Bambulattia Osto-opas

Bambulattia tarjoaa huomattavan valikoiman värejä, kuvioita ja tyylejä, jotka sopivat mihin tahansa sisustukseen ja joiden ympäristöystävällisestä kestävyydestä voit olla ylpeä. Kun vertaillaan bambulattian vahvuuksia ja heikkouksia, hyvät puolet ylittävät selvästi huonot puolet. Lue bambun osto-oppaastamme kaikki tiedot, joita tarvitset päättäessäsi, mikä lattia sopii sinulle.

Miten bambu valmistetaan

Bambulattioita on kolmea eri tyyppiä: vaaka-, pysty- ja säikeislattia. Vaaka- ja pystysuuntaiset bambulattiat valmistetaan kapeista bambuliuskoista, jotka on liimattu toisiinsa, jotta ne muistuttaisivat lankkulattioita. Pystysuorassa bambussa yhdistyvät kapeat kaistaleet, joiden välissä on laminaattia, mikä antaa tasaisen, yhtenäisen ja kovapuuta muistuttavan ulkonäön. Vaakasuorassa käsittelyssä käytetään leveämpiä bambun osia, jotta bambun luonnolliset rystyset ja kasvukuviot näkyisivät.

Kudotussa bambulattiassa käytetään bambun jyrsintäprosessin sivutuotetta, jossa puristetaan yhteen pitkät säikeet, jotka on kovetettu ja tehty yhtenäisiksi hartsilla, jotta saadaan perinteinen puun ulkonäkö, jonka kestävyys ja kovuus on verrattavissa brasilialaiseen kirsikkapuuhun.

Jos haluat perusteellisemman, vaiheittaisen selityksen bambulattian tuotantoprosessista, lue kattava artikkelimme bambulattian valmistuksesta.

Bambu osto-opas

Mitä kysyä, kun ei tiedä mitä kysyä?

Bambulattia Osto-opas

Miksi: Yksi asia, joka tekee bambusta nykyään erottuvan, on sen ympäristöystävällisyys. Toisin kuin puista korjatut lehtipuut, joiden kypsyminen kestää 30 vuotta tai enemmän, bambu on teknisesti ottaen ruoho, joka on valmis korjattavaksi 5-7 vuodessa. Se on kovempaa kuin monet lehtipuut, yhtä kestävää ja kaunista kuin mikä tahansa markkinoilla oleva puuvaihtoehto ja tarjoaa ainutlaatuisen kestävyyden.

Missä: A-luokan bambu on poikkeuksellisen kestävää, mutta liialliselle kosteudelle altistuminen aiheuttaa sen vääntymistä, minkä vuoksi se ei sovellu kylpyhuoneisiin ja ulkotiloihin, mutta sopii täydellisesti kodin vilkkaasti liikennöidyille alueille. Se voidaan asentaa maanpinnan alle, päälle tai yläpuolelle.

Mitä: Markkinoilla on runsaasti vaihtoehtoja, kuten kuvioita, värejä ja tyylejä. Viljavuustyyppi – vaaka-, pysty- tai säikeiskudottu – määrittää lattian kuvion, kun taas värit tarjoavat lukuisia värivaihtoehtoja.

Kuka: Floating-asennukset, erityisesti liimaton-click, ovat suhteellisen helppoja tee-se-itse-rakentajalle, kun taas naula-/liima-asennukset sopivat paremmin joko ammattimaiselle asentajalle tai kokeneelle tee-se-itse-rakentajalle.

Milloin: Lattian asentaminen ei tapahdu yhdessä yössä. Varmista, että sinulla on aikaa lattian toimitukseen, totutteluun ja asennukseen. Aikatauluta se!

Kaikki perusasiat

Luokka
Bambulla ei ole virallista luokitusjärjestelmää, mutta useimmat bambujälleenmyyjät määrittelevät bambulattiat joko A- tai B-luokaksi. A-luokka on laadukkaampaa, kestävämpää ja tasaisemman näköistä, koska se on valmistettu täysin kypsästä bambusta. B-luokan lattia valmistetaan epäkypsästä bambusta, ja se voi olla heikompaa ja vähemmän kestävää, väriltään epäjohdonmukaista ja siinä voi olla hometta tai sieniä.

Täydentääksesi näitä tietoja hieman enemmän, katso tämä video, jossa on tiivistetty joitakin tietoja, jotka sinun on tiedettävä bambulattioiden luokittelusta.

Miten lattia kuluu ajan myötä?
Bambu, kuten kovapuu, kestää paljon rangaistusta. Se kestää kolhuja ja naarmuja, mutta ei ole läpäisemätön. Ajan myötä se säilyttää kauneutensa, kunhan siitä huolehditaan asianmukaisesti ja huolehditaan kohtuullisesti naarmujen ja kolhujen välttämisestä.

Kosteus ja lämpötila
Liiallinen kosteus voi pilata minkä tahansa puulattian, mutta bambu on kosteassa ilmastossa etulyöntiasemassa lehtipuuhun verrattuna, koska se ei turpoudu ja supistu niin paljon.

Mihin asennetaan bambu?

Bambu näyttäisi hyvältä missä tahansa, mutta on joitakin asioita, jotka on syytä ottaa huomioon ennen sen asentamista kylpyhuoneeseen tai painohuoneeseen. Tässä on huoneiden jaottelu huoneiden mukaan.

Olohuoneet ja ruokailuhuoneet
Nämä vilkkaasti liikennöidyt tilat ovat täydellisiä bambulattialle. Muista vain käyttää huonekalujen suojatyynyjä tuolien ja sohvien alla, jotta lattian pinta ei naarmuuntuisi – hyvä neuvo minkä tahansa lattian kohdalla.

Aulat ja sisäänkäynnit
Bambu ei saisi altistua jatkuvalle kosteudelle, joten jos asut sateisessa tai lumisessa ilmastossa, suojaa eteisen lattia matolla tai juoksijalla, jotta lattia pysyy puhtaana ja kuivana.

Toimistot ja työhuoneet
Bambu on täydellinen valinta toimistoon tai työhuoneeseen. Laita matto kirjoituspöytätuolisi alle, ja lattia kuluu kuin rautaa tällaisessa vähäkosteassa ja vähän kuormittavassa ympäristössä.

Keittiöt
Keittiö on yleensä talon vilkkaimmin liikennöity alue ja todennäköisin huone, jossa tapahtuu sotkuisia roiskeita, roiskeita ja iskuja (tavaroita putoaa). Se on myös yksi niistä huoneista, jotka vaativat eniten hankausta. Bambu on tarpeeksi kestävä ollakseen hyvä valinta, mutta roiskeet on siivottava heti.

Kylpyhuoneet
Kylpyhuoneissa on yksinkertaisesti liikaa kosteutta mille tahansa puu- tai bambulattialle.

Painohuoneet ja leikkihuoneet
Tässä on otettava huomioon vaikutus. Bambu on iskunkestävä, mutta kaikki muut pinnat kuin matto, kumi tai korkki lommoavat, kun niiden päälle pudotetaan paino, ja lapset voivat olla aika kovia lattioille. Jos olet päättänyt käyttää johdonmukaista lattiaa, tee se… mutta laita hyvin pehmustettu matto vaimentamaan iskuja (ja pitämään melua pienempänä).

Kuka rakastaa bambua?

Ihmiset, joilla on allergioita. Toisin kuin matot, joihin varastoituu vuosien ajan pölyä, siitepölyä, eläinten karvoja ja hilseä, bambulattiat muodostavat tiiviin tiivisteen, johon nämä elementit eivät pääse tunkeutumaan. Sinun tarvitsee vain imuroida tai kuivamopata säännöllisesti, jotta kotisi pysyy vapaana allergeeneista.

Ihmiset, jotka pitävät helposta siivouksesta ja huollosta. Jotkin puulattiat vaativat kiillotusta ja vahausta, jotta ne pysyisivät parhaimman näköisinä. Bambu ei ole näin. Tarvitset vain luudan tai pölynimurin ja kerran viikossa pyyhkäisyn pienellä määrällä etikkaa, joka on laimennettu vesiämpäriin. Siinä kaikki.

Ihmiset, joilla on lapsia. Kukaan ei pidä ajatuksesta, että vauvat ryömivät likaisella matolla tai lattialla. Bambu muodostaa tiiviin tiivistyksensä ansiosta esteen pinttyneelle lialle. Säännöllinen imurointi ja kostea moppaus riittää, jotta lattiapinta on ihanteellinen lapsille.

Bambun puhdistus ja huolto

Bambua on helppo huoltaa, ja se näyttää hyvältä vuosien ajan hyvin pienellä vaivalla.

 • Pölymoppaa tai imuroi pehmeällä harjalla tai puulattiatarvikkeella, jotta bambulattia pysyy puhtaana pölystä, liasta tai sorasta.
 • Kosteaa liinaa tai moppia voi käyttää vahingoittamatta bambulattiapaneeleita, mutta älä käytä liikaa vettä. Kuivaa lattia huolellisesti puhtaalla, pehmeällä liinalla.
 • Pyyhi roiskeet tai märistä jaloista tai jalkineista peräisin oleva vesi välittömästi puhtaalla, kuivalla liinalla, sienellä tai paperipyyhkeellä. Älä anna ylimääräisen nesteen jäädä bambulattian pinnalle.
 • Älä käytä bambulattialla saippuapohjaisia pesuaineita, hankaavia puhdistusaineita tai yhdistettyjä "puhdista ja kiillota" -tuotteita. Kostea moppiliuos, jossa on neljänneskupillinen valkoista etikkaa ja yksi litra vettä, on paras tapa puhdistaa bambulattia.
 • Älä käytä teräsvillaa tai muita hankaustyynyjä, jotka voivat naarmuttaa bambulankkuja.
 • Älä vahaa tai kiillota bambulattiaa.
 • Älä höyrypuhdista tai käytä kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa bambulattian pintaa.
 • Sotkuisten tai tahmeiden roiskeiden kohdalla puhdista mahdollisimman paljon kuivalla liinalla ja pyyhi sitten, mutta älä hankaa kostealla liinalla. Hankaaminen voi ajaa tahran bambupintaan.

Pintatyypit

Lattiapinnat ovat kodin estetiikkaa yhdistävä tekijä, joten niiden ulkonäkö on ratkaiseva tekijä tyytyväisyytesi kannalta. Onneksi bambu tarjoaa paljon valinnanvaraa sekä värin että tekstuurin suhteen.

Väri

 • Luonnollinen bambu, jossa on kirkas viimeistely, on vaalean vaaleaa ja riittävän neutraalia sopiakseen lähes mihin tahansa sisustukseen.
 • Karbonisoitu bambu valmistetaan keittämällä bambua, kunnes kasvin luonnolliset sokerit karamellisoituvat ja luovat tummempia, voimakkaampia sävyjä.
 • Värjättyä bambua on saatavana monenlaisia sävyjä ja värejä.
 • Suorapainettu bambu tarjoaa tammen, kirsikan, vaahteran tai eksoottisten puulajien ulkonäön ja bambun edut. Ennen paineistamista ja tiivistämistä lankkuihin painetaan sävyjä, kuviokuvioita ja värejä.

Tekstuuri

 • Koneellisesti jyrsitty sileä bambulattia, jossa on useita maalikerroksia, luo tasaisen sileän kiiltävän tai mattapintaisen pinnan.
 • Käsin raaputettu tai käsitelty bambulattia viimeistellään käsin tai joskus koneellisesti, jotta saadaan aikaan vanhojen, antiikkisten lattioiden maalaismaisema ilme.

Lisävarusteet

Listat, siirtymät ja listat
Tarvitset oikeat listat ja listat viimeistellessäsi lattiasi. Varmista, että jälleenmyyjälläsi on tuotteita, jotka täydentävät valitsemaasi bambua.

Listat Käyttö Kuva Pohjakengän listat Pohjalevyn ja neljänneskierroksen yhdistelmä; tasainen profiili, jossa on pyöristetty huuli listan alaosassa. Tätä listaa käytetään, kun tarvitaan matalampia profiileja – esimerkiksi kirjahyllyjen takana. Päätylista Toinen siirtymälista, jota käytetään, kun tasoerot kahden huoneen välillä ovat vielä suuremmat tai kun halutaan löytää siirtymä esimerkiksi laminaattilattian ja lasiliukuoven välille. Vähennyslistat Siirtymälistat, jotka asetetaan tasaisesti lattialle kahden huoneen väliin, joissa on pieniä tasoeroja – esimerkiksi laminaatin ja laatan väliin. T-listoitus Siirtymälistoitus, jota käytetään kahden samantasoisen huoneen välillä. Tämäntyyppinen listatyyppi on poikkileikkauksessa "T:n" muotoinen. Portaiden nokilistat Käytetään, kun tehdään siirtymä laminaattilattian ja portaiden välille. Listat koukistuvat ensimmäisen portaan reunan yli siten, että toinen reuna on lattian pinnalla ja toinen portaiden pystysuoralla pinnalla. Neljänneskierroslista Käytetään samaan tapaan kuin pohjakengän listaa kaappien takana, kun matala profiili sopii paremmin tukemaan seinää vasten olevaa esinettä. Baseboards Hyvin yleisesti tunnettu listatyyppi, jossa on tasainen pystysuora pinta tai "profiili" ja jota käytetään samaan tapaan kuin quarter round -listaa; siirtymä lattian ja seinän välillä.

Aluskate
Aluskate on ohut vaahtomuovipehmuste, joka vaimentaa ääntä ja joitakin hyvin pieniä epätasaisuuksia aluslattiassa. Tarvitset myös joko erillisen kosteussulun tai aluskatteen, jossa on kosteussulku, jos lattiasi on maanpinnan päällä tai sen alapuolella, jos se asennetaan betonin päälle tai kosteudelle alttiille alueelle.

Aluskatevaihtoehtoja on periaatteessa 3:

 • Pelkkä pehmuste (antaa pehmusteen).
 • Pehmuste ja äänieriste.
 • Pehmuste, kosteussulku ja äänieriste.

Liimat
Kaikki bambulattian asennukset eivät vaadi liimaa, mutta jos omasi vaatii, varmista, että käytät liimaa, joka on VOC-vapaa.

Asennustyypit

Asennus on tärkeä näkökohta bambulattiaa valittaessa. Asennustapa voi vaikuttaa hintaan, asennusaikaan ja siihen, miltä lattia tuntuu jalkojesi alla.

 • Nail Down/Glue Down – Tämäntyyppinen asennus muistuttaa perinteistä kovapuuasennusta, ja se on usein parasta teettää ammattilaisella, ellet ole kokenut ja varma DIY-asentaja.
 • Kelluva: Liimasauma – Tämäntyyppinen asennus edellyttää, että lankkujen saumoihin laitetaan liimahelmi ennen niiden liittämistä toisiinsa. Koska liima kuivuu muutamassa sekunnissa, on parasta suunnitella koko lattia värin ja kuvion mukaan ennen liimausta. Tämä voi olla DIY-projekti, mutta ei aloittelijalle.
 • Kelluva: Liimaton klikkaus – Liimaton klikkaus -asennusmenetelmä on helpoin valinta. Samanlainen kuin laminaattilattia, lankut on tehty lukittumaan toisiinsa ilman liimaa tai nauloja, ja ne voidaan asentaa minkä tahansa lattiapinnan päälle (kunhan se on tasainen ja tasainen). Tämä on yksinkertaisin menetelmä tee-se-itse-rakentajalle… jopa aloittelija voi tehdä sen onnistuneesti.

Bambulattian asentaminen

Bambulattian asennuksen valmistelu
Ennen kuin lattia-asentajat saapuvat paikalle, on kolme tärkeää asiaa: huonekalut, kodinkoneet ja kiinteät esineet.

Huonekalut: Poista kaikki huonekalut ja muut esineet työmaalta, jossa bambun asennus tapahtuu. Varmista, että tyhjennät kaapit, kaapit ja muut huonekaluja kuljettavat tavarat. Jos asentajasi tarjoutuu siirtämään huonekalut puolestasi lattian asennuksen valmistelemiseksi, selvitä, peritäänkö siitä lisämaksu.

Laitteet: Kodinkoneesi on irrotettava ja poistettava lattialaatoitettavasta huoneesta. Jotkin asentajat saattavat tehdä tämän työn puolestasi lisämaksusta, mutta useimmat ihmiset pystyvät tekemään tämän itse pienellä lisävoimalla. Kaasu-/laiteyhtiön kanssa on sovittava etukäteen kaikkien kaasulaitteiden turvallisesta irrottamisesta ja kytkemisestä. Kaasulaitteiden irrottamista itse EI suositella.

Kiinteät kohteet: Paremman viimeistelyn varmistamiseksi kiinteät esineet, kuten pylväät ja takan ympärykset, on sisällytettävä suunnitelmaasi, kun valmistaudut tee-se-itse-bambulattian asennukseen. Mittaa näiden esineiden mitat ja arvioi, miten ne vaikuttavat neliömäärävaatimuksiisi. Lattian ulkonäön yleinen ammattimaisuus riippuu yksityiskohdista. Valmistautumalla bambulattian asennukseen oikein voit saada aikaan ongelmattoman kokemuksen ja asiantuntevan asennuksen.
Asennusta edeltävät ohjeet
Tee-se-itse-bambulattian asennus vaatii keskitason rakennustaitoja. Ennen bambulattian asennusta on otettava huomioon useita tekijöitä. Asennus voi tapahtua nopeasti ja helposti, jos asennukseen valmistaudutaan huolellisesti. Seuraavassa on muutamia ohjeita:

 • Varmista, että aluslattia on tasainen, kuiva ja sileä.
 • Käytä bambulattian alla aluskatetta äänieristyksen ja vakauden varmistamiseksi.
 • Bambulattia ja aluskate/höyrynsulku voidaan asentaa mihin tahansa olemassa olevaan lattiaan, kuten betoniin, puulattiaan, vinyylilaattaan, linoleumiin, laattaan jne. kunhan lattia on tasainen ja kiinteä. Vaahtomuovialusta korjaa pienet epätasaisuudet.
 • Anna bambulattiamateriaalin totuttautua asennuspaikkaan mahdollisimman pitkään (vähintään 2-3 päivää). Näin lattia mukautuu huoneen lämpötilaan ja kosteuteen.
 • Tutki jokainen lattialankku värin, viimeistelyn, laadun ja vikojen osalta.
 • Bambulattian asennuksen tulisi tapahtua vähintään 15 °C:n (65 °F) huoneenlämmössä. Ennen asennusta, sen aikana ja kolme päivää sen jälkeen on varmistettava, että lattian pintalämpötila on 59°F ja huoneen kokonaislämpötila 65°F.
 • Ole erityisen varovainen, kun bambulattia asennetaan säteilylämmityksen päälle. Varmista, että luet sekä bambulattian että säteilylämmitysjärjestelmän valmistajan ohjeet huolellisesti. Bambulattiaa ei saa asentaa säteilylämmitteisen lattian päälle, jonka maksimilämpötila on yli 85°. Huomautus: kaikkia bambulattioita ei voida asentaa säteilylämmityksen päälle. Tarkista varmuuden vuoksi valmistajan ohjeet ja/tai kysy asiasta jälleenmyyjältäsi.
 • Lue bambulattian toimittajan/valmistajan antamat asennusohjeet.

Vinkkejä DIY-asennukseen

 • Lattian aloitusseinän (seinä, josta aloitat uuden lattian asentamisen) tulisi olla näkyvämpi kuin loppuseinän.
 • Poista aiemmat matot tai betonilattiaan liimatut puulattiat.
 • Kun olet mitannut päällystettävän lattian pinta-alan, lisää siihen 10 % hukkaa tai tulevia korjauksia varten.
 • Jos huoneesi on suurempi kuin 1 000 neliöjalkaa, sinun on käytettävä 0,75 tuuman välilevyjä, jotta voit luoda laajenemistilaa huoneen rajojen ja mahdollisten putkien, ovenkarmien, kaappien tai kiinteiden esineiden jne. ympärille.
 • Jos huoneesi on pienempi, 0,50 tuuman väli voi toimia. Nämä välit mahdollistavat laajenemisen ja supistumisen. Paljaat reunat voidaan peittää reunalistoilla tai listoilla.
 • Jos haluat asentaa lattian putkien ympärille, poraa lankkuun reikä, joka on puoli tai neljännes tuumaa suurempi kuin putken halkaisija. Leikkaa lankku ympyrän keskikohdan poikki, sovita putken ympärille lattiaan, liimaa lankkupalat takaisin yhteen ja kiinnitä (älä liimaa) bambu alustaan. Peitä laajenemisraot listalla tai putkirenkailla, kun lattia on valmis. Vesiputket vaativat silikonitiivisteen.
 • Jos haluat vaihtaa asennuksen aikana vaurioituneet lankut, nosta viimeksi asennettua lautaa noin 1 – 2 tuumaa, kunnes se irtoaa. Jatka, kunnes saavutat vaurioituneen lankun, vaihda ja asenna lankut uudelleen.

Aluskatteen asennus

Bambulattia Osto-opas

Aluskate on aluslattian ja bambulattian väliin sijoitettava materiaali, joka pehmentää, vaimentaa ääntä ja estää kosteutta. Sitä on saatavana suurina rullina tai erillisinä paloina, jotka voidaan teipata yhteen. Aluskatteen käyttö nopeuttaa asennusta, vähentää kävelymelua, parantaa lattian vakautta ja antaa erinomaisen tuen.

 • Poista kenkälistat jalkalistan ympäriltä ja myös ovet päällystettävältä asennusalueelta.
 • Lattialankut tarvitsevat lisätilaa mahtuakseen ovenkarmien alle. Aseta pala aluskatetta ja bambulattiapintaa karmin viereen tarvittavan korkeuden määrittämiseksi ja leikkaa haluttu alue karmista.
 • Asenna aluskate ja varmista, että reunat eivät mene päällekkäin. Teippaa palat yhteen, jotta ne eivät pääse siirtymään. Luo aluskatteen ja seinien väliin paisuntaväli käyttämällä välikappaleita.
 • Jos asennat bambulattian betonilaatan päälle, levitä polyeteenimuovinen höyrysulku ennen aluskatteen asentamista.

Kelluva tai liimaton asennustapa

Asennuksen helppous on yksi bambulattian tärkeimmistä eduista. Yksi kahdesta tee-se-itse-asennusvaihtoehdosta on kelluva tai liimaton menetelmä. Tässä menetelmässä lattiaa ei kiinnitetä alustaan. Sen sijaan jokainen lauta voidaan liittää toisiinsa kieli- ja uramallin avulla. Noin kahdeksan tuuman ja neljän jalan pituiset lankut napsahtavat yhteen muodostaen tukevasti kiinnitetyn pinnan.

Sen lisäksi, että liimattomat lattialankut ovat helpompia, ne asennetaan keskimäärin noin 50 % nopeammin kuin perinteiset asennusmenetelmät.

Materiaalivaatimukset:

 • Suora reuna
 • Mittanauha
 • Lyijykynä
 • Merkitsin
 • Nopeusneliö (kulmien testaamiseen)
 • Sakset
 • Vasara
 • Jiirisaha
 • Pyörösaha, jossa on hienohampainen terä.
 • Suojalasit
 • Puristimet
 • Seinän välikiilat
 • Kierrekynnet
 • Viimeisen rivin ulosvetäjä (sorkkarauta)
 • Bambulattiat
 • Aluskate (vaahtomuovi, vinyyli tai korkki ovat suosittuja vaihtoehtoja).

Asennusmenettely

 • Lattialankut asennetaan mieluiten siten, että niiden pituus on yhdensuuntainen tulevan auringonvalon kanssa.
 • Aloita asennus huoneen vasemmasta kulmasta. Katkaise lankkujen kieli ja kuljeta ne seinän suuntaisesti pidennysvälikappaleiden avulla.
 • Asenna kukin lankku työntämällä toinen pää kulmassa toiseen ja painamalla alaspäin.
 • Kun saavutat rivin loppuun, mittaa ja leikkaa viimeinen lankku sopivaksi.
 • Leikkaa uusi lankku, joka on samanlainen kuin ensimmäisen rivin malli, ja aloita seuraava rivi tällä lankulla.
 • Nosta edellistä riviä hieman, jotta seuraavat lankut mahtuvat paikoilleen. Napauta nyt seuraavaa lautariviä voimakkaasti kädelläsi, jotta ne menevät täysin kiinni ja painuvat tiukasti alas.
 • Jatka tätä menettelyä lopun lattian kanssa.
 • Viimeisen rivin tulisi olla yhtä leveä kuin ensimmäinen rivi. Jäljennä seinän ääriviivat ja muista jättää tilaa laajenemista varten.
 • Leikkaa ja poista ylimääräinen muovikalvo ja välikkeet. Asenna jalkalistat takaisin naulaamatta lattiaan.
 • Lattian tulisi ulottua ovenkarmin alle. Käytä lattiapalan palaa merkitäksesi syvyyden, johon ovenkarmi on leikattava.

Bambulattian asennuskustannukset

Kun olet valinnut bambulattian, sinun on laskettava asennuksen kokonaiskustannukset. Sinun on määritettävä, kuinka paljon neliömetriä tarvitset plus 10 % hukkaa ja tulevia korjauksia varten, harkittava bambulaatua, joka sopii parhaiten lattiapaikallesi, sekä aluskatteen, listojen ja reunalistojen kustannuksia. Varmistamalla, että projektin budjetti ei sisällä yllätyksiä, lattian asentaminen onnistuu hyvin.

Materiaalikustannusten lisäksi tässä on kuitenkin luettelo lisäkustannuksista, jotka sinun on ehkä otettava huomioon bambulattian asennushankkeen aikana tai ennen sitä:

 • Huonekalujen poistaminen ja vaihtaminen: Jotkut ammattimaiset asentajat veloittavat huonekalujen poistamisesta ja niiden siirtämisestä takaisin, kun asennus on valmis.
 • Vanhan lattiapäällysteen poistaminen: Aiempi/vanha lattiapäällysteesi on ehkä poistettava ja hävitettävä. Jotkin asentajat veloittavat tästä ylimääräistä, joten jos haluat säästää rahaa, harkitse sen tekemistä itse.
 • Alapohjan valmistelu: Jos aluslattiasi on korjattava tai käsiteltävä epätasaisuuksien vuoksi, asennusta edeltävät työt voivat aiheuttaa lisämaksuja. Muista pyytää asentajaa tarkistamaan alustasi.
 • Asennus: Varmista, että lattian laskelmiin sisältyvät materiaalikustannukset ja kaikki asennuskustannukset.
 • Lisävarusteiden asennus: Jos asennustoimenpide edellyttää lisävarusteita/lisämateriaalia/työkaluja, jotta bambu voidaan asentaa kunnolla, varmista, että selvität, sisältyykö tämä vaihe asennussopimukseen.

On monia asioita, jotka sinun tulisi tietää ennen kuin harkitset bambua lattianpäällystysvaihtoehdoksi. Tämä ei ehkä ole täydellinen luettelo, mutta jos tiedät, mitä kysymyksiä kannattaa kysyä lattian asentajalta tai jälleenmyyjältä, saat täydelliset tiedot. Varmista, että saat asennustarjouksen, joka on todella kattava, ennen kuin työt aloitetaan. Tutkimuksen tekeminen ja kaikkien bambulattian asennuskustannusten selvittäminen etukäteen on avain onnelliseen ja onnistuneeseen hankkeeseen.

Mistä ostaa bambulattia?

Hyvämaineisen jälleenmyyjän valitseminen on erittäin tärkeää. Haluat varmistaa, että saat paitsi hyviä neuvoja myös hyvää palvelua koko osto- ja asennusprosessin ajan. Paras tapa tehdä se on kysyä vaikeita kysymyksiä etukäteen ja olla valmis lähtemään, jos et pidä vastauksista. Esimerkiksi hyvämaineinen jälleenmyyjä pystyy kertomaan sinulle lattian VOC-luokituksen.

 • Onko yrityksessänne bambuasiantuntija, joka voi vastata kaikkiin kysymyksiini?
 • Onko tämä henkilö sama henkilö, jonka kanssa olen tekemisissä koko ajan?
 • Voitteko mitata tilani ja antaa minulle arvion?
 • Jos teillä ei ole henkilökuntaa mittaamaan tilaani, voitteko neuvoa minua, miten teen sen itse?
 • Onko teillä asentajia tai voitteko auttaa minua löytämään sellaisen?
 • Jos teillä on asentajia, takaatteko heidän työnsä?
 • Onko haluamani lattiapäällyste helposti saatavilla vai pitääkö se tilata?
 • Jos teidän on tilattava se, kuinka kauan odotusaika on?
 • Voitteko taata toimitusajan?
 • Onko hintanne taatusti alhaisin?
 • Jos löydän saman tuotteen jostain muualta, palautatteko minulle erotuksen?
 • Onko teillä rahat takaisin -tyytyväisyystakuu?
 • Mitä se kattaa?
 • Voitteko antaa minulle yhteyden aiempiin asiakkaisiin, jotka ovat ostaneet teiltä tai käyttäneet asennuspalveluitanne aiemmin?
 • Onko teillä tuote- tai yritysarvosteluja verkossa?
 • Toimitatteko tuotteita?
 • Kuinka paljon se maksaa?
 • Sisältääkö toimitusmaksunne tarvittaessa kansainvälisen toimituksen?
 • Jos ei, kuinka paljon se maksaa?
 • Mikä on bambulattiani takuu?
 • Entä jos tuotteessani on ongelma, joka kuuluu takuun piiriin?
 • Miten ongelma korjataan?
 • Mitä tapahtuu, jos en pidä tuotteesta sen jälkeen, kun olen ostanut sen, mutta ennen sen asentamista?
 • Otatteko tuotteen takaisin, ja jos otatte, mitä veloitatte?
 • Entä jos havaitsen vaurioita toimituksen yhteydessä?
 • Miten korjaatte asian?
 • Kenelle voin soittaa, jos minulla on ongelmia?
 • Onko se sama henkilö, joka myi minulle bambulattian?
 • Onko teillä tarvikkeita, joita tarvitsen työn loppuunsaattamiseen?
 • Voinko nähdä lisävarusteet, kuten listat ja listat, ensin, jotta voin päättää, sopivatko ne hyvin yhteen lattian kanssa?
 • Onko teillä näytteitä, jotka voin ottaa mukaani?
 • Kuinka kauan voin säilyttää niitä ja millä hinnalla?

Muista merkitä kirjanmerkkeihisi bambun osto-oppaamme, jotta voit viitata siihen, kun teet päätöksiä lattiapäällysteistä.