Asiantuntijoiden mukaan 12 kodin huoltopalvelua, jotka sinun pitäisi varata pikimmiten.

Asiantuntijoiden mukaan 12 kodin huoltopalvelua, jotka sinun pitäisi varata pikimmiten.

Vaikka päivät ovat vielä pitkiä ja lämpötilat nousevat, kodin valmistelu tulevaa talvea varten on viimeinen asia, joka monilla asunnon omistajilla on mielessä. Koska nykyinen työvoimapula ulottuu kuitenkin useille toimialoille, odottaminen siihen asti, kunnes Vanhanen Talvi on ovella, voi johtaa mahdottomaan ammattilaisten etsimiseen, jotka eivät ole varattuja. Lisäksi viime hetkeen asti odottaminen kodin talviasennushankkeiden kanssa voi mahdollisesti myös maksaa enemmän. Lue, mitkä kodin kunnossapitotehtävät kannattaa ehkä ajoittaa nyt.

1. Ullakon eristäminen

Alieristetyt ullakot ovat talvella merkittävä lämpöhäviöiden lähde, mikä johtaa korkeampiin lämmityskustannuksiin ja heikompaan viihtyvyyteen. Yleisesti ottaen eristysammattilaiset ovat usein kiireisimpiä kesän kuumimpina aikoina, jolloin kodinomistajat toivovat pääsevänsä pakoon kuumuutta, ja talvella kylmyyden torjumiseksi. Angin mukaan paras aika eristysurakoitsijan varaamiselle on elokuun ja lokakuun välisenä aikana, jolloin heillä on kapasiteettia ottaa töitä vastaan ja sinulla on mahdollisuus vertailla useampia tarjouksia parhaan hinnan saamiseksi.

2. Pihatien korjaus

Olipa ajotiesi sitten betonista tai asfaltista tehty, jos siinä on halkeamia, ne todennäköisesti pahenevat talven aikana, jos asut alueella, jossa lämpötilat laskevat pakkasen alapuolelle. Kun lumi ja jää sulavat, vesi valuu halkeamiin, jäätyy ja laajenee, jolloin halkeamat kasvavat. Jos et tiivistä pihatien halkeamia ennen pakkasten tuloa, saatat joutua odottamaan kevääseen asti, sillä tietyntyyppiset tiivistysaineet eivät tartu hyvin kylmällä säällä. Viisainta on siis ryhtyä hankkeeseen ennen kuin sää muuttuu huonommaksi. Voit tehdä sen itse tai palkata ammattilaisen tekemään sen puolestasi.

Palkkaa apua ennen kuin tarvitset sitä!Vapaan urakoitsijan löytäminen ei ole nykyään helppoa. Lukitse tarvitsemasi ammattilaisen apu – ennen kuin todella tarvitset sitä. Hanki arvioita +

3. Savupiipun puhdistus

Savupiipunpuhdistajat tekevät vilkasta bisnestä talven tullessa, mutta älä odota sitä ennen savupiipun puhdistamista, sillä muuten et välttämättä löydä yritystä, joka mahtuu sinulle. Angin mukaan savupiipunpuhdistuspyynnöt lisääntyvät yli 50 prosenttia marras- ja joulukuussa, ja suurinta osaa pyynnöistä ei yksinkertaisesti voida täyttää kysynnän vuoksi. (Sitä paitsi jäiset ja lumiset katot tekevät savupiipunpesusta vaarallista – jotkut yritykset eivät suorita palveluja näissä olosuhteissa). Savupiippuun kertyvä noki ja kreosootti lisäävät savupiipun tulipalon riskiä ja voivat johtaa haitallisiin savukaasuihin ja savun kerääntymiseen taloon, joten tämä on kodin kunnossapitotehtävä, joka on pakko tehdä. Paras ratkaisu – ja usein myös halvin – on ajoittaa savupiipun puhdistus syys- tai lokakuussa, jotta vältytään kiireeltä.

4. Varaa polttopuita.

Niille, joilla on puulämmitteinen takka tai uuni, polttopuiden osto kannattaa aloittaa ennen kuin sää kylmenee. Loppukesällä ja alkusyksystä polttopuut ovat usein halvempia, ja lisäksi voit hankkia parempaa puulajia, kuten vaahteraa, tammea tai saarniä, jotka kaikki palavat hitaasti ja tuottavat runsaasti lämpöä.

5. Kourujen puhdistus ja korjaus

Kun lehtipuut ovat syksyllä näyttäneet värikkään syysnäytöksensä loistavissa punaisen ja kullan sävyissä, ne pudottavat lehtensä, joista monet päätyvät kouruihin, joissa ne tukkivat vedenpoiston. On tärkeää joko puhdistaa talon kourut tai teettää niiden ammattimainen puhdistus ennen talven tuloa. Tukkeutuneeseen kouruun jäätyvä vesi voi aiheuttaa voimakasta jäänmuodostusta, joka voi vahingoittaa kourujärjestelmää. Ajoita tämä projekti mahdollisimman pian lehtien putoamisen jälkeen.

6. Loma-ajan siistiminen

Juhlapyhien viettäminen on monien suosikki, mutta älä lykkää maalaamista, tapetointia tai muita siistimisiä viime hetkeen. Maalaus- ja tapetointiurakoitsijat ovat tunnetusti kiireisiä juuri ennen juhlapyhiä. Vaikka suunnittelisitkin tekeväsi työt itse, on hyvä idea tehdä ne ajoissa, jotta sinun tarvitsee vain lisätä viimeiset koristelusävyt ennen juhlallisuuksien alkamista.

Palkkaa apua ennen kuin tarvitset sitä!Vapaan urakoitsijan löytäminen ei ole nykyään helppoa. Lukitse tarvitsemasi ammattilaisen apu – ennen kuin todella tarvitset sitä. Hanki arvioita +

7. LVI-huolto

Pahin aika uunin hajoamiselle on kylmän kauden aikana, koska silloin LVI-teknikot tekevät ylitöitä vastatakseen kaikkiin puheluihinsa. Lisäksi kodin lämmittäminen tilalämmittimillä on vaikeaa (ja mahdollisesti vaarallista). Monet LVI-laitteiden viat johtuvat yksinkertaisesta laiminlyönnistä. Angi suosittelee, että varaat ammattilaisen tarkastuksen alkusyksystä, jotta sinun ei tarvitse huolehtia uunin vikaantumisesta kylmällä säällä.

8. Käsittele vedot

Olipa kotisi eristys kuinka hyvä tahansa, jos talossa on vetoa, olosi ei ole mukava. Säänestimien vaihtaminen ja vuotavien ikkunoiden tiivistäminen tiivistemassalla voi olla DIY-projekti, mutta jos haluat palkata jonkun tiivistämään kotisi, harkitse paikallisen käsityöläisen aikatauluun pääsemistä syksyn puoliväliin mennessä. Palkkiot ovat yleensä hieman alhaisemmat ennen kuin sää kylmenee.

9. Kattokorjaukset

Paras aika korjata tai vaihtaa katto on silloin, kun sää on vielä lämmin. Voi olla haastavaa saada paikka kattoyrityksen kalenterista alkusyksyn jälkeen, koska silloin kotiomistajat huutavat kovasti, että katto korjataan ennen kuin kylmät alkavat. Lisäksi vyöruusu vaatii lämpöä, jotta se tiivistyy kunnolla. Jos katto on nuhjuisessa kunnossa, on hyvä ajoittaa tämä ennemmin kuin myöhemmin.

10. Täytä propaani/öljysäiliö

Propaanin ja lämmitysöljyn hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan, joten saatat joutua maksamaan säiliön täyttämisestä huomattavasti enemmän, jos odotat, kunnes tulee kylmä. Lisäksi propaanin ja öljyn toimituspalvelut ovat usein kiireisiä kylmän sään saapuessa, joten polttoaineen toimitus voi kestää viikon tai kaksi sen jälkeen, kun olet tilannut polttoaineen.

Palkkaa apua ennen kuin tarvitset sitä!Käytettävissä olevan urakoitsijan löytäminen ei ole nykyään helppoa. Lukitse tarvitsemasi ammattiapu – ennen kuin todella tarvitset sitä. Hanki arvioita +

11. Kylvö

Viileän vuodenajan ruohot, kuten nurmirölli ja siniheinä, voidaan kylvää alkusyksystä, jolloin uusi ruoho ehtii kehittää vahvat juuret ennen talvilepotilaan siirtymistä. Loppukesä ja alkusyksy ovat optimaalisia ajankohtia uudelleenkylvölle, mutta jos odotat liian kauan, lämpötilat laskevat ja itävyys heikkenee. Kylvö on helppo ja suosittu DIY-maisemaprojekti, mutta jos aiot palkata ammattilaisen, muista ajoittaa projekti maisemasuunnittelijan kanssa hyvissä ajoin etukäteen.

12. Sprinklerijärjestelmän talvihoito

Nurmikon kasvu hidastuu syksyn tullessa, eikä ruoho yleensä tarvitse yhtä paljon vettä kuin sen nopean kasvukauden aikana – yleensä alkukeväästä ja kesästä. Ellei ennusteessa ole kuumia ja kuivia lämpötiloja, harkitse sadetinjärjestelmän talviasentamista muutamaa viikkoa ennen ensimmäisiä pakkasia. Riippumatta siitä, aiotko palkata maisemointiyrityksen vai teetkö homman itse, älä odota viime hetkeen asti, tai saatat jäädä kiinni varhaisesta pakkasesta.