9 Ideaa kannen alle käyttämättömän ulkotilan maksimoimiseksi

9 Ideaa kannen alle käyttämättömän ulkotilan maksimoimiseksi

Kansi voi olla täydellinen tausta auringonpaisteesta nauttimiseen, kesägrillijuhlien järjestämiseen tai ystävien ja perheen kanssa hengailuun. Kun kansi korotetaan, se voi lisätä ulkotilasi hyötyneliömetriä. Terassin koosta ja korkeudesta riippuen sen alla oleva tila voi tarjota monenlaisia toimintoja, kuten ylimääräisen säilytystilan tai ulkoilmaolohuoneen.

Lue 10 parasta ideaa kannen alle tämän usein unohdetun ulkotilan hyödyntämiseksi.

1. Luo konttipuutarha

Säiliöpuutarhan avulla voit kasvattaa kasveja missä tahansa, missä on tilaa – ja tilavan terassin alla on erinomainen vaihtoehto. Konttipuutarhan avulla on helppo kasvattaa vihanneksia, hedelmiä ja kukkia ilman, että kannen alle on kaivettava tilaa. Säiliöpuutarha voi tarjota kauniita kukkia ja maukkaita makupaloja vuodesta toiseen, ja lisäksi se tekee kannen alla olevasta alueesta houkuttelevamman näköisen.

2. Sulkekaa se pois ötököiltä.

Etsitkö ideoita matalan kannen alle? Jos kannen alla oleva tilasi ei ole tarpeeksi suuri, jotta sitä voisi käyttää toiminnallisena tilana, on usein hyödyllistä, jos se on suojattu ötököiltä. Kannen alle jäävän alueen sulkeminen estää pesukarhuja, haisunäätä, jyrsijöitä ja naapuruston kissoja tekemästä kotia matalan kannen alle. Kannen alapuolisen tilan sulkeminen voi myös saada sen näyttämään viimeistellymmältä, jolloin kannelle saadaan lisää tyyliä sen sijaan, että sen alle jäisi tyhjä tila.

3. Tee siitä ulkoilman olohuone.

Suuri ja viimeistelty kannen alla oleva alue voi toimia ulko-olohuoneena, jolloin yhdestä kannesta tulee kaksi hyödyllistä oleskelutilaa. Kannen yläosa tarjoaa ihanan paikan illallisten ja juhlien järjestämiseen aurinkoisina päivinä, kun taas kannen alla oleva terassi voi pitää juhlat käynnissä, jos alkaa sataa. Lisää takka, mukavat istuimet ja tehokas kannen kuivatusjärjestelmä, kuten Trex RainEscape, ja saat ulko-oleskelualueen, jota voit käyttää ympäri vuoden.

4. Tee siitä osa maisemaa

Terassin alla olevan alueen ei tarvitse näyttää sopimattomalta. Jos et halua muuttaa kannen alla olevaa tilaa, tee siitä osa maisemaa. Helppo tapa luoda houkutteleva kansialue on jatkaa puutarhan tai maiseman piirteitä kannen alla olevaan tilaan. Näin luodaan yhtenäisempi ulkoasu ja lisätään kannen ja pihan esteettisyyttä.

5. Säilytä nurmikko- ja puutarhavälineitä

Tila autotallissa tai vajassa on vähissä? Säilytä sen sijaan nurmikko- ja puutarhavälineitä kannen alla. Kannen alla oleva säilytys pitää puutarhatyökalut muutaman askeleen päässä takapihalta tai puutarhasta, joten harava, lastauslasta tai kottikärry on helppo ottaa esiin, kun on aika tehdä töitä. Varmista vain, että kannen alla oleva alue on säänkestävä ennen kosteudelle herkkien puutarhavälineiden varastointia.

6. Lisää ulkokeittiö

Grilli on suosittu varuste terassin päällä, mutta viimeistelty terassin alla oleva tila voi tarjota vielä runsaammat ruoanlaittovaihtoehdot. Kannen alla olevaan ulkokeittiöön voi sisällyttää kaappeja, jääkaapin, tiskialtaan ja istuinalueen (lisää ulkolämmitys viihtyisyyden lisäämiseksi), jotta voit valmistaa ruokaa ja ruokailla ulkona.

7. Asenna ulkokattotuuletin

Lämpimät, aurinkoiset päivät on tarkoitettu vietettäväksi ulkona, mutta jos aurinko on hieman liian voimakas terassin päällä, etsi sen sijaan suojaa terassin alta. Jos haluat muuttaa terassisi leudoksi piilopaikaksi, asenna ulkokattotuuletin. Ulkotuuletin pitää ilman liikkeessä terassin alla ja voi luoda miellyttävät ja tuuliset olosuhteet rentoutumiseen. Tyylikäs tuuletin, kuten tämä Honeywellin tuuletin, on yksi parhaista ulkokattotuulettimista, jotka muuttavat terassin alla olevan tilan.

8. Ruokaile jousivalojen alla

Sisätiloissa tai ulkona, jousivalot saavat minkä tahansa ruokailutilan tuntumaan kodikkaammalta ja kutsuvammalta. Terassin alla oleva alue on erinomainen paikka ripustaa valonjohtoja; useimmissa tapauksissa on helppo asentaa valonjohtoja terassin alla olevaan kattoon vain muutamalla yksinkertaisella koukulla. Kytke valot, ja voila, sinulla on viehättävä ulkoruokailutila.

9. Lisää yksityisyyttä

Yksityisyyssuojat voivat tehdä kannen alla olevasta oleskelualueesta rauhoittavan vetäytymispaikan maailmalta. On olemassa useita tapoja tehdä kannen alla olevasta tilasta yksityisempi, mukaan lukien yksityisyyden suojaavan seinän asentaminen, ulkoverhojen ripustaminen tai ulkona olevan yksityisyysvarjon luominen. Verhojen ja valkokankaiden kaltaisten vaihtoehtojen ansiosta yksityisyydensuojat on helppo vetää takaisin, kun haluat avoimemman tilan.