiden puhdistaminen

Jos roiskeet ovat tahmaisia tai tahmeita, poista niistä niin paljon kuin mahdollista kuivalla liinalla tai pyyhkeellä. Pyyhi jäljelle jääneet roiskeet kostealla liinalla ja varmista, ettet hankaa, koska tämä työntää materiaalin lattian pintaan. Pyyhi tahmea tai tahmea kohta useita kertoja, kunnes vuoto on poistunut, ja kuivaa se välittömästi pehmeällä liinalla, jotta se ei vahingoitu enempää. Mitä nopeammin vuodosta huolehditaan, sitä epätodennäköisempää on, että se tahraa tai vahingoittaa pintaa.

Bambulattioiden kunnossapito

Jatkuva kunnossapito on paras tapa hoitaa kodin tai yrityksen bambulattioita. Lattiapintojen säännöllinen puhdistaminen ja varotoimenpiteet kenkien, mattojen ja mattojen kanssa estävät vaurioita ja säilyttävät lattian kauneuden ja kunnon.

Päivittäinen huolto

Muista lakaista lattia pehmeällä kangasharjalla vähintään kerran päivässä. Jos mahdollista, kerran aamulla ja kerran illalla tai vilkkaasti liikennöityjen jaksojen jälkeen on vielä parempi. Jos lattialle valuu jotain, huolehdi siitä välittömästi. Pitkäksi aikaa lattialle jätetty pöly ja lika liikkuvat, kun ihmiset kävelevät huoneessa, ja aiheuttavat pieniä naarmuja pintakäsittelyyn. Ajan mittaan nämä naarmut heikentävät lattian ulkonäköä, jolloin lattiassa näkyy sen ikä.

Vältä korkokenkiä tai urheilukenkiä, joissa on piikkejä.

Vaikka bambulattia kestää kolhuja ja naarmuja, se ei tarkoita, että se olisi läpäisemätön. Piikkikorkojen tai nastakenkien käyttäminen kotona tai yrityksessä kuluttaa lattiaa paljon nopeammin ja jättää sen alttiimmaksi kolhuille. Mitä useammin tällaisia kenkiä käytetään, sitä todennäköisemmin ne vaurioittavat pintaa.

Mitä vaiheita noudatat bambulattian hoidossa?