Anna kuluneelle betonillesi upouusi ulkonäkö.

Anna kuluneelle betonillesi upouusi ulkonäkö.

Puun ohella betoni saattaa olla maan suosituin asuinrakennusten rakennusmateriaali, koska rakentajat ja kodinomistajat tuntevat kaksi sen tärkeintä etua: kiistaton kestävyys ja lähes rajaton muunneltavuus. Koska sitä käytetään kaikessa perustuksista terasseihin, on hyvin mahdollista, että jossain kodissasi tai tontillasi on ainakin yksi betonipinta. Et ehkä kiinnitä siihen paljon huomiota, sillä betoni tarvitsee hyvin vähän huoltoa, mutta kaikesta kestävyydestään ja vaurionkestävyydestään huolimatta betoni ei ole tuhoutumatonta. Ajan myötä, erityisesti kun betoni altistuu sääolosuhteille, se voi altistua muutamalle yleiselle ongelmalle. Useimmat niistä ovat vain kosmeettisia (esimerkiksi kevyt hilseily), kun taas toiset ovat rakenteellisia. Kummassakin tapauksessa betonin komplikaatiot ovat nykyään melko helposti korjattavissa, kiitos CTS Cement | Rapid Setin kaltaisten johtavien valmistajien valmistustekniikan edistysaskeleiden. Et tarvitse mitään erityisiä taitoja tai aiempaa kokemusta; ainoat edellytykset ovat oikeat materiaalit ja hieman tietotaitoa. Riippumatta siitä, onko kyseessä betoninen pihatie, puutarhapolku tai kellarin portaikko, joka kaipaa uutta ilmettä, voit siis tehdä kunnostuksen itse ilman, että sinun tarvitsee maksaa urakoitsijalle.

Kosmeettisten vaurioiden korjaaminen

Pinnallisia betoniongelmia ovat sään aiheuttama kuluminen, kuluminen (ajoneuvo- ja jalankulkuliikenteestä), hilseily ja värjäytyminen. Toinen syyllinen on halkeilu, jossa matalia, hämähäkinseittimäisiä halkeamia syntyy kaikkialle. Jos jokin näistä tekijöistä tai niiden yhdistelmä pilaa betonisi ulkonäön, ole rohkea – siihen on yksinkertainen ratkaisu. Käyttämällä Rapid Set NewCrete Concrete Concrete Resurfacerin kaltaista betonin pintakäsittelyainetta voit poistaa kaikki nämä epäpuhtaudet yhdellä kertaa, jolloin betonisi muuttuu. NewCrete on erittäin suorituskykyinen betonipintakäsittelyaine, joka yksinkertaisesti levitetään nykyisen, epätäydellisen betonipinnan päälle ja antaa asennukselle sileän, houkuttelevan, uuden kaltaisen ulkonäön. Huippuluokan tuote soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön ja kovettuu itsestään, mikä tarkoittaa, että sen levittämisen jälkeen ei tarvitse muistaa mitään erityisiä lisätoimia. Vain kahden tai kolmen tunnin kuluttua, säästä riippuen, voit odottaa, että uusi kerros on jälleen valmis jalankululle.

Rapid Set NewCrete Concrete Resurfacer on erittäin helppo työstää. Jos haluat käyttää tuotetta palauttamaan virheettömän näköisen betonipinnan, aloita puhdistamalla se perusteellisesti. Seuraavaksi valmistele NewCrete yhdistämällä seos veden kanssa suositellussa suhteessa. Työstä materiaalia kahden tai kolmen minuutin ajan, kunnes se saavuttaa tasaisen, kokkareettoman, pannukakkutaikinamaisen koostumuksen. Seuraavaksi kostuta vanha betoni kevyesti ja käytä NewCreteä mahdollisten pienten halkeamien tai reikien esitäyttöön. Levitä sitten NewCreteä tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi, joka on enintään kahdeksasosan paksuinen. NewCrete, kuten muutkin pinnoitusaineet, pysyy levitettävänä noin 30 minuuttia, joten jos pinnoitat suuren alueen, kuten ajotien, voi olla viisasta tehdä yksi osa kerrallaan. Kun olet saanut levityksen valmiiksi, työn katsotaan kovettuneen ja valmistuneen 60 tai 90 minuutin kuluttua.

Kunnosta betoni ammattilaisen avullaJotkut työt on parempi jättää ammattilaisten tehtäväksi. Etsi luotettavia asiantuntijoita alueeltasi ja vertaa useita tarjouksia… Etsi ammattilaisia nyt +

Rakennevaurioiden korjaaminen

Laajemmat vauriot vaativat laajemman korjauksen. Mureneva, lohkeileva tai syvästi halkeillut betoni voi johtua huonosta asennuksesta tai erilaisista ympäristötekijöistä (esimerkiksi jäätymisestä ja sulamisesta). Riippumatta niiden tarkasta syystä, tällaiset muut kuin pinnalliset viat voidaan korjata nopeasti Rapid Set Cement All -betonilla. Cement All on suunniteltu useisiin tarkoituksiin, ja se sopii yhtä hyvin uusiin rakennushankkeisiin kuin pieniin korjauksiin. Sillä on useita merkittäviä ominaisuuksia. Ensinnäkin Cement All tarttuu erinomaisesti tiilien ja rappauksen kaltaisiin materiaaleihin, mutta myös jo olemassa olevaan, vaurioituneeseen betoniin. Ja riippumatta siitä, vaatiiko korjaustyösi pintakerroksen vai neljän tuuman paksuisen levityksen, Cement Allin lujuus on poikkeuksellisen suuri; se on kolme kertaa vahvempi kuin useimmat betonimassat! Ehkä parasta kaikesta on, että Cement All kovettuu 15 minuutissa ja on valmis jalankululle tunnissa.

Jos haluat pelastaa halkeilevan tai murenevan betonin Rapid Set Cement Allilla, aloita vanhan betonin kunnollinen esikäsittely. Siihen kuuluu vaurioituneiden betonin osien sekä lian ja epäpuhtauksien (esimerkiksi maalin tai öljyn) poistaminen, jotka estäisivät tartunnan. Seuraavaksi karhenna ja kyllästä betonipinta välttäen seisovaa vettä. Nyt voit valmistautua Cement Allin sekoittamiseen. Täyttä 55-kiloista säkkiä varten lisää sekoitukseen kolmesta viiteen litraa vettä. Työstä materiaalia, mieluiten moottorikäyttöisellä mekaanisella sekoittimella, yhdestä kolmeen minuuttia. Levitä lopuksi Cement All -massaa korjauskohteeseen pakkaamalla se haluttuun tasoon. Huomaa, että tietyissä töissä, kuten betoniportaiden korjauksessa, saatat tarvita muotin, joka auttaa betonia säilyttämään tietyn muodon tai profiilin. Tasoita betoni viimeistellyksi valitsemallasi lastalla, liuottimella tai luudalla. Kun pinta on menettänyt kostean kiiltonsa, viimeistele se vesikovettamalla vähintään tunnin ajan.

Kun olet kunnostanut vanhemman asennuksen Rapid Set Cement All -betonilla, voit halutessasi mennä askeleen pidemmälle yhdistämällä sekä korjatut että käsittelemättömät alueet uuden kerroksen Rapid Set NewCrete Concrete Concrete Resurfacer -betonipinnoitteen alle. Jos betoni on ylipäätään pelastettavissa, voit käyttää jompaakumpaa tuotetta tai molempia sen elvyttämiseen. Vuosia sitten betonin purkaminen ja aloittaminen alusta saattoi olla ainoa vaihtoehto, mutta ajat ovat varmasti muuttuneet!

CTS | Rapid Set -tuotteet ovat saatavilla The Home Depotista.

Tämän postauksen on toimittanut CTS Cement. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.

Kunnosta betoni ammattilaisen avullaJotkut työt on parempi jättää ammattilaisille. Etsi luotettavia asiantuntijoita alueeltasi ja vertaa useita tarjouksia… Etsi ammattilaisia nyt +