Älykäs lisälaite, joka lisää kattilan tehokkuutta vähintään 15 %.

Älykäs lisälaite, joka lisää kattilan tehokkuutta vähintään 15 %.

Tähän vuodenaikaan kodinomistajat ympäri maata valittavat kotien lämmityskustannusten korkeutta ja etsivät luonnollisesti tapoja vähentää kustannuksia. Turhautumista aiheuttaa se, että vaikka energiansäästötoimista ei ole pulaa, monet niistä tuottavat vain vaatimatonta hyötyä suhteessa niiden toteuttamiseen tarvittavaan aikaan tai rahamäärään. Jos sinulla on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, käytettävissäsi on yksinkertainen, edullinen ja erittäin tehokas vaihtoehto. Asenna kattilan ulkoinen nollausohjaus, ja voit varmistaa, ettet kuluta enempää kuin on tarpeen pitääksesi kotisi lämpimänä koko talvikauden ajan.

Jotta voisit arvostaa laitteen arvoa, muista, että vesikiertoiset järjestelmät on suunniteltu tuottamaan riittävästi lämpöä kompensoimaan vuoden kylmimpinä päivinä tapahtuvaa lämpöhäviötä. Suurimman osan ajasta lämpötilat eivät kuitenkaan ole niin äärimmäisiä, jolloin kattilan ei tarvitse toimia maksimiteholla. Mutta vaikka uudemmat kattilat pystyvätkin itsesäätelyyn, mutta tyypillinen vanhempi malli "palaa täydellä teholla, vaikka ulkona olisi 50 astetta pakkasta", sanoo SupplyHouse.comin tekninen asiantuntija Daniel O’Brian. Tämä tarkoittaa, O’Brian jatkaa, että "saatat tuhlata paljon rahaa lämmitykseen, jota kotisi ei oikeastaan tarvitse".

Kun vaihtoehtona on uuden kattilan hankkiminen, monet kodinomistajat asentavat sen sijaan ulkolämpötilan nollaussäätimen. Jälkimmäinen maksaa vain muutamia satoja dollareita, mutta tekee nykyisestä, perinteisestä kattilasta huomattavasti energiatehokkaamman. Miten? Kodin ulkoseinään sijoitetun erillisen elektronisen anturin avulla laite seuraa aktiivisesti ulkolämpötilaa. Sen lukeman perusteella mikroprosessori laskee lämmitystarpeen ja säätää kattilan tehoa sen mukaisesti. Näin lämmityskattila ei koskaan käy kovempaa tai pidempään kuin on tarpeen halutun sisälämpötilan saavuttamiseksi.

"Ulkoilman nollaussäädöt säästävät rahaa ja lisäävät mukavuutta; se on niin yksinkertaista", O’Brian sanoo. Toisaalta moduloimalla kattilaa laite lisää laitteen tehokkuutta vähintään 15 prosenttia, mikä säästää asunnon omistajalle ei ole pieni summa kuukausittaisissa sähkölaskuissa. Toisaalta se johtaa miellyttävämpään asuinympäristöön, koska se poistaa dramaattiset lämpötilanvaihtelut, joita väistämättä esiintyy kaikissa taloissa, joiden kattila käy edestakaisin käyttämättömyyden ja täyden tehon välillä. "Uudemmissa kattiloissa on hyvä syy siihen, miksi niissä on sisäänrakennettu ulkolämpötilan nollauksen säätötekniikka", O’Brian huomauttaa.

Markkinoilla olevista ulkoilman nollauksen säätimistä eri malleissa on erilaisia ominaisuuksia. Joissakin on esimerkiksi automaattinen kattilan erotusominaisuus, joka auttaa kodinomistajaa säästämään vielä enemmän estämällä lämmitysjärjestelmän oikosulkutoiminnon eli tehottoman pätkätyöskentelyn silloin, kun lämmitystarpeen taso on alhainen. Toisissa on "lämpimän sään sammutustila", joka sammuttaa kattilan epäsuotuisina päivinä, kun ulkolämpötila nousee tietyn ennalta asetetun raja-arvon yläpuolelle. O’Brian sanoo, että tällaisten ominaisuuksien arvo "riippuu tarpeistasi ja ilmastosta, jossa asut".

SupplyHouse.comin asiantuntijat ovat aina valmiina auttamaan kodinomistajia oikean tuotteen valinnassa, mutta on tärkeää huomata, että asennus on parasta jättää ammattilaisten käsiin. Vaikka olisitkin kokenut kotiaskartelija, "asennuksessa on paljon muuttujia, jotka on otettava huomioon, ja mahdolliset virheet voivat aiheuttaa vakavia ongelmia lämmitysjärjestelmän suorituskyvylle tai aiheuttaa pysyviä vaurioita kattilalle." O’Brian päättelee, että kodinomistajien on parasta keskittyä ulkoisen nollausohjauksen asennuksen tuloksiin. "Verratkaa laskuja ennen ja jälkeen", hän sanoo. "Pidät siitä, mitä näet."

Tämän postauksen on toimittanut SupplyHouse.com. Sen faktat ja mielipiteet ovat BobVila.comin omia.