Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.

Lapsena Erin Rollins rakasti järjestellä nukkejaan ja järjestää makuuhuoneensa uudelleen. "Järjestäminen on yhä yksi lempiasioistani!" hän sanoo. Ei liene siis mikään yllätys, että hänen San Diegolaisen kotinsa keittiö on järjestyksen malliesimerkki – jopa silloin, kun hänen miehensä Ken ja heidän kolme aktiivista lastaan astuvat kuvaan kovassa vauhdissa.

Erin jakaa järjestysvinkkejä blogissaan Sunny Side Up sekä henkilökohtaisen kodinrakennustarinansa. Hän teki tiivistä yhteistyötä arkkitehdin kanssa ja loi perheensä unelmaratkaisun, johon kuuluu keittiön vieressä oleva mutahuone ja toimisto (jotta sotku ei pääsisi sisälle) sekä keittiön vieressä oleva ikkunallinen ruokailunurkkaus, joka on poissa kodin pääliikennevirran tieltä.

Nykyään lähes jokaisessa kaapin sisustuksessa näkyy Erinin järjestelmällinen ote. (Poikkeuksena Kenin "posti ja sekalaiset" -laatikko, joka on luotu rakkaudella pyynnöstä). Älykkään pohjaratkaisun ja hyvin suunnitellun säilytystilan ansiosta tämä perheen turvapaikka on täynnä käytännöllisiä ideoita. Keittiössä, joka on avoin perhehuoneelle, on kaksi saareketta – yksi ruoanvalmistusta varten ja toinen pähkinäpöydälle – joten sotkuiset ainekset ja kotitehtävät pysyvät erillään. "Yksi saareke olisi ollut liian suuri", Erin sanoo.

Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.

Keittotason yläpuolella sijaitsevan esivalmistelualtaan vieressä on roskien ulosvedin ja astianpesukone, mikä vastaa pääaltaan järjestelyä. Kahden pesualtaan ja kahden astianpesukoneen ansiosta on helppo pitää järjestystä työnteon aikana ja antaa useiden nuorten apulaisten siivota helposti.

Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.KUVA: Ed Gohlich

Ulosvedettävä leikkuulauta laajentaa saaren työtasoa. Nopealla pyyhkäisyllä kasvisten tähteet putoavat alla olevaan roskakoriin. Merkitse roska-astiat kierrätysmateriaaleille ja ruokajätteille. Suunnitellut kvartsitasot kestävät tahroja.

Vastaavat korkeat vetolaatikot pitävät usein käytetyt ainekset kätevästi saatavilla. Erin käyttää toista öljyille ja etikoille ja toista (lähempänä seinäuunia) leivontatarvikkeille.

Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.

Keittoalueella on kuusilevyinen keittotaso, kaksinkertaiset seinäuunit ja mikroaaltolaatikko – täydellinen paikka, kun haluat valmistaa ruokaa suurelle joukolle. Paperiastiat ja juhlatarvikkeet mahtuvat laatikoihin, jotka sijaitsevat kätevästi seinän varrella uunien, mikroaaltolaatikon ja sisäänrakennetun jääkaapin kanssa. Tiskipöydän yläpuolella kaksoistallit kätkevät pienet kodinkoneet.

Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.KUVA: Ed Gohlich Photography Inc.

Tämä lasivitriinikaappi kietoutuu nurkan takaa aamiaisnurkkaukseen, jossa se lepää matalien laatikoiden jalustan päällä. Turkoosi tarjotin lisää väriä ja tuo välittömän järjestyksen pienille tavaroille.

Aamiaisnurkkauksen puolella olevan lasivitriinin alla olevissa laatikoissa säilytetään taidetarvikkeita lapsille, jotka usein työskentelevät pöydän ääressä. (Tänne kätkeytyvät myös uimalasit ja aurinkovoide, sillä terassin ovi on vain muutaman askeleen päässä.)

Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.

Ikkunoiden ympäröimä perheen ruokailunurkkaus tuntuu kodikkaalta mutta avoimelta. Siinä on korkeat ikkunat ja sinkkipintainen ulkoruokapöytä. Nokkela kuljetuslaatikko helpottaa lasten askartelutarvikkeiden siivoamista ennen illallista. Lasiovet johtavat ulkoterassille.

Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.

Sisäänrakennettu komero toimii kätevänä sivupöytänä vasemmalla sijaitsevassa virallisessa ruokasalissa, ja siitä pääsee helposti keittiön työskentelyalueelle. Lautasliinat, laturit ja pöytäliinat säilyvät piilossa työtason alla.

Erin Rollins, Sunny Side Up -bloggaaja.

Tarrat pitävät ruokakomeroni järjestyksessä ja helpottavat pienten lasten tavaroiden laittamista pois.

– Erin Rollins, Sunny Side Up -bloggaaja.Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.Astu sisään tähän unelmien varastoituun keittiöön.

Kääntyvä ovi paljastaa walk-in-komeron, jossa on sekoitus avointa ja suljettua säilytystilaa. Sen L-muotoinen tiski on kätevä elintarvikkeiden purkamiseen tai juhlatarvikkeiden lavastamiseen.

Erin säilyttää välipaloja ruokakomeron laatikossa, josta perheenjäsenet voivat helposti napata ne. Sisäkkeet jakavat laatikon ja pitävät sisällön järjestyksessä. Muissa laatikoissa säilytetään paperitavaroita, esiliinoja ja keittokirjoja. Liitutaulu seuraa illallismenuja.

Merkittyjen korien avulla ruokatavaroiden sijoittaminen on helppoa. Hyvä säilytyssuunnitelma laittaa kaiken paikoilleen, mutta vaatii silti huoltoa. Käytä etikettejä salaisena aseena sotkua vastaan. "Tarrat pitävät ruokakomeroni järjestyksessä ja helpottavat pienten lasten tavaroiden laittamista pois", hän sanoo. Erin on jopa merkinnyt murokulhoja, joissa säilytetään esimerkiksi yskätippoja, ensiapuvoidetta ja sidetarpeita, ja tehnyt yhdestä keittiön kaapista apteekin.