Älä anna kodinkoneiden takaisintoimitusten suistaa keittiön remonttisi raiteiltaan – näin se onnistuu

Keittiöuudistus edellyttää lähes aina vaikeita päätöksiä toiminnallisuuden, tyylin ja budjetin suhteen, mutta sen toteuttaminen vuonna 2021 voi olla erityisen haastavaa. Suurista kodinkoneista, kuten jääkaapeista, liesistä ja astianpesukoneista, on pulaa eri puolilla maata, ja takaisintilaukset ja toimitusviiveet vaikeuttavat kodinomistajien mahdollisuuksia saada unelmiensa keittiö valmiiksi ajoissa. National Association of Home Buildersin tietojen mukaan 95 prosenttia kodinrakentajista ilmoitti, että toukokuussa 2021 oli pulaa kodinkoneista, mikä on NAHB:n kaikkien aikojen laajin toimitusongelma.

Älä anna kodinkoneiden takaisintoimitusten suistaa keittiön remonttisi raiteiltaan - näin se onnistuuJohn Granen

Monet näistä viivästyksistä johtuvat COVID-19-pandemiasta, joka sai jotkut valmistajat vähentämään tuotantoaan, toteaa Melissa Haber, Verona-merkkisiä kodinkoneita maahantuovan EuroChef USA:n varatoimitusjohtaja. Tämä yhdistettynä vähäisiin toimituksiin ja raaka-aineiden nouseviin kustannuksiin aiheutti pulaa keskeisistä komponenteista, kuten mikrosiruista, ruostumattomasta teräksestä ja muovista, sekä tuotteiden kuljetukseen käytettävistä kuljetusastioista. Koska yhä useammat kodinomistajat aikovat päivittää keittiönsä sen jälkeen, kun he ovat yli vuoden ajan tehneet ruokaa ja syöneet suurimman osan aterioista kotona, suuri kysyntä pahentaa entisestään toimitusketjun häiriöitä.

Tuotteet, joita ei ole varastossa, ja pitkät toimitusajat ovat nykyään normaalia, ja jotkut kodinomistajat odottavat jääkaapin saapumista jopa yhdeksän kuukautta, sanoo nashvilleläinen suunnittelija Jessica Davis JL Designista. Mutta jos remontti on kesken, sinulla ei useinkaan ole varaa olla kuukausia ilman toimivaa ruoanlaittotilaa. Seuraavassa on muutamia keinoja, joilla voit kiertää myöhästyneet laitteet ja viivästykset, jotta saat keittiösi valmiiksi mahdollisimman pian.

1. Tilaa laitteet ajoissa.

Suunnittele viivästykset, kun laadit aikataulua keittiön remonttia varten. Tilaa kodinkoneet hyvissä ajoin ja varaa niiden saapumiseen lisäaikaa. "Varmistamme, että teemme asiakkaidemme kanssa yhteistyötä tilausten tekemiseksi ja hankimme toimituspäivämäärät ja arvioidut saapumisajankohdat ennen remonttia, jotta voimme yrittää estää viivästyksiä", sanoo Scottsdalen suunnittelija Lauren Lerner Living with Lolo -yrityksestä. Kun alat purkaa vanhaa keittiötä, et halua joutua odottamaan uuden astianpesukoneen tai jääkaapin saapumista muutamaa viikkoa (tai jopa kuukautta) kauempaa.

Älä anna kodinkoneiden takaisintoimitusten suistaa keittiön remonttisi raiteiltaan - näin se onnistuu 2. Jousta tyylien, kokojen ja merkkien suhteen.

Tietyn tyylin tai tuotemerkin vaatiminen voi johtaa pitkiin viivästyksiin, jos tuote on loppunut varastosta, joten joustavuus voi olla avainasemassa, jotta remontti saadaan valmiiksi ajoissa. Haber ehdottaa, että harkitse, onko esimerkiksi kaasuliesi todella välttämätön, vai voisitko tyytyä sen sijaan sähkö- tai monipolttoainemalliin. Kokeile vaihtaa samanlainen malli eri merkkiin, valita pienempi koko tai sekoittaa ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ja värillisiä laitteita. Hieman erilaisen tuotteen valitseminen saattaa auttaa sinua aloittamaan ruoanlaiton uudessa keittiössäsi paljon nopeammin.

3. Tee yhteistyötä ammattilaisen kanssa.

Keittiöremontit voivat olla stressaavia, varsinkin kun on kyse viivästyksistä ja jatkuvasti muuttuvista aikatauluista. Suunnittelijan tai projektipäällikön palkkaaminen hoitamaan pikkutarkat yksityiskohdat voi vapauttaa sinut suuresta osasta tätä stressiä. Lerner sanoo, että hänen paras neuvonsa on työskennellä kokeneen ammattilaisen kanssa, joka voi hallita laitetilauksia ja suunnitella projektin tehokkaasti toimituspäivien mukaan. Näin voidaan varmistaa, että kaikki saapuu ajoissa asennusta varten, joten sinun ei tarvitse hoitaa remonttia pidempään kuin on tarpeen. Joillakin suunnittelun ammattilaisilla on myös pitkäaikaiset suhteet myyjiin, jotka auttavat mahdollisissa viivästyksissä, Lerner lisää.

4. Järjestä sillä välin väliaikainen keittiö.

Jos odotat myöhässä tilattuja laitteita, harkitse väliaikaisia ratkaisuja, jotka voivat auttaa sinua sillä välin. Davis kertoo, että eräs hänen asiakkaistaan perusti toiseen huoneeseen tilapäiskeittiön, jossa oli siirrettävä grilli, vanha jääkaappi ja ylimääräisiä säilytyslaatikoita, joita hän käytti remontin loppuunsaattamisen ajan. Joissain tapauksissa kodinkonemyyjät saattavat olla halukkaita tarjoamaan tilapäisen korvikkeen, kunnes uusi jääkaappi tai liesi saapuu. Varaudu sopeutumaan väliaikaisesti, jos haluat jatkaa ruoanlaittoa ja ruokailua kotona.

Älä anna kodinkoneiden takaisintoimitusten suistaa keittiön remonttisi raiteiltaan - näin se onnistuuHelen Norman 5. Siirrä remonttisuunnitelmia myöhemmäksi.

Haber sanoo odottavansa, että tuotepula ja pidemmät toimitusajat jatkuvat vielä 12-18 kuukautta. Jos et halua olla tekemisissä rajallisten tuotevaihtoehtojen ja pidentyneiden toimitusaikojen kanssa, voi olla parasta lykätä remonttisuunnitelmia toistaiseksi. Jos odotat, että kysyntä normalisoituu ja toimitusketjun vaikeudet vähenevät, keittiöremontti voi sujua sujuvammin.

6. Ole kärsivällinen.

Jos olet aloittamassa keittiön remonttia tai olet nyt keskellä sitä, aseta realistiset odotukset hankkeellesi ja pysy kärsivällisenä, jos asiat eivät mene aivan suunnitelmien mukaan. "Kannustan kodinomistajia vain tietämään, että hanke saadaan valmiiksi ja että kaikki tekevät parhaansa", Davis sanoo. "Jos aiot hypätä remonttiin lähiaikoina, sinun on oltava melko rento, jotta voit käsitellä joitakin viivästyksiä ja peruutettuja tilauksia."