Arkiliikunta vinkkejä

Arkiliikunta, hyötyliikunta, perusliikunta. Täältä saat 9 vinkkiä hyötyliikuntaan sekä töissä että kotona – liikuntaa ei välttämättä tarvitse lähteä. Näin paljon arkiliikunta voi lisätä energiankulutustasi. Luulitko, että tunnin punttisali riittää? Aktiivisuutta pitäisi ripotella tasaisesti pitkin päivää. Noin puolet suomalaisista istuu vähintään kuusi tuntia päivässä. Jatkuva istuminen ei ole ihmiselle luon-. Kilot kuriin hyötyliikunnalla – lue vinkit!

Hyöty- eli arkiliikunnan merkitys terveyteen voi olla yllättävän suuri. Ota myös käyttöösi 10 vinkkiä arkiliikunnan lisäämiseksi. Tulosta lista ja ruksaa aina kun onnistut! Ehkä haastat myös kaverisi tänä syksynä? Keräsimme yhteen helppoja ja hyöyllisiä vinkkejä siihen, miten viikoliikuntasuosituksen saa täyttymään arjen askareissa. Muista joka päivä arki- ja hyötyliikunta.

Liikuntatieteen tohtori Arto Pesolan neuvoo, miten saat. Vinkkejä arkiliikunnan lisäämiseksi. ARKILIIKUNTA on sitä liikuntaa, jota teet päivittäin. Kävely, pyöräily, rappusten nouseminen, ruohon leikkuu, kaupassa. Pelkällä arkiliikunnalla voit saavuttaa itsellesi virkeän ja energisen olon sekä parhaassa tapauksessa tehostaa painonhallintaasi huimasti. Juuri arkiliikunnasta hänellä on monia vinkkejä. Liikunnan ei tarvitse edes olla yhtäjaksoista, vaan sen voi kerätä 10 minuutin jaksoissa. Lue Mehiläisen työfysioterapeutti Henna Pohjolan vinkit.

Arjen oivallukset liikunnan lisäämiseksi: Mukana vinkkejä mm. Kokoamme tälle sivulle vinkkejä aktiiviseen arkiliikuntaan. Fysioterapeutin vinkit – näin lisäät vaivihkaa arkiliikuntaa. Liiku työmatkat, hylkää hissi tai treenaa television ääressä.

Tavoitteena oli myös tehdä houkutteleva ja hauska liikuntaopas perheille, jossa oli faktoja liikunnan hyödyistä lapsille ja. Katso asiantuntijoiden neljä vinkkiä uuteen alkuun. Löytyykö aina syy siihen, miksi elämäntaparemontti epäonnistui. Blogissa käsittelemme terveyttä ja hyvinvointia.

Jaamme tietoa terveydestä ja kuntoutuksesta sekä jaamme vinkkejä hyvään oloon. Fyysinen aktiivisuus ja arkiliikunta ovat loppupeleissä ne, mitkä merkitsevät. Työpaikalle pyöräily tai työpaikalla portaiden kulkeminen hissin sijasta ovat myös helppoja tapoja lisätä päivittäistä liikuntaa. Tällöin arkiliikunta voi täyttää aikuisen. Ruutuaika on arkiliikunnan pahin kilpailija – 7 vinkkiä perheliikuntaan. Erityisesti arkiliikunnan määrä on Suomessa vähentynyt, mutta. Siitä huolimatta vain pieni osa suomalaislapsista saavuttaa päivittäisen.

Yksikään vinkki ei sisällä kuntosalilla käymistä! Etsi kännykkä -leikki – ja 13 muuta tapaa lisätä arkiliikuntaa lähes huomaamatta. Skillilataamosta löytyy vinkkejä erilaisiin lapsen perusliikkumistaitoja kehittäviin harjoitteisiin. Terveyttä edistävän liikunnan ei tarvitse olla hikistä jumppaa, se on pieniä arjen valintoja.

Toistuva, päivittäinen koulumatkaliikunta lisää arkiliikunnan määrää huomattavasti. Aktiivisella koulumatkalla on myös merkitystä sille, kuinka virkeitä nuoret.