9 Tapaa järjestää yhdistetty ruokakomero ja pyykinpesuhuoneen yhdistelmä

9 Tapaa järjestää yhdistetty ruokakomero ja pyykinpesuhuoneen yhdistelmä

Riittävä tila ruoanvalmistuksen ja pyykinpesun kaltaisten askareiden hoitamiseen on ensisijaisen tärkeää. Silti joissakin 1980- ja 1990-luvuilla rakennetuissa kodeissa on oudon muotoisia pitkiä huoneita, jotka on tarkoitettu sekä ruokakomerolle että pyykinpesukomerolle. Niissä on yleensä seinä hyllyjä ruokakomerotavaroille ja pesukone ja kuivausrumpu seinää vastapäätä, jolloin tilaa menee hukkaan ja tyyli puuttuu.

Hyvin suunniteltu, keittiön vieressä sijaitseva walk-in-komero/pesutupa-yhdistelmä voi auttaa säästämään aikaa ja tilaa, mikä tekee jokapäiväisistä kotitöistä kätevämpiä ja tehokkaampia.

1. Aseta etusijalle sisäänrakennetut kaapit.

Kaapit ovat avainasemassa, kun halutaan pitää ruokakomero/pesulapyykin yhdistelmähuone järjestyksessä. Sisäänrakennetut kaapit eivät ole vain houkuttelevia, vaan ne myös piilottavat hyvin kaiken sotkun. Pinotut pesukone- ja kuivausrumpuyksiköt voidaan helposti piilottaa kauniiden kaapinovien taakse, ja ruokakomerossa tyypillisesti säilytettävät elintarvikkeet ja muut tavarat voidaan järjestää siististi laatikoihin ja hyllyihin. On hyödyllistä nimetä erilliset kaappialueet eri tavaroille – yksi alue ruokakomerotavaroille ja toinen pyykin säilytykseen, kuten pesuaineille, sienille ja siivousvälineille. Rhythm of the Home -yrityksen perustajan ja omistajan Stefan Bucurin mukaan paras tapa suunnitella ruokakomero/pesula-yhdistelmä on käyttää räätälöityjä kaappeja, jotka muotoutuvat seinien muotoon, jotta jokaista mahdollista tuumaa voidaan hyödyntää.

2. Määritä alueet esivalmistelua ja taittamista varten.

Koska pyykkiä pestään tässä huoneessa, on tärkeää, että siinä on työtila-alue vaatteiden taittamista ja muiden siihen liittyvien tehtävien hoitamista varten. Toisaalta ruokakomerotarvikkeet vaativat esivalmistelua, ja tiskitilasta on hyötyä mittaamista, kaatamista ja lajittelua varten. Jos tila on suuri huolenaihe, työtaso voidaan asentaa suoraan etupainotteisten pesukoneiden ja kuivausrumpujen yläpuolelle, jotta saadaan alue pyykin taittamista ja pyykkiin liittyvien tavaroiden, kuten pesuaineen, säilyttämistä varten. Kun alue on suurempi, kapean työtason asentaminen huoneen ympärille voi tarjota lisää pinta-alaa ruokakomerotilaa varten viemättä liikaa kävelytilaa. Sen lisäksi, että työtilana, tiskipöytää voidaan käyttää ostoskassien sijoittamiseen ennen niiden purkamista ja sellaisten pienkoneiden säilyttämiseen, joita ei käytetä päivittäin.

3. Aseta tehokas hyllyjärjestelmä.

Jotta tästä kaksikäyttöisestä huoneesta saataisiin paras mahdollinen hyöty, hyllyjärjestelmän tulisi olla yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Asenna kietoutuvat hyllyt – sekoitus ulosvedettäviä hyllyjä, avohyllyjä, laatikoita ja koppia – jotta pyykinpesu- ja ruokakomeron järjestäminen olisi mahdollisimman käyttäjäystävällistä. Valitse säädettävät hyllyt joustavuuden varmistamiseksi. Jokaisella ruokakomeron ja pyykinpesutarvikkeella on oltava oma paikkansa, olipa se sitten hyllyllä, laatikossa, korissa tai koukussa roikkuen. Muista asentaa alemman tason hyllyt pyykkikoreille ja painaville ruokakomerotavaroille. Floridalaisen arkkitehdin Geoff Chickin mukaan on myös tärkeää hyödyntää pystysuuntaista tilaa; yksi tapa on asentaa korkeat kaapit kausitavaroiden säilyttämistä varten sekä pyörivät tikkaat, joiden avulla pääsee korkeammille hyllyille. Jos pesuhuoneessasi on ikkunoita, nämä korotetut säilytystilat auttavat pitämään ikkunaseinän vapaana ja siistinä.

4. Valitse tilaa säästäviä laitteita.

Jokaisen pesuhuoneen sydän ovat kodinkoneet, mutta tilaa vievät työkoneet voivat hukuttaa alueen, jota saatettaisiin tarvita ruokakomeron säilytykseen. Jotta sinulla on runsaasti tilaa ruokatavaroille, valitse pinottava pesukone ja kuivausrumpu – ne vievät noin puolet vähemmän tilaa kuin vierekkäiset laitteet. Harkitse sivuseinien rakentamista pinottaville laitteille sekä yläpuolella olevaa kaappia lisävarastointia varten. Toinen tapa säästää tilaa on luopua toisesta laitteesta kokonaan ja hankkia tehokas pyykinpesukone, kuten tämä GE:n tehokas sähkökäyttöinen pesukone-kuivausrumpu. Nämä ainutlaatuiset koneet ovat erityisen käteviä, koska ne siirtyvät automaattisesti kuivausohjelmaan, kun pesu on valmis.

5. Lisää huoneenjakaja.

Koska pyykinpesu- ja ruokakomeroyhdistelmä on monikäyttöinen, voi olla hyödyllistä erottaa osa alueista tehtävän mukaan. Luovat huoneenjakajat voivat auttaa muuttamaan yleisen huoneen suunnittelukohtaisiksi tiloiksi. Huoneen jakaminen voi olla niinkin yksinkertaista kuin verhon ripustaminen, mutta jakajasta, joka lisää myös säilytystilaa huoneeseen (kuten tämä Rose Home Fashionin nelipaneelinen puinen jakajakaappi, jossa on hyllyt), voi olla todellista hyötyä. Ne, jotka haluavat tehdä jakajan itse, voivat harkita puisen kuormalavan uudelleenkäyttöä, ripustusjärjestelmän suunnittelua kiinnityslevystä tai modulaarisen neliöhyllyseinän rakentamista.

6. Hanki ulosvedettävä pyykkikori.

Ulosvedettävät pyykkikorit tai -säiliöt ovat erittäin käteviä ja usein piilotettuja sisäänrakennettujen kaapistojen taakse sotkun piilottamiseksi. Harkitse useiden korien asentamista – yksi valkoisille, yksi tummille ja yksi hienopesuille – jotta pyykin lajittelusta tulee helppoa. Voit myös valita pyörillä varustetun roskakorin, joka liukuu pesukoneen ja kuivausrummun väliin, jotta se pysyy poissa näkyvistä. Pidämme Simple Housewaren pyörillä varustetusta kolmen säiliön pyykkilajittelulaitteesta, joka on parhaiden kodin pyykkikorien listamme kärkisijalla.

7. Valitse ruokakomeron säilytykseen kaksoiskäyttöön tarkoitettu säilytyslaite.

Jos käytät ruokakomeroa keittiön jatkeena ruoanvalmistukseen ruoanlaiton aikana, tilan on oltava toiminnallinen, ei vain järjestetty. Kun työtasot ovat ainakin yhdessä osassa seinää, voit pilkkoa, kuoria ja mitata käyttämällä leikkuulautaa, joka toimii samalla säilytysastian kannena, kuten nämä bambukannella varustetut lankakorit. Säilytys, jossa on etiketit ja jopa viimeinen käyttöpäivä, voi olla kätevää, kun ruokakomero pidetään siistinä ja ajan tasalla. Jos kaksikäyttöinen ruokakomero ja pesutupa avautuu autotalliin, voit ehkä nimetä ruokakomeron puolella olevat hyllyt lokahuoneen käyttöön. Hyllyjen alla oleva penkki ja koukut tarjoavat perheenjäsenille paikan, johon he voivat pudottaa tavaroita matkalla sisälle.

8. Lisää piilotettu vaatehuolto.

Vaatteille, joita ei suositella kuivausrumpuun tai jotka vaativat silitystä, tarvitset ylimääräisiä tiloja. Ongelmana on, että kuivaustelineet ja silityslaudat vievät paljon tilaa missä tahansa pesutilassa. Etsi piilotettuja kuivaustelineitä ja silityslautoja, jotka pakkautuvat kokoon ja jotka voi taittaa ulos kaapista. Ne voidaan myös säilyttää pesukoneen ja kuivausrummun välissä. Jos pesukoneen ja kuivausrummun molemmin puolin on kaapit, ripusta niiden väliin vaatetanko kuivausta varten, mutta muista valita sellainen, joka ruuvataan seinään eikä ole vetotanko, jotta se on vakaa. Voit myös löytää silityslaudat, jotka taittuvat kahtia ja kiinnitetään seinään tai liu’utetaan ulos laatikosta. Jos haluat säästää vielä enemmän tilaa, etsi mallia, jossa ei ole jalkoja, kuten Nisporpan sisäänvedettävä kokoontaitettava silityslauta.

9. Älä unohda oven takaosaa.

Kun tilaa on vähän, auttaa piilotettujen mahdollisuuksien etsiminen. Oven takaosassa voi olla runsaasti tilaa esiliinojen, pyykkipussien, ruokakassin ja vaatteiden kaltaisten tavaroiden ripustamiseen. Asennettaessa kokoontaitettava kuivausteline, kuten tämä Greencon oven yläpuolella oleva kuivausteline, saat tilaa vaatteiden kuivaamiseen häiritsemättä huoneen virtausta. Toinen tapa saada ovi hyötykäyttöön on asentaa matala, oven takana oleva teline, joka lisää kaivattua säilytystilaa ruokakomerotuotteille, kuten mausteille ja välipaloille. Jos et tarvitse ylimääräistä säilytystilaa, mutta kaipaisit enemmän järjestystä, ripusta oveen liitutaulu ostoslistoja tai muistutuksia varten.