9 Tapaa päästä eroon kotonasi olevista luteista

Vaikka ne ovat pieniä, hyttyset voivat aiheuttaa paljon harmia kotonasi. Olet ehkä huomannut niitä leijailevan hedelmäastian tai suosikkikasvisi ympärillä ja ihmetellyt, miten ne ovat sinne päätyneet. Kerromme tarkkaan, mitä hyttyset ovat, mistä ne tulevat ja miten pääset eroon tällä hetkellä pörräävistä hyttysistä, mutta myös miten voit estää hyttysten ilmaantumisen uudelleen tulevaisuudessa.

9 Tapaa päästä eroon kotonasi olevista luteista Mitä hyttyset ovat

Termi gnat viittaa pieniin lentäviin hyönteisiin, jotka voivat purra tai olla purematta. Voit olla rauhassa tietäen, että useimmat sisätiloissa esiintyvät sääsket eivät ole purevia eivätkä ne ole alttiita levittämään tauteja. Silti nämä ei-toivotut vieraat ovat riesa, ja on tärkeää hoitaa ne ennen kuin tartunta pahenee. Ensimmäinen askel hyttysten torjunnassa on tietää, minkälainen hyttynen tiloissasi pörrää.

Nämä ovat kolme yleisintä hyttystyyppiä:

    Sienihyttyset. Lentelevät ylikasteltujen huonekasvien ja kostean maaperän lähellä. Hedelmäkärpäset Leijailevat liian kypsyneiden hedelmien ympärillä. Tyhjennyskärpäset (tai viemärikärpäset). Kerääntyvät kosteisiin tiloihin, kuten keittiön, kylpyhuoneen, pesuhuoneen ja kellarin putkiin.

Myyrät lisääntyvät mätänevässä, orgaanisessa aineessa ja kosteudessa, joten sinun on arvioitava niiden lähde. Tämän pitäisi olla suhteellisen ilmeistä, sillä niillä on taipumus kerääntyä ongelman ympärille, mikä auttaa niiden tyypin tunnistamisessa. Käytä seuraavia ideoita päästäksesi eroon sääskistä ja oppiaksesi torjumaan ne lopullisesti.

Miten päästä eroon sääskistä?

Hyvä uutinen on, että on olemassa useita tapoja hävittää sääsket kotonasi ja sen lähistöllä. Vielä parempi uutinen Useimmat näistä menetelmistä ovat helppoja, taloudellisia ja tehokkaita. Tässä on muutamia kokeilemisen arvoisia DIY-ratkaisuja.

1. Sieppaa hedelmäkärpäset etikan ja sokerin avulla.

Todennäköisesti sinulla on keittiössäsi tai ruokakomerossasi pullo omenaviinietikkaa ja vähän sokeria, ja nämä kaksi ainesosaa voivat auttaa sinua pääsemään eroon punkista. Aseta kulho lähelle tartuntakohdetta ja täytä se etikalla ennen kuin lisäät siihen teelusikallisen tavallista sokeria, joka vetää punkkeja puoleensa. Etikka lopulta tappaa ne, mutta sinun on myös pidettävä ne kulhossa tarpeeksi kauan, jotta se tapahtuu. Peitä kulho joko muovikelmulla ja tee pieniä reikiä kulhon yläosaan tai lisää etikan ja sokerin sekaan hieman tiskiainetta.

Jos sinulla on avattu viinipullo (punaviini toimii parhaiten), joka on mennyt umpeen, mutta et ole vielä uskaltanut heittää sitä pois, voit vaihtaa sen etikkaan ja noudattaa muita ohjeita.

2. Käytä pilaantuneita tuotteita.

Hedelmäkärpästen osalta kokeile samanlaista menetelmää niiden houkuttelemiseksi ja pyydystämiseksi. Lisää kulhoon muutama pala mätänevää hedelmää, kuten banaania tai omenaa, peitä se tiiviisti muovikelmulla ja puhkaise muoviin pieniä reikiä, jotta sääsket pääsevät sisään mutta eivät pääse takaisin ulos. Ne kuolevat lopulta kotitekoiseen ansaan. Tämä on hyvä tapa muistuttaa kotitalouksia syömään hedelmiä ennen kuin ne alkavat pilaantua.

3. Taistele viemärikärpäsiä vastaan valkaisuaineella.

Jos tuholaiset leijailevat tiskialtaan viemärin ympärillä, nappaa pullo valkaisuainetta ja sekoita puoli kupillista sitä gallonaan vettä. Kaada sitten laimennettu seos hitaasti viemäriin tappaaksesi kaikki kärpässienet ja mahdolliset toukat. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kaupallista viemärinpuhdistusainetta, joka tuottaa samat tulokset. Muista tuulettaa huone hyvin valkaisuaineen käytön jälkeen.

4. Hankkiudu eroon nilviäisistä kynttilän avulla.

Tämä tekniikka edellyttää valmiustilaa pimeän tultua, mutta se on helppo ratkaisu. Täytä kattila vedellä ja hieman astianpesuaineella ja lisää siihen kynttilänjalka, jonka keskellä on korkea, kartiomainen kynttilä. Sytytä kynttilä ja varmista sitten, että muu huone on pimeä. Jonkin ajan kuluttua huomaat, että hyttyset ovat vetäytyneet sinne ja lopulta tuhoutuvat lämpöön tai putoamalla alla olevaan saippuaseokseen.

5. Varastoi tahmeat ansat

Jos kaikki muu ei auta tai jos et ole kiinnostunut tekemään DIY-ratkaisua, aseta yksinkertaisesti kaupasta ostettua kärpäspaperia, kortteja tai nauhoja lähelle paikkoja, joihin hyttyset kerääntyvät. Jotkin näistä tuotteista on jopa suunniteltu istutettavaksi multaan ruukkukasvin viereen sienihyttysten pyydystämiseksi. Kun tahmea puoli on täyttynyt riittävästi, heitä se pois ja lisää uusi. Voit myös kokeilla pienempien hyönteisten pyydystämiseen tarkoitettua bug zapperia tai, jos ongelma todella jatkuu, soita luotettavalle tuholaistorjuntayritykselle.

Turvallisuusvinkki: Kaupasta ostetut tahmeat ansat voivat olla haitallisia lemmikkieläimille, jos niitä syödään tai pureskellaan, joten lue pakkaukset huolellisesti ja pidä lemmikkejäsi silmällä, kun ne ovat käytössä.

9 Tapaa päästä eroon kotonasi olevista luteistaGordon Beall Miten ehkäistä luteiden esiintymistä tulevaisuudessa?

Kun olet onnistuneesti hävittänyt sinua vaivanneet sääsket, on aika keskittyä ennaltaehkäisyyn. Miten siis estät niitä palaamasta Muista ottaa seuraavat tavat käyttöön säännöllisesti, jotta saat pidettyä punkit loitolla.

1. Pidä kotisi ilmankosteus alhaisena.

Myttysiä houkuttelevat kosteat ja kosteat ympäristöt. Varmista siis, että ilmastointilaite toimii kunnolla kesällä, tarkista, ettei talossa ole vuotoja, ja lisää ilmankuivain kaikkiin huoneisiin, joilla on taipumus kostua.

2. Huolehdi roskiksista.

Erityisesti keittiössä olevassa roskiksessa pitäisi olla kansi, joka sulkeutuu tiiviisti, kun sitä ei käytetä. Roskat ja mahdollinen sisäkomposti on vietävä säännöllisesti ulos.

3. Vältä huonekasvien ylikastelua.

Sisäkasvien ruukkujen märkä multa voi luoda kasvualustan sääskille. Ota siis rauhallisesti niiden kastelemisessa tai etsi vähän huoltoa vaativia kasveja, jotka tarvitsevat pieniä määriä vettä menestyäkseen.

4. Pidä viemärit puhtaina ja kuivina.

Tämä on yksi suurimmista hyttysten kriisipesäkkeistä, joten kiinnitä erityistä huomiota keittiön tiskialtaaseen ja viemäriin. Puhdista se (yhdessä roskapöntön kanssa, jos sinulla on sellainen) jatkuvasti, pidä alue mahdollisimman kuivana ja käytä viemäritulppaa yön yli.

Lisää tapoja ehkäistä luteiden esiintymistä

    Jos mahdollista, vältä lemmikkieläinten vesiastioiden jättämistä yöksi ulos. Varmista, ettei ikkunanverhoissa tai muissa pienissä aukoissa ole repeämiä, joista sääsket voivat päästä sisälle. Valmista hedelmät ennen kuin ne ovat ylikypsiä, pakasta käyttämättömät hedelmät ja säilytä käyttökelpoiset jääkaapissa. Pyyhi välittömästi lattioille ja työtasoille valuneet roiskeet, etenkin jos mukana on sokeria (esimerkiksi mehukupista). Sijoita kaikki ulkona olevat seisovat vesiesineet (kuten lintukylvyt tai suihkulähteet) mahdollisimman kauas talosta ja mahdollisimman puhtaiksi.