Ammattimaisen asennuksen hyvät ja huonot puolet

Vaikka monet kodinomistajat päättävät toteuttaa omat kunnostushankkeensa, kaikilla ei ole aikaa, taitoja, voimaa tai kärsivällisyyttä asentaa omia rakennusmateriaalejaan. Jos olet epävarma siitä, onko tee-se-itse- vai ammattilaisasennus sinulle sopiva vaihtoehto, on parasta punnita molempien vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet.

Kuka asentaa nopeammin?

Koska ammattiasentajien pitäisi olla ammattinsa mestareita, he työskentelevät yleensä paljon nopeammin kuin tee-se-itse-asentajat. Tietäen tarvittavat vaiheet, jotka heidän on toteutettava kunnostushankkeen loppuunsaattamiseksi, ammattitaitoiset asentajat pääsevät vauhtiin ilman viivyttelyä tai epäröintiä. Lisäksi he työskentelevät usein tiimeissä saadakseen projektit valmiiksi tiettyyn määräaikaan mennessä.

Tämä ei tarkoita, että ammattimaisen asentajan palkkaaminen olisi ainoa vaihtoehto kodin kunnostushankkeen toteuttamiseksi ajallaan. Vaikka tee-se-itse-rakentajat aloittavat usein hitaasti, monet voivat lopulta lisätä nopeuttaan projektin edetessä. Nopeat oppijat voivat jopa päästä "ammattilaisen" vauhtiin remontin loppuun mennessä ja pystyä käyttämään uusia taitojaan seuraavassa projektissa.

Entä kustannukset?

Yksi suurimmista vastalauseista, joita monet ihmiset vastustavat ammattitaitoisen asentajan palkkaamista, ovat lisäkustannukset. Pysyäkseen budjetissa monet kodinomistajat päättävät asentaa itse. Vaikka tämä on monille hyvä vaihtoehto, asentajan palkkaaminen (varsinkin jos sinulla on vähän kokemusta remontista) voi itse asiassa säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Ammattilaiset tunnistavat komplikaatiot ja virheet aikaisemmin ja ryhtyvät toimenpiteisiin ongelmien korjaamiseksi ennen kuin niistä tulee kalliimpia ja aikaa vievämpiä. Heillä on myös asianmukaiset työkalut työn loppuunsaattamiseksi ja he hukkaavat vähemmän tuotetta, koska he osaavat tehdä tarkat leikkaukset ja pohjapiirrokset. Kun projektin budjettia asetetaan, monet asunnon omistajat myöntävät, että ammattimaisen asentajan palkkaaminen on älykäs ja pitkäaikainen investointi heidän omaisuuteensa.

Etsitkö laadukasta ammattitaitoa?

Koska ammattimaiset asentajat on koulutettu tekemään työnsä alan korkeiden standardien mukaisesti, he eivät jätä työtä, ennen kuin kaikki on valmista ja ongelmatonta. Heidän kokemuksensa ansiosta he havaitsevat enemmän laatuhuolia kuin vähemmän kokeneet tee-se-itse-rakentajat ja saattavat remonttisi päätökseen tasolle, joka vastaa muuta kotiasi. Ammattitaitoisen asentajan palkkaamisen yhteydessä on hyvä etsiä sellaista, joka antaa työhönsä 1-2 vuoden takuun ja auttaa sinua, jos asennuksen jälkeen ilmenee ongelmia.

Mitä haasteita liittyy DIY-asennuksiin?

Vaikka monet tee-se-itse-projektit sujuvat ongelmitta, odottamattomat komplikaatiot voivat suistaa projektin raiteiltaan, jos sinulla ei ole tarpeeksi kokemusta niiden käsittelemiseksi. Jos et ole varma, miten lähestyä esimerkiksi erikoisen muotoisia huoneita, portaita, huoneiden liitoskohtia ja ympäristöön liittyviä kysymyksiä, koulutetun ammattilaisen apu säästää päänvaivaa myöhemmin.

On syytä huomata, että jotkin asennukset ovat työläämpiä ja haastavampia kuin toiset. Hankkeet, jotka vaativat paljon pinnan valmistelua, raskasta nostamista, naulaamista, tasoittamista, tiivistämistä ja viimeistelyä, ovat kaikki fyysisesti vaativia tehtäviä, joihin jotkut kodinomistajat eivät ehkä ole valmiita. Esimerkiksi tietyntyyppiset lattiat soveltuvat paremmin tee-se-itse-asennuksiin kuin toiset – click-lock-laminaattilattia on paljon nopeampi ja helpompi asentaa kuin naulattu kovapuu.

Miten löydät luotettavan asentajan?

Nykyään on enemmän haku- ja arviointityökaluja kuin koskaan, jotka auttavat sinua löytämään oikean ammattitaitoisen asentajan. Vielä muutama vuosi sitten paikalliset keltaiset sivut tai Google-haku olisivat olleet suosituimpia vaihtoehtoja. Nyt Houzzin ja HomeAdvisorin kaltaiset luokitusyhteisöt auttavat sinua löytämään laadukkaita paikallisia ammattilaisia ja olemaan yhteydessä heihin. Voit myös tutustua ammattiyhdistyksiin, joilla on yleensä jäsenluetteloita; osavaltio- ja maakuntakohtaiset urakoitsijalautakunnat ovat myös loistavia resursseja, sillä ne määräävät lisenssejä, lupia, vakuutuksia ja joukkovelkakirjalainoja kodin kunnostuksen ammattilaisille.

Riippumatta siitä, palkkaatko ammattimaisen asentajan vai et, on fiksua tehdä kotiläksysi, jotta remonttihankkeesi onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.