Bambulattian asennusvinkit

Bambulattia voi olla kaunis ja moderni vaihtoehto luonnolliselle kovapuulle. Monissa tapauksissa se on myös uusiutuva materiaali, joka on usein hyvä valinta planeetan kannalta. Monien kodinomistajien mielestä bambulattian lisääminen auttaa myös heidän kotiaan erottumaan muista. Vaikka bambun suosio on kasvussa, se ei ole vielä yhtä yleistä kuin luonnonkova puu, suunniteltu puu tai laatta.

Bambulattian asennusvinkit

Bambulattian asentaminen vaatii melko paljon taitoa, ja jos et ole koskaan aiemmin työskennellyt lattian asentamisen parissa, bambu ei välttämättä ole kaikkein anteeksiantavin materiaali, jonka kanssa kokeilla kättäsi. Siksi monet ihmiset palkkaavat ammattilaisen, kun he aikovat ryhtyä bambulattian asennushankkeeseen.

On kuitenkin olemassa joitakin bambulattian asennusvinkkejä, joiden avulla voit varmistaa, että projekti sujuu ongelmitta, vaikka et tekisikään työtä itse. Tämän oppaan avulla saat lisätietoja bambulattiasta ja siitä, miten se asennetaan oikein mihin tahansa huoneeseen kodissasi.

Arvioi aluslattiasi.

Bambulattian asentaminen tarkoittaa sen varmistamista, että huoneesi on valmis työhön. Ensimmäinen askel on varmistaa, että betoni- tai puualustasi on tehtäviensä tasalla. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat aluslattiasi valmiiksi bambulattian asennusta varten:

– Tarkista, että aluslattiasi on kestävä ja valmis asennusta varten. Bambulattia ei ole yhtä raskas kuin luonnonkivi tai jotkin muut lattiatuotteet, mutta se vaatii asianmukaisen tuen pitkäaikaisen kestävyyden ja turvallisuuden takaamiseksi. Haluat myös varmistaa, että kaikki liima, maali tai tiiviste on poistettu kunnolla olemassa olevasta aluslattiastasi ennen kuin aloitat bambun asennusprosessin.

– Käytä betonille tarkoitettua kosteusmittaria, jos olet asentanut uuden aluslattian. Haluat, että aluslattiasi kosteuslukema on enintään 6 %, ennen kuin aloitat työt. Monissa tapauksissa kestää 60-90 päivää, ennen kuin uusi betonialustalattia on valmis bambujen asennusta varten.

– Määritä, tarvitaanko betonilattiassa itsetasaavaa massaa. Tasaisesta lattiasta aloittaminen on olennaista, kun asennat bambua tai mitä tahansa muuta lattiamateriaalia.

– Hio, höylää tai täytä puisen aluslattian korkeat tai matalat kohdat tarvittaessa.

– Varmista, että höyrysulku on paikallaan, jos asennat suunnitellun bambun maanpinnan alapuolelle.

Anna bambun sopeutua tilaan.

Bambulattian asennusvinkit

Yanchi ELEMENTS Collection Engineered Strandwoven Distressed Finish in Umber / SKU: 15230508

Bambussa, jopa teknisessä bambussa, on paljon orgaanista ainesta. Kaikki tämä orgaaninen aines tarkoittaa, että bambulattiat ovat erittäin alttiita turpoamaan ja kutistumaan uudessa ilmastossa tai uudella alueella. Monissa tapauksissa saatat saada bambua, joka on toimitettu tai kuljetettu melko kaukaa kotoa. Tämä tarkoittaa, että bambulattian on sopeuduttava uuteen tilaan.

Tässä kerrotaan, miten voit hoitaa bambulattian asentamiseen liittyvän sopeutumisprosessin:

– Laita bambulattia siihen huoneeseen, johon se asennetaan. Jätä lattiamateriaali laatikkoon, jos se on toimitettu siten.

– Varmista, että laatikot ovat tasaisia. Vältä pinoamasta useita laatikoita päällekkäin.

– Jätä bambulattia huoneeseen akklimatisoitumaan vähintään 48 tunniksi. Ihannetapauksessa sinun tulisi antaa tälle prosessille aikaa viikko ennen asennuksen aloittamista.

Suunnittele mallisi

Bambulattian asennusvinkit

Yanchi Wide-Plank T&G Solid Strand Woven -bambulattia Silkissä / SKU: 15188415

Bambu on luonnonmateriaali, mikä tarkoittaa, että näet todennäköisesti erilaisia värivaihteluita, kun arvioit tuotetta. Tämä on normaalia ja auttaa antamaan huoneellesi visuaalista syvyyttä ja ajatonta muotoilua. Pelkkä bambulattiamateriaalin sijoittaminen ilman kuviomallia mielessäsi ei kuitenkaan välttämättä anna sinulle haluamaasi tulosta.

Seuraavassa on muutama vinkki, joiden avulla voit nopeasti ja helposti suunnitella, miten haluat asettaa bambulankkusi:

– Poista bambulattiamateriaalisi laatikosta tai poista muovikääre. Sinun on nähtävä kaikki lattiamateriaalisi yhdessä, jotta voit luoda suunnitelman.

– Erottele bambulattiaan tarkoitettu materiaali vaaleisiin, keskikokoisiin ja tummiin osiin.

– Porrasta värikuvio koko asennusprosessin ajan, jotta saat luonnollisemman ilmeen. Näin vältät suuret vaalean värin laikut, joita seuraa tummemmat lankut tai laudat, jotka saattavat näyttää epäsopivilta.

Bambulattian asennusvinkit

Käytä asianmukaisia naulausmenetelmiä.

Bambulattian asentaminen voi olla hankalaa työtä, joka on parasta jättää ammattilaiselle. Tämä johtuu siitä, että kielen murtuminen ja pinnan kuoppaantuminen voivat olla suuri ongelma, jos bambu asennetaan väärin. Seuraavassa on muutamia vinkkejä bambun naulaamiseen, jotka kannattaa pitää mielessä riippumatta siitä, teetkö työn itse vai et:

– Älä käytä vaurioituneita levyjä. Vääntyneet, vääntyneet, halkeilleet tai taipuneet laudat on hylättävä. Ne voivat aiheuttaa ongelmia myöhemmin.

– Käytä oikeanlaisia nauloja ja kiinnikkeitä lattian paksuuteen nähden. Monissa tapauksissa 18-kieliset lattianaulaimet ja -kiinnittimet toimivat, mutta ohuemmat ja paksummat bambulattiamateriaalit saattavat vaatia erilaisia työkaluja.

– Aseta kiinnittimet väliin suunnilleen kahdeksan tai kymmenen tuuman välein. Käytä vähintään kahta kiinnikettä lautaa kohti.

– Kiinnitä huomiota naulauskulmaan, jos huomaat vääntymiä tai pinnan kuoppaantumista. Sinun on ehkä säädettävä naulan kulmaa, jotta tätä ei tapahdu.

On tärkeää huomata, että bambun naulaaminen on yleinen menetelmä, mutta se ei välttämättä toimi kaikkien bambutyyppien kanssa. Jos huomaat paljon pinnan painaumia, sinun on ehkä vaihdettava toiseen menetelmään. Bambun liimaaminen alustaan on yleinen vaihtoehto, joka voi sopia tarpeisiisi.

Bambulattian asennusvinkit

Sonora Floors Bamboo Collection -mallisto, Strand Woven Natural / SKU: 15247391

Bambulattia on loistava, luonnollinen materiaali, joka sopii hyvin moderneihin ja siirtymävaiheen koteihin. Uusiutuva ja vahva, se on myös rakennettu kestämään monia vuosia. Saatavilla on laaja valikoima erilaisia ulkonäköjä luonnollisesta ahdistuneeseen, joten tilaan ja olemassa olevaan sisustukseen sopivan ihanteellisen tyylin löytäminen pitäisi olla myös helppoa.

Onko sinulla kysyttävää oikean bambulattiamateriaalin valitsemisesta eteiseen, olohuoneeseen, työhuoneeseen, makuuhuoneeseen tai perhehuoneeseen? Voimme auttaa sinua löytämään oikean lattiamateriaalin ja antaa sinulle arvokkaita bambulattian asennusvinkkejä, jotka auttavat sinua prosessin aikana.

Ota meihin yhteyttä jo tänään, niin voit alkaa nauttia uusista bambulattioistasi ennen kuin huomaatkaan. Tiedämme, että tulet rakastamaan bambun ulkonäköä ja tuntua kodissasi.