9 Syytä, miksi jokaisella kotitaloudella pitäisi olla kannettava generaattori

9 Syytä, miksi jokaisella kotitaloudella pitäisi olla kannettava generaattori

Sähkökatkokset johtuvat yleensä äärimmäisistä sääilmiöistä, kuten kovista tuulista, salamaniskuista tai jäätymisestä, joka aiheuttaa ilmajohtojen katkeamisen. Valmiusajattelijoille nämä harvinaiset mutta usein katastrofaaliset sähkökatkot ovat riittävä syy tehdä varavoimalaitesuunnitelmia kotiimme.

Vaikka paikalliset yleishyödylliset laitokset työskentelevät väsymättä palauttaakseen sähkökatkokset, voi pahoin kärsineillä alueilla kestää joskus päiviä, ennen kuin sähköt saadaan takaisin. Valmistautuminen äärimmäisiin sääolosuhteisiin – ja nyt myös mahdolliseen kotimaan terrorismiin – on riittävä syy siihen, miksi jokaisessa kotitaloudessa pitäisi olla valmiina kannettava generaattori, jolla voidaan käyttää laitteita, lämmitystä ja ilmaa, kun sähköt katkeavat. Joillekin kotitalouksille, kuten niille, joilla on lääketieteellisiä tarpeita tai kuljetusrajoituksia, kannettava generaattori on ehdoton välttämättömyys. Tässä on syy.

Mikä on kannettava generaattori?

Kannettavat generaattorit antavat virtaa työkaluille ja laitteille, kun tarvitset lisäsähköä. Ne toimivat bensiinillä, dieselillä tai propaanilla, ja niissä on yleensä vähintään kaksi pistorasiaa. Koska niiden polttomoottorit päästävät savukaasuja, kannettavia generaattoreita tulisi käyttää vain ulkona ja turvallisen välimatkan päässä asuintiloista, vaikka jatkojohtoja voidaankin käyttää virran siirtämiseen sisätiloihin.

1. Ilman generaattoria voit menettää helposti pilaantuvat ruokavarastosi.

Jos jääkaappisi on täynnä, voit menettää satojen dollarien arvosta jääkaappi- ja pakastetavaroita, jos sähköt katkeavat muutamaa tuntia pidemmäksi ajaksi. Yhdysvaltain maatalousministeriö suosittelee, että pilaantuvat elintarvikkeet heitetään pois jo 4 tunnin kuluttua siitä, kun jääkaapista katkeaa virta. Jos voit kuitenkin liittää jääkaapin kannettavaan generaattoriin, sinun ei tarvitse huolehtia varastojen täydentämisestä aiheutuvista kustannuksista.

2. Sinulla on sähköauto.

Sähkökatkos pitää useimmat ihmiset pimeänä, mutta sähköautojen omistajat voivat jäädä täysin jumiin. Jos olet riippuvainen sähköautosta, kannettava generaattori varmistaa, että voit ajaa töihin, käydä ruokakaupassa, hakea lapsenvahdin, kiirehtiä ensiapuun tai matkustaa minne tahansa, vaikka sähkökatkos jatkuisi.

3. Teet kotitöitä pistorasian ulottumattomissa.

Sähkötyökalujen avulla kotiprojektit sujuvat nopeammin ja helpommin. Mutta entä jos työskentelet jossakin, mihin jatkojohto ei yllä? Jos asennat uutta aitaa takapihalle tai rakennat vajan pitkän tontin päähän, tarvitset toisen ratkaisun. Kannettavan generaattorin avulla voit kytkeä sähkötyökalut verkkovirtaan ja saada projektin nopeasti valmiiksi sen sijaan, että sinun pitäisi vaihtaa akkuja akkutyökaluihin tai lähteä kotiin lataamaan niitä.

4. Talossasi käytetään kaivovettä.

Kunnalliset vesijärjestelmät ovat paineistettuja, joten vettä tulee hanasta riippumatta siitä, onko sähkökatkos vai ei. Toisin on maaseudun asukkaiden laita, jotka ovat riippuvaisia sähköpumpuista, joilla vesi pumpataan kaivoista koteihin. Jos sinulla on kuitenkin kannettava generaattori, voit kytkeä kaivopumpun siihen ja pitää veden virtaavan sähkökatkoksen aikana.

5. Sinulla on kellarissa pumppu.

Alueilla, joilla tulvat ovat ongelma, kellareissa on usein sumppupumput, jotka pumppaavat ei-toivotun veden pois ennen kuin se ehtii kerääntyä ja aiheuttaa vahinkoa. Rankkasateet ovat pahimpia mahdollisia ajankohtia, jolloin pumppujen toiminta lakkaa, ja valitettavasti sähkökatkoksia esiintyy usein ukkosmyrskyjen aikana. Kun kytket sumppupumpun kannettavaan generaattoriin, saat mielenrauhan tietäen, että kellarisi pysyy kuivana, vaikka sähköt olisivat poikki.

6. Asut alueella, jossa maastopalojen riski on suuri.

Sähkölaitosten tiedetään katkaisseen sähköt asiakkailta tiheään metsäisillä ja kuivuudesta kärsivillä alueilla, jos tulipalon vaara on suuri. Katkaisu liittyy usein ennusteeseen kovista tuulista, jotka aiheuttavat riskin sähkölinjojen kaatumisesta – mikä on tärkein tulipalojen syy. Kannettavan generaattorin avulla sinulla on kuitenkin aina sähkönlähde sähkökatkojen aikana.

7. Retkeilet säännöllisesti.

Jos perheesi nauttii nukkumisesta tähtien alla, he nauttivat siitä vielä enemmän, kun heillä on mahdollisuus ladata puhelimiaan, pitää juomat kylminä minijääkaapissa ja tarkistaa sähköpostit kannettavilla tietokoneillaan. Kannettavan generaattorin avulla voit nauttia kaikista nykyaikaisista mukavuuksista, kun retkeilet luonnossa.

8. Sinulla on kotiyritys.

Kun sinulla on kotiyritys, pelkkä sähkökatkos voi tarkoittaa täydellistä työnseisausta, ellei sinulla ole generaattoria. Kasvavan keikkatalouden myötä miljoonat amerikkalaiset työskentelevät kotoa käsin. Heille on tärkeää, että heillä on käsillä kannettava generaattori, joka pitää Wi-Fi:n, tietokoneen, tulostimet ja internetin toiminnassa jopa laajan sähkökatkoksen keskellä.

9. Olet riippuvainen elektronisesta lääkinnällisestä laitteesta.

Jos sinä tai perheenjäsenesi olette riippuvaisia lääkinnällisestä laitteesta – kuten sydänmonitorista, happisäiliöstä tai ladattavasta sähkötuolista – etukäteissuunnittelu on elintärkeää. Kun henki on vaakalaudalla, on erityisen tärkeää varautua. Tarvitset kannettavan generaattorin lisäksi myös jatkojohtoja ja polttoainetta generaattoria varten, jotta voit vaihtaa vaihtoehtoiseen virtalähteeseen hetken mielijohteesta.

>