Alkuperäiskukkien vallihauta kunnioittaa kuningattaren platinajuhlaa

Iloinen kukkakimppu auttaa aina juhlistamaan erityistä tilaisuutta, kuten syntymäpäivää tai vuosipäivää. Kun olet Englannin kuningatar, joka juhlii historiallisen 70-vuotisen valtakautensa platinajuhlaa, tuosta kimpusta tulee vallihauta täynnä kukkia. Kunnianosoituksena Britannian historian pisimpään palvelleelle monarkille pölyttäjäkasvien epävirallinen kenttä luo tänä kesänä Superbloomin Lontoon Toweria ympäröivään lähes neljän hehtaarin kokoiseen kuivaan vallihautaan. Vierailijat voivat kävellä värikkäiden kukkien keskellä kesäkuusta syyskuuhun. Superbloom-puutarha on yksi monista spektaakeleista, joita suunnitellaan koko vuoden kestäviin juhlallisuuksiin.

Alkuperäiskukkien vallihauta kunnioittaa kuningattaren platinajuhlaaHistoric Royal Palacesin luvalla. Hänen Majesteettinsa kuningattaren platinajuhlavuosi (Platinum Jubilee of Her Majesty The Queen)

Kuningatar Elisabet II ei ole ainoastaan pisimpään hallitseva brittimonarkki, vaan myös maailman pisimpään palvellut naispuolinen valtionpäämies. Hän nousi valtaistuimelle isänsä, kuningas Yrjö VI:n kuoltua 6. helmikuuta 1952. Kuningatar oli tuolloin vasta 25-vuotias, mutta nyt hän on 95-vuotias. Amerikkalaisittain kuningatar Elisabet II:n hallituskaudella on ollut päällekkäin 14 Yhdysvaltain presidenttiä Harry Trumanista Joe Bideniin. Hän on viettänyt jo kolme suurta juhlavuotta: Hopeaa vuonna 1977, kultaa vuonna 2002 ja timanttia vuonna 2012.

Alkuperäiskukkien vallihauta kunnioittaa kuningattaren platinajuhlaaIn Pictures Ltd./Corbis via Getty Images In Pictures Ltd./Corbis via Getty Images Superkukka Lontoon tornissa

Tower of Londonin vallihauta toimi vuosisatojen ajan vesiesteenä noin vuoteen 1890 asti, jolloin vallihauta täytettiin. Sen jälkeen sitä käytettiin erilaisiin tarkoituksiin, kuten sotilasharjoitusalueena ja karjan laitumena. Vuonna 2014 ensimmäisen maailmansodan satavuotispäivänä Towerin vallihaudan täytti yli 800 000 punaisesta keraamisesta unikosta (yksi unikko kutakin brittiläistä sodassa kuollutta kohti) koostuva synkkä installaatio. Tänä kesänä unikot palaavat vallihautaan, mutta tällä kertaa ne ovat eläviä kukkia ja osa vuoden 2022 Superbloom-tapahtumaa.

Superbloomin tarkat kukat ovat vielä salaisuus, mutta punaisten unikkojen lisäksi siihen kuuluu kotoperäisiä kasveja ja mökkipuutarhan suosikkeja sateenkaaren eri väreissä. Etsi sinisiä ruiskaunokkeja, valkoista vauvanhenkäystä, vaaleanpunaista kosmosta, sinistä rakkautta sumussa ja laventelinväristä catchflya. Ääni-installaatiot ja veistokset korostavat tätä uutta, pysyvää ekosysteemiä. Lontoon kävijät voivat nyt varata liput Superbloom-haudan puutarhan läpi kulkemiseen 1. kesäkuuta-18. syyskuuta.

Alkuperäiskukkien vallihauta kunnioittaa kuningattaren platinajuhlaaHistoric Royal Palacesin luvalla. Istuta Superbloom kotona

Pienemmät versiot Lontoon Towerissa sijaitsevasta Superbloom-puutarhasta toivottavat pölyttäjät tervetulleiksi ja juhlistavat platinajuhlaa myös kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Brittiläiset koulupuutarhat ja yhteisöryhmät saavat paketteja samaa siemenseosta istutettavaksi. Jos perheelläsi tai organisaatiollasi on tänä vuonna merkkipäivä tai vuosipäivä, miksi et istuttaisi omaa pölyttäjien puutarhaa korotetulle sängylle tai aurinkoiselle alueelle pihallasi Kokeile alueellista siemenseosta, joka koostuu alkuperäisistä luonnonkukkien siemenistä, ja luo oma naapurustosi Superbloom.