Avioehto malli

Avioehto on avioparin yhteinen sopimus, joka laaditaan eron ja kuoleman varalle. Avioehtosopimus voidaan tehdä pelkästään avioeron varalta. Mikäli avioehtoa ei ole, avioerossa puolisoiden omaisuudet lasketaan yhteen ja summa jaetaan kahtia. Palvelun kautta voit itse muokata ja tulostaa asiakirjoja helposti ja vaivattomasti.

Valitset vain sopivan formaatin ja.

Avioehtosopimuksen sisältö

Avioehto malli

Lopussa on liitteenä kaksi yleisintä avioehtosopimuksen mallia, jotka havain- nollistavat avioehdon muodon ja toisaalta sen selkeyden yksinkertaisimmillaan. Kokonaan poissulkevalla avioehdolla rajataan puolison avio-oikeus kaikesta omaisuudesta. Mahdollista on myös rajata avioehto koskemaan vain avioeroa. Hyvä avioehto syntyy molempien osapuolten aktiivisella osallistumisella sopimuksen tekemiseen.

Lakimiehemme avustavat mielellään juuri oikeanlaisen avioehtosopimuksen laatimisessa. Oheista mallia ei tule käyttää sellaisenaan, vaan on syytä laatia.

Avioehtosopimus; lakitietoa

Avioehto malli

Oheinen osittaisen avioehdon malli on ainoastaan apuvälineeksi osittaisen avioehtosopimuksen sisällön hahmottamiseksi, eikä sitä tule käyttää sellaisenaan. Vaikka puolisot päätyisivät laatimaan avioehtosopimuksen itse, se voi olla. Avioehto ei rajoita lesken oikeutta käyttää aviopuolisoiden kotia ja. Avioehto on puolisoiden ainoa keino vaikuttaa avio-oikeuden laajuuteen ja siten.

Lataa tästä ilmainen malli avioehtosopimuksesta. Punaisella kirjoitetut kohdat voit halutessasi poistaa jos haluat ns. Avioehtoa ei tulisikaan nähdä ainoastaan avioeron varalta tehtäväksi. Suosituin malli lienee edelleen molempien avio-oikeuden sulkeminen. Avioehtoa kannattaa harkita, mutta aina se ei kannata. Avioehto on sopimus, jonka aviopari tekee yhdessä eron tai kuoleman.

Erityisesti verkosta löytyviin valmiisiin malleihin on syytä suhtautua. Sopimus kannattaa hoitaa kuntoon jo ennen vihkimistä. Kaksikielinen (englanti ja suomi) avioehtosopimus jossa on avio-oikeus toisen omaisuuteen suljettu kokonaan pois molemmin puolin. Me FRIDAssa kannustamme ajattelemaan avioehtoa pelisääntöjen.

Avioehtosopimuksen mallit; kolme eri tapaa

Avioehto malli

Totta on, että sellaisen avioehdon voi tehdä, mutta se ei ole ainoa malli tehdä avioehto. Avio-oikeus voidaan poistaa: – kokonaan. Kirjoittajavieras Heikki Mäkinen Aikaisemmin on vakiintuneesti katsottu, että avioehtosopimus voidaan tehdä ainoastaan niin, että se koskee. Tällöin, varsinkin lyhyehkön liiton purkautuessa, saattaisi tasajaon malli tuntua.

Saamme usein kysymyksiä siitä, kannattaako avioehto tehdä? Yleisluonteisena kysymyksenä tuohon ei ole yhtä ainoaa “oikeaa” vastausta. Tietoa avioehtosopimuksesta avio-oikeudesta osituksesta ja omaisuuden erottelusta. NÄKÖKULMA Avioehto kannattaa räätälöidä omaan tilanteeseen sopivaksi oikeusoppineen avustuksella. Avioehdon tekee noin kolmannes. Ei muuta kuin nimet alle ja rekisteröimään.

AVIOEHTOSOPIMUS Sopimuksen osapuolet N. Miten varmistaa, että varallisuus pysyy perheenjäsenillä myös perinnönjakotilanteissa? Tarkoitus olisi suojata tuleva perintö avioehdolla, mutta sopiva sanamuoto on hieman hakusessa. Avioliittolain mukaan puolisoiden omaisuus jaetaan avioliiton purkautuessa puoliksi. Vierailija: "Osaisiko joku ystävällinen sielu valottaa, pystyykö ja kannattaako laatia avioehto itse. Joten senkin takia avioehto on vain muodollisuus.

Aviopuolisot voivat kuitenkin tehdä kirjallisen. Se on juristien suosittelema ratkaisu ja nykyinen malli onkin vanhanaikainen.