Antura ja sokkeli samalla valulla

Oiskoo vinkkiä muotin tekkoon? Niillä tehdään yhdellä valulla anturat ja korkeintaan noin metrin korkuinen perusmuuri, sokkeli. EPS-muotti toimii samalla sekä muottina että valmiin rakenteen. Soklex valumuoteilla pystytään valamaan jopa 2 metriä korkeaa sokkelia.

Kun anturat ja sokkelit valetaan samalla valulla, pystytään perustukset tekemään.

Perustuksien kestävät vaihtoehdot

Täyttötyöt tehdään loppukaivun etenemisen mukaan ja samalla suoritetaan tii-. Paikalla tehtävissä valuissa on huolehdittava, ettei muoteissa ja pohjalla ole. Anturaan asennetaan tarvittavat teräkset ja valun aikana huolehditaan siitä, että ne pysyvät. Geosäkit muodostavat samalla pystysuuntaisen salaojakerroksen. Anturat ja sokkeli alle viikossa.

Valun jälkeen viritimme viimeisen kerran linjapukkeihin langat ja merkitsimme talon kulmapisteet. Maalämpömiehet asensivat samalla käynnillä pystyputket kaivoon ja vaakaputket talolle.

Pohjatyöt ja perustukset talvella

Finnfoam -anturamuotilla anturoiden tekeminen on helppoa ja erittäin nopeaa. Finnfoam estää myös kapillaarisen kosteuden nousun maasta sokkeliin. Sokkeli samalla anturan kanssa. Itselle yllätyksenä tuli se, että antura ja sokkeli valetaan samalla kertaa.

Varsinaisessa valussa ei sitten kauaa mennytkään. Betonia anturaan ja sokkeliin: erilaiset perustamistavat. Muottiharkko toimii nimensä mukaisesti muottina ja jää valun jälkeen osaksi sokkelia. Puuttuu: samalla Perustusvaurioiden korjaus – Suomirakentaa. Nousu ei kuitenkaan ole sokkelin kaikissa osissa yhtä suurta, ja lohkeamia syntyy.

Pilarin alle valetaan anturalaatta, jonka valu raudoitetaan esimerkiksi. Painoa maahan jakava ja sokkelin alustana toimiva antura voidaan valaa teräsbetonista. Valmismuotteja käyttämällä työ nopeutuu ja helpottuu, sillä niitä ei tarvitse purkaa valun jälkeen. Samalla säästytään suurilta soratäytöiltä.

Niin ja samalla ristimitan mittaaminen olisi mahdotonta. Saisin siis purkaa kaikki parisataa harkkoa sivuille ennen kuin pääsisin anturan valuun.

Perustusvaurioiden korjaus

Mikäli rakennuksen alla on riittävän kantavaa maata, rakennuksen painoa laajemmalle. Viivan kohdalta valun kuivumisen jälkeen leikataan sokkeli näkyville. Yhdessä kohtaa jouduttiin muotin anturaa katkaisemaan. Tadolaserilla katsotaan että kaikki pinnan kohdat ovat samalla korkeudella. Anturan leveys on 500 ja korkeus 200 ja sokkelin mitta 9x16cm. Voit ratkaista ongelman kokonaan jakamalla valun kolmelle työpäivälle. Meillä on varmaan alueen jykevimmät.

Ja mitään antura, sokkeli, täyttö ja laattakuvioita ei nyt oikein innosta edes. Antura 20x60cm ja sokkeli 150 valuharkoista 6 varvia. Rakentaminen alkaa perustuksista, joko anturalla tai ilman. LIIMAAMATTA JA LAUDOITTAMATTA, kestää valun maan alle hautaamatta purkamatta. Näitä harkkoja ovat HB- Valu -150, HB- Valu -200.

Anturan kutistumateräkset asennetaan ennen harkkoja oikeaan sijaintiin anturan pohjan päälle. Vesi- ja keskuspölyimurin putket asennetaan samalla. Samalla asennettiin salaojat tallin ympärille. Kantavaa väliseinää varten talon halkaiseva sokkeli. Puolet seinästä repesi irti ja tippui kuution valun kera anturoiden juurelle. Tällöin anturan ja koko mökin pitäisi pysyä suorassa.

Valu tapahtui iloisesti juhannusaattona ja johti myöhemmin allekirjoittaneen ihon kesimiseen…. Helena kertokoon itse valusta tarkemmin, kun tosiaan itse en paikalla ollut. No antura sentään oltiin mitattu oikein, kun sokkeli siihen mahtui. Teemme myös terassin sokkelin samalla ja siihenkin tulee betonilaatta, joten.