9 Tapaa järjestää syviä ruokakomerohyllyjä, jotta säilytystilat olisivat selkeät ja selkeät

Ylisuuri keittiön ruokakomero voi olla hyödyllinen, jos olet innokas kokki, ostat yleensä irtotavarana tai sinun on ruokittava suuri kotitalous. Syvistä ruokakomerohyllyistä voi kuitenkin tulla nopeasti sotkuinen sudenkuoppa, joka on täynnä vanhentuneita elintarvikkeita ja unohtuneita ainesosia. Tavarat voidaan helposti työntää hyllyn perälle, jossa ne unohtuvat seuraavaan ruokakomerosiivoukseen asti.

Joyelle West

Tämä aiheuttaa ruokahävikkiä, ja lisäksi joudut usein käyttämään elintarvikkeisiin enemmän rahaa kuin sinun oikeasti tarvitsee. Jos et näe muropakettien taakse piilotettuja puolen tusinaa tomaattikastikepurkkia, lisäät ostoskoriin turhia tavaroita seuraavalla ruokaostoksellasi.

Jos tämä kuulostaa tutulta, voit lohduttautua sillä, että ruokakomerotilasta voi tulla toimiva, olipa se minkä kokoinen tahansa. Jaamme parhaat säilytysideamme syviin ruokakomerohyllyihin, jotta voit voittaa sotkun lopullisesti.

1. Ota käyttöön kaavoitusjärjestelmä.

Aina kun järjestelet ruokakomeroa, mieti, mitä tavaroita säilytät ja missä. Tämä on vielä tärkeämpää, kun järjestät syviä ruokakomerohyllyjä. Omista kukin hylly tai osio tietylle ruokakomeron alueelle, kuten leivontatarvikkeille tai aamiaisen aineksille. Eniten käytetyt alueet tulisi olla etupuolella ja sen henkilön silmien korkeudella, joka niitä hakee. Jos esimerkiksi haluat, että lapset ottavat omat välipalansa, aseta säiliö alemmalle hyllylle, jotta he voivat tehdä sen ilman apua.

Tavarat, joita ei käytetä yhtä usein (kuten piparminttuuute, jota käytät vain joululeivonnaisiin), olisi sijoitettava hyllyjen takaosaan. Jos sinulla on useita pakkauksia samaa tuotetta, kuten vihannes- tai keittosäilykkeitä, kopioi menetelmä, jota käytetään ruokakaupan käytävillä. Rivitä samoja tuotteita useampia peräkkäin siten, että vanhin viimeinen käyttöpäivä on etualalla. Saattaa viedä ylimääräisen sekunnin kerätä kaikki ylös, kun täydennät tavaroita, mutta se auttaa varmistamaan, että käytät tai syöt tavaroita ennen kuin ne pilaantuvat.

2. Käytä kirkkaita, syviä astioita.

Kirkkaat säiliöt pitävät tavarasi järjestyksessä ja antavat sinun nähdä kaiken sisältä. Jos voit, nappaa lähes yhtä pitkät säiliöt kuin ruokakomerosi on syvä ja järjestä ne niin, että lyhyempi puoli on ulospäin. Jaa ruokakomerosi vyöhykkeisiin ja pidä samankaltaiset tavarat yhdessä, jotta löydät helpommin juuri sen, mitä tarvitset ruoanlaiton aikana. Kun etsit astioita, valitse sellaisia, joissa on kahvat, jotta voit vetää niitä eteenpäin nopeaa skannausta varten.

9 Tapaa järjestää syviä ruokakomerohyllyjä, jotta säilytystilat olisivat selkeät ja selkeätJANET MESIC-MACKIE 3. Asenna laatikot.

Jos sinulla ei vielä ole niitä, vetolaatikot ovat ylivoimaisesti paras tapa päästä käsiksi kaikkeen, mitä ruokakomeroon on varastoitu. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla: Joko korvaat staattiset hyllyt liukulaatikoilla tai kiinnität ne nykyisten hyllyjen yläosaan. Molemmat menetelmät vaativat tarkkoja mittoja, hieman käsityötä (tai apurin palkkaamista) ja pienen investoinnin. Jos otat huomioon pitkällä aikavälillä säästyvän ajan ja rahan, tämä projekti voi olla sen arvoinen.

Laatikot liukuvat eteenpäin, jotta näet ja tavoitat kaiken sisällä olevan kerralla. Poissa ovat ne päivät, jolloin jouduit kalastelemaan takahyllyiltä sitä keksipussia, jonka piilotit lapsilta viime viikolla.

4. Rivin kohteet korkeusjärjestyksessä

Olipa sinulla laatikoita tai hyllyjä, järjestä tavarat aina korkeuden mukaan. Jos haluat säilyttää leivontatarvikkeita yhteensopivissa säilytysastioissa, aseta pähkinöillä tai suklaalastuilla täytetyt lyhyemmät astiat etualalle ja rivitä korkeammat sokeri- ja jauhoastiat niiden taakse. Näin näet kaiken hyllyssä olevan kerralla. Jos säilytät samankorkuisia tuotteita (kuten säilykkeitä), käytä syvää koroketta, jossa on vähintään kolme riviä. Ajattele sitä kuin stadionin istumapaikkoja pelissä tai konsertissa: Kaikkien tölkkien pitäisi olla näkyvissä, vaikka ne ovat samankokoisia.

5. Käytä Lazy Susania

Lazy Susanin kauneus on siinä, että sitä on saatavilla kaikissa kuviteltavissa olevissa kokoluokissa, ja sitä voidaan käyttää lähes minkä tahansa tilan järjestämiseen kodissasi. Syviä ruokakomerohyllyjä varten etsi sellainen, jossa on suuri halkaisija. Pidä kiinni pyöreiden esineiden säilyttämisestä kääntölevyllä, sillä se maksimoi säilytystilan. Öljypullot, etikat ja maustepullot ovat ihanteellisia, samoin kuin tölkit ja purkit, jos et halua käyttää koroketta. Kun se on asennettu, voit yksinkertaisesti pyörittää laiskan Susanin paikalleen etsiessäsi tarvitsemasi sen sijaan, että etsisit tavaroita takapuolelta ja kaataisit mahdollisesti tavaroita prosessin aikana.

6. Hyödynnä ruokakomeron ovia

Ruokakomeron ovet ovat usein unohdettuja säilytystiloja. Niin kauan kuin ne eivät ole kaksiovisia tai taskumallisia, kannattaa harkita oven yläpuolella olevan järjestelijän lisäämistä pienten tavaroiden säilyttämiseen, jotka voivat helposti kadota syvien hyllyjen mereen. Mausteet tai maustepaketit tai naposteltavat välipalat, kuten myslipatukat, mahtuvat mukavasti (ja selvästi näkyvissä) mataliin koreihin ruokakomeron oven takana.

9 Tapaa järjestää syviä ruokakomerohyllyjä, jotta säilytystilat olisivat selkeät ja selkeät

Marty Baldwin

7. Merkitse kaikki

Kaikki astioista ruokasäilytyspurkkeihin (ja jopa itse hyllyt!) tulisi merkitä. Ruokakomeron etiketit auttavat kaikkia talon asukkaita tietämään tarkalleen, mistä he voivat löytää (ja palauttaa) etsimänsä. Pidä kiinni yleisistä etiketeistä tai laajoista luokista, jotta niitä ei tarvitse vaihtaa usein. Tai käytä kuivapyyhittäviä tarroja, jotta voit olla tarkempi.

8. Maksimoi ruokakomeron säilytystila

Jos sinulla on taipumus unohtaa, mitä ruokakomerossa on, vastusta halua täyttää se mahdollisimman täyteen. Vaikka sinulla on paljon tilaa hyllyissä, se ei tarkoita, että sinun täytyy täyttää ne ylenmäärin tuotteilla, jotka lopulta vanhenevat. Harkitse sen sijaan ylimääräisen ruokakomerotilan käyttämistä pienten laitteiden tai irtotavaroiden, kuten paperipyyhkeiden, säilyttämiseen.

9. Siivoa säännöllisesti

Avain syvien ruokakomerohyllyjen järjestyksessä pitämiseen on niiden säännöllinen siivoaminen. Sitoudu käymään ne läpi säännöllisesti, tavoitteena viikoittainen siivous. Ennen kuin suuntaat kauppaan tai teet verkkokaupan ruokatilauksen, käytä muutama minuutti ruokakomeron läpikäymiseen nähdessäsi, mitä todella tarvitset – ja mitä et todellakaan tarvitse lisää. Jos olet jo toteuttanut muutaman näistä ideoista, tämän prosessin pitäisi olla nopea ja vaivaton.