Bambulattia vs. kovapuulattia


Yleiskatsaus:

Bambulattia: Bambulattia Kovapuulattia Monipuolisuus ja vaihtelu Vähemmän vaihtelua johtuen lajien yhdenmukaisuudesta; voidaan värjätä erilaisten värien ja sävyjen aikaansaamiseksi. Sadat lajit tarjoavat monia vaihtoehtoja väreille, lämmölle, syvyydelle ja raidoitukselle. Janka-valikoima 3,800 – 5,000 (maksimikovuus) 22 – 5,000 Asennuspaikka Maanpinnan alapuolella, päällä tai yläpuolella. Maan pinnalla tai sen yläpuolella Asennusvaikeus Keskivaikea (aloittelijan DIY-ystävällinen) Vaikea (ota yhteys ammattilaiseen) Hinta 1,50 – 12 dollaria neliöjalkaa kohden. 3 – 14 dollaria neliöjalkaa kohden. Käyttöikä 20-25 vuotta (ei voi viimeistellä) 20-25 vuotta (voidaan viimeistellä)

IBISWorldin raportin mukaan kovapuulattia-alan liikevaihto oli vuonna 2015 noin 2 miljardia dollaria. Vaikka monet kodin ja yritysten omistajat pitävät puun lämpöä ja korkealuokkaista vetovoimaa parempana kuin muut lattianpäällystevaihtoehdot, bambu jatkaa edelleen kasvuaan alalla. Kun päätät bambu- ja kovapuulattian välillä, ota huomioon joitakin näiden kahden vaihtoehdon välisiä eroja.

Monipuolisuus ja vaihtelu

Jasper Hardwood – European Brushed Oak Collection / SKU: 10096546

Kovapuulattiat tarjoavat monia vaihtoehtoja värin, lämmön, syvyyden ja raitojen suhteen eri puulajien ansiosta. Bambu käsittää paljon vähemmän lajikkeita, ja vaikka bambua voi värjätä haluttujen värien ja sävyjen aikaansaamiseksi, sillä ei ole yhtä laajaa valikoimaa kuin kovapuulla.

Monet kodinomistajat pitävät kuitenkin bambulattian pinnassa esiintyvistä luonnollisista vaihteluista. Rystyset kuviot antavat materiaalille rustiikkisen ja visuaalisesti mielenkiintoisen vaikutelman. Jos kuitenkin pidät tasalaatuisuudesta, kovapuu saattaa olla parempi vaihtoehto.

Hinta ja suorituskyky

Selkirk ENGINEERED Collection Engineered Strandwoven Distressed Finish / SKU: 15230514

Bambulattian hinta voi vaihdella noin 1,50 dollarista jopa 12 dollariin neliöjalkaa kohden, kun taas kovapuulattian hinta voi vaihdella 3 dollarista yli 14 dollariin neliöjalkaa kohden. Hinta riippuu puulajista ja valmistusprosessista. Jos haluat puun visuaalisen ilmeen edullisemmin, bambu voi olla budjettiystävällinen vaihtoehto.

Kun ostat bambulattiaa, kiinnitä huomiota asennusjärjestelmään. Kelluvaan, liimatonta klikkausta varten suunnitellut laudat ovat yksinkertaisin tapa asentaa, mikä voi säästää rahaa asennuksessa. Kiinnitä huomiota myös lankkujen paksuuteen, sillä paksummat lankut kestävät paremmin iskuja ja tuntuvat jalan alla enemmän massiivipuulattialta.

Useimmat kovapuulattiat ovat kestäviä ja luotettavia, jopa vilkkaasti liikennöidyissä tiloissa, kuten auloissa ja olohuoneissa. Kosteudelle altistuminen voi kuitenkin aiheuttaa lattian vääntymistä ja vääntymistä, joten ympäristönäkökohdat on asetettava etusijalle lattiamateriaalia valittaessa. Lattian alapuolella ei yleensä suositella käytettäväksi kovapuulattioita.

Huolto ja kosteus

Sekä kovapuu- että bambulattiat voivat vaurioitua, kun ne altistuvat kosteudelle. Asiantuntijat suosittelevat esimerkiksi välttämään molempia materiaaleja kylpyhuoneissa, keittiöissä ja kodinhoitohuoneissa mahdollisen vesialtistuksen vuoksi. Bambun luontainen kosteudenkestävyys tekee kuitenkin siitä materiaalin, joka ei todennäköisesti kärsi vaurioita lievästä kosteudesta.

Molempien lattiatyyppien ylläpitämiseksi ne on imuroitava ja lakaistava säännöllisesti. Pöly- ja likahiukkaset voivat naarmuttaa molempia pintoja. Jos kovapuulattia kärsii naarmuista ja kolhuista, hionta ja uudelleenkäsittely voivat auttaa korjaamaan vauriot. Bambu ei kuitenkaan aina kestä jälkikäsittelyä. Naarmujen ja kolhujen korjausmenetelmät riippuvat lattian valmistajasta, joten harkitse laatua huolellisesti ostoprosessin aikana.

Ympäristö ja energia

Kovapuu ja bambu edustavat molemmat uusiutuvia rakennusmateriaalien lähteitä. Bambu, joka on ruoho, kasvaa nopeammin kuin lehtipuu, joka on puu, mikä tuo pisteitä kuluttajille, jotka tekevät ostopäätöksensä tuotteen ympäristöystävällisyyden perusteella. Forest Stewardship Council (FSC) -sertifioidut kiinto- ja bambulattiat ovat ympäristöystävällisempiä, koska niiden on vahvistettu olevan peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Jos kotiisi tarvitaan uusia lattioita ei-kosteisiin tiloihin, sekä kovapuu että bambu tarjoavat houkuttelevia ja pitkäikäisiä ratkaisuja. Ota huomioon budjettisi, esteettiset mieltymyksesi ja elämäntyylisi päättäessäsi, mikä materiaali sopii parhaiten perheesi kodin sisustukseen.

Minkälainen lattiapinnoite on mielestäsi mieluisin?
Kovapuu vai bambu?