8 Tapaa turvata ovi sisäänpotkimiselta

8 Tapaa turvata ovi sisäänpotkimiselta

Ovet – etu-, taka- ja sivuovet, autotallin ovet ja terassin ovet – ovat sinun ja ulkomaailman välissä. Joskus ovien avaaminen valon päästämiseksi sisään tuntuu hyvältä, mutta kun suljet ne takanasi, odotat niiden pysyvän tukevasti kiinni. Useimmat rikolliset, jotka haluavat päästä sisälle kotiisi, eivät käytä aikaa lukon huolelliseen valintaan – he rikkovat lasin ja käyvät sisään tai potkaisevat oven sisään. Tosiasia on, että jos joku todella haluaa päästä sisään, hän yrittää kovasti. Tiedätkö, miten turvata ovi potkimisen varalta? Lisäämällä ovellesi turvakerroksia voit tehdä tunkeutujien pääsyn henkilökohtaiselle alueellesi paljon, paljon vaikeammaksi.

Suojaa kotisi ja perheesi huippuluokan turvajärjestelmällä. Vivintin ammattitaitoisesti asennetut järjestelmät eivät vain hälytä sinua uhkista – ne auttavat sekä ehkäisemään että estämään niitä. Katso Vivintin kamerat ja palvelut.

Ennen kuin aloitat…

Mitä tarvitset todella potkuilta suojaavan oven rakentamiseen? Ovissa on vipupisteitä, joten on hyvin vaikeaa tehdä ovesta täysin mahdoton avata. Voit kuitenkin kiinnittää ovenkarmit vahvistettujen ovien ympärille, lisätä ovilukkojen vahvistuksen ja lisätä muita turvaominaisuuksia, jotta vältät sen, että kotiin tullessasi ovesi on potkaistu sisään.

Sinun on todennäköisesti hankittava vahvemmat laitteistot ja ehkä jopa uusi ovi, mutta mielenrauha, jonka saat tietäessäsi, että kotisi on turvallinen, on sen arvoinen. Saatat tarvita myös joitakin perustyökaluja: ruuvimeisselit ja porakone auttavat uusien laitteistojen asentamisessa. Huomioi myös ajoitus; jos et ole varma, että saat vahvistushankkeen valmiiksi päivän loppuun mennessä, odota aloittamista seuraavaan päivään tai harkitse asentajan palkkaamista avuksesi. Et halua joutua tilanteeseen, jossa et ole valmis, et ole varma, miten lopetat, ja joudut jättämään ovea yöksi turvaamatta.

VAIHE 1: Vaihda ovi tukevampaan.

Ennen kuin aloitat oven ympäröivän alueen vahvistamisen, tutki itse ovi. Jos kyseessä on vahva, vankkarakenteinen, erinomaisessa kunnossa oleva ovi, jossa ei ole lahoa tai ruostetta, olet onnekas; voit turvata ovesi lisäämällä vahvemmat kalusteet ja muita turvaominaisuuksia. Jos ovesi on kuitenkin ontto rakennusluokan ovi tai kevyt koristeovi tai jos lukkojen, kahvojen ja saranoiden liitoskohdat ovat pehmenneet tai ruostuneet, on aika investoida uuteen oveen. Nykyinen ovi on liian helppo potkaista sisään riippumatta siitä, kuinka vahva lukko on.

Vahvimmat ovet ovat yleensä massiivipuuta tai terästä, mutta on olemassa erittäin tukevia lasikuituovia, joissain on puuydin, jotka tarjoavat hieman enemmän tyyliä. Nämä ovet ovat todellinen haaste kaikille, jotka yrittävät potkia oven sisään, ja ne pitävät tiukasti kiinni päivitetyistä lukoista ja laitteistoista. Sinun kannattaa mitata olemassa oleva ovi huolellisesti ja päättää, haluatko ostaa itse oven vai valmiiksi karmiin asennetun oven. Valmiiksi ripustetut ovet ovat helpompia asentaa, ja saat myös uuden oven karmin lukkorungon asentamista varten.

Tarvitsetko kodin turvajärjestelmän? SimpliSafe voi auttaa. Kattavan koko talon kattavan ratkaisun avulla voit varautua odottamattomiin tilanteisiin. Katso SimpliSafe-järjestelmät ja hinnat.

VAIHE 2: Vaihda lukkoruuvin iskulevy.

Kun olet tyytyväinen oven lujuuteen, on aika tarkastella oven kiinnittämiseen käyttämääsi laitteistoa. Vahva lukkorunkolukko on turvallisen sisäänkäynnin tärkein osa; lukkorunko kiinnittää oven kiinni karmiinsa. Jos sinulla ei jo ole vahvaa lukkorunkoa, valitse yksi parhaista ovilukoista, joiden ANSI-luokitus on 2 tai 1. ANSI-luokitus mittaa, kuinka paljon voimaa lukkorauta kestää ennen kuin se taipuu tai rikkoutuu. Lukko, jonka ANSI-luokitus on 2, kestää viisi iskua 75 kilon voimalla ennen kuin se antaa periksi, joten tunkeutujan on pidettävä valtavasti huomiota herättävää ääntä päästäkseen sisään.

Lukkorungon vaihtaminen ei ole vaikeaa. Tosiasia on kuitenkin se, että lukkorauta on vain niin vahva kuin levy, johon pultti heitetään. Vahvinkaan lukko ei kestä, jos teräspultti liukuu puiseen ovenkarmiin porattuun reikään; puu halkeaa ja hajoaa kauan ennen kuin lukko pettää. Avain lukon suojan maksimoimiseen on lukkolevyn päivittäminen. Iskulevy on metallikappale, joka ruuvataan ovenkarmiin ja joka ottaa pultin vastaan, kun lukkoa käännetään. Perusiskulevy voi näyttää litteältä metallinpalalta (yleensä terästä tai messinkiä), joka sopii ovenkarmiin ja jonka keskellä on aukko pultin vastaanottamista varten. Levy kiinnitetään ovenkarmiin ruuveilla. Tämäntyyppinen lukkolevy on parempi kuin pelkkä puulevy, mutta voit helposti päivittää levyn pidemmällä laatikolla varustettuun tyyliin (jota kutsutaan joskus laatikkolukoksi), jolloin pultti mahtuu syvemmälle ovenkarmiin, tai tyyliin, jossa koko pultti on kokonaan ympäröity metallilla, jolloin sitä on hyvin, hyvin vaikea murtaa ympäröivän karmin läpi. Lukkolevyjen vaihtaminen on käteville asunnonomistajille helposti toteutettavissa oleva lukkoruuvin vahvistusprojekti, ja vaikeinta on varmistaa, että uusi levy kohdistuu oikein pultin kanssa.

Voit kiinnittää iskulevyn entisestään vaihtamalla sitä paikallaan pitävät ruuvit pidempiin. Mitä pidemmälle runkoon ruuvit menevät, sitä vaikeampi niitä on taivuttaa tai murtaa.

VAIHE 3: Kiinnitä oven saranat.

Kun lukko on kiinnitetty, oven seuraava heikoin kohta on sarana. Jos oven saranat ovat oven ulkopuolella, murtovarkaan tarvitsee vain irrottaa tappi saranasta päästäkseen kotiin. Useimmissa ulkosaranoissa on saranapultti, joka estää tämän; jos omassasi ei ole, harkitse saranan vaihtamista saranapulttiin, jossa on saranapultti. Riippumatta siitä, kummalla puolella ovea saranasi ovat, harkitse saranoiden ovenkarmiin kiinnittävät ruuvit pidemmillä ja suuremmilla ruuveilla kuin saranan mukana toimitetut perusruuvit. Jos saranat tuntuvat hatarilta, voi olla kannattavaa vaihtaa koko sarana. Näiden ruuvien tulisi olla vähintään 2½ tuuman pituisia, jotta ne kiinnittävät laitteiston täysin.

Jos säilytät nykyiset saranat ja vaihdat vain ruuvit, kannattaa irrottaa yksi ruuvi kerrallaan ja vaihtaa se, ennen kuin siirryt seuraavaan. Saranoita voi olla hankala kohdistaa oikein, ja yhden ruuvin poistaminen kerrallaan pitää saranan lukittuna paikalleen.

Frontpoint suojaa kotiasi hätätilanteessa, olipa kyse sitten murrosta, tulipalosta, lääketieteellisestä hätätilanteesta tai muusta. Näytä Frontpoint-tuotteet.

VAIHE 4: Vahvista ovenkarmi.

Iskulevyn ja saranaruuvien vaihtamisella voidaan pitkälle varmistaa ovesi kiinnitys karmiin. Mutta entä karmi? Tavallinen puinen ovenkarmi – varsinkin sellainen, joka on ollut vuosia alttiina sääolosuhteille – ei välttämättä kestä pitkään toistuvia potkuja tai olkapään iskuja. Kun kokenut murtovaras huomaa, että lukko ja sarana ovat turvallisia, seuraava kohde on itse karmi, joka saattaa halkeilla tai irrota oven karmista helpommin kuin luulisi. Voit korvata karmin kovemmalla puulajilla, joka on vähemmän altis halkeilemaan, tai valita tuotteen, joka on erityisesti tarkoitettu ovenkarmien vahvistamiseen. Useat yritykset valmistavat ovenkarmin vahvistamiseen tarkoitettua metallituotetta, joka sulautuu ovenkarmin ulkonäköön ja suojaa sitä vääntymiseltä, vääntymiseltä tai halkeamiselta paineen alaisena.

VAIHE 5: Vahvista kaikki oven lasit.

Monissa kauniissa ovissa on koristeellisia tai toiminnallisia lasilevyjä, jotka päästävät valoa sisään. Turvaovissa ei yleensä ole, tai niissä on pienet lasiruudut. Jos ovessasi on kuitenkin huomattava määrä lasia tai lasilevyjä lukon ulottuvilla, sinun on lisättävä lasiin turvatekijöitä. Vaihtoehtoja on muutamia, joista yksi on lisätä lasilevyihin teräksiset turvakiskot. Ne voivat olla ulkonäöltään koristeellisia ja kiinnittyvät tukevasti oveen, jotta käsi ei pääse kiemurtelemaan rikkinäisen lasin läpi ja kääntämään lukkoa auki. Toinen vaihtoehto on lisätä lasiin turvakalvo. Kirkas vinyyliturvakalvo kiinnittyy lasiin samaan tapaan kuin autojen ikkunoiden pinnoite, joka tekee niistä särkymättömät. Jos murtovaras rikkoo lasin, vinyylikalvo pitää sen kasassa särkyneenä ja vaikeuttaa (tai tekee siitä kivuliaan) tunkeutujan pääsyn läpi.

Jos kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei sovi oveesi, voit harkita kaksoissylinterisen lukkorungon valitsemista. Kun tavallinen yksisylinterinen lukko aukeaa avaimella ulkopuolelta ja avaa lukituksen sisäpuolelta kääntyvällä vivulla, kaksisylinterinen lukko vaatii avaimen, jolla lukitus avataan kummaltakin puolelta, joten vaikka murtovaras rikkoisi lasin ja kurkottaisi lukkoon, hän ei pysty itse avaamaan ovea. Jos et ole niinkään huolissasi siitä, miten voit luoda potkunesto-oven, vaan enemmän siitä, miten estät jotakuta avaamasta ovea, tämä on erinomainen vaihtoehto. Monet ihmiset, joilla on pienempiä lapsia, kokevat, että tämäntyyppinen lukko lisää mielenrauhaa, koska utelias lapsi ei voi avata ovea vahingossa (tai tahallaan). On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kaikki kodin vastuulliset asukkaat ja vieraat tietävät, mistä avain löytyy; muuten kaksoissylinterinen lukko voi olla vaarallinen tulipalossa tai muussa hätätilanteessa.

Deep Sentinel Home Security -järjestelmät voivat saada sinut ja perheesi tuntemaan olosi turvalliseksi huippulaitteiden ja kotiasi vahtivien elävien vartijoiden ansiosta. Katso Deep Sentinel Home Security -järjestelmät ja hinnat.

VAIHE 6: Hanki oven barrikadi tai turvapalkki.

Ehkä olet vuokralainen, eikä vuokranantajasi anna sinun vaihtaa lukkorautaa (tai mikä vielä pahempaa, sinulla ei ole lukkorautaa lainkaan). Sinulla saattaa olla heikko onttoydinovi. Tai ehkä omistat kotisi ja sinulla on kiinteä ovi, mutta rikollisuus naapurustossasi on lisääntynyt, ja haluat lisäturvaa. Ovi- tai turvapalkki lisää tämän lisäkerroksen. Oviesteet ruuvataan lattiaan oven lähelle. Kun ne eivät ole käytössä, ne ovat lattian tasalla ja huomaamattomasti poissa tieltä. Kun ne on kytketty, ne työntyvät lattiasta ulos oven lähelle ja estävät ovea avautumasta barrikadin ohi. Ne ovat matalaprofiilisia ja poikkeuksellisen vahvoja. Muita ovisulkujen versioita ovat ovihäiritsimet, jotka sopivat tiiviisti oven kahvan alle ja tukeutuvat kumijalalla lattiaan, jolloin ovea ja lattiaa painetaan, jos ovi avataan väkisin. Ovihäiritsijöiden etuna on, että ne on helppo asentaa ja irrottaa, ja niistä voi olla hyötyä myös matkoilla. Turvatanko on metallikappale, joka asennetaan oven karmin koko leveydelle. Kun se on kiinnitetty molemmista päistä, se tekee oven avaamisen käytännössä mahdottomaksi.

Näiden vaihtoehtojen etuna on, että ne on helppo ja nopea asentaa ja että ne ovat erittäin turvallisia. Ne ovat myös irrotettavia, joten ne sopivat erinomaisesti vuokralaisille, joilla ei ole paljon muita vaihtoehtoja, jos vuokranantaja ei halua asentaa vahvistettua etuovea.

VAIHE 7: Hanki älylukko.

Yksi kriittisimmistä vaiheista oven turvaamisessa on sen lukitseminen. Tämä tuntuu tietysti itsestään selvältä, mutta kuinka usein olet ajanut kotiin lähdettyäsi tarkistamaan, että olet muistanut lukita oven, tai soittanut naapurille tai perheenjäsenelle lomalta pyytääkseen häntä tarkistamaan, että kotisi on turvattu? Älykäs lukko tarjoaa useita etuja oven turvallisuuteen. Ensinnäkin sen avulla voit tarkistaa ovilukkosi tilan yläkerrasta tai rentouttavasta lomapaikastasi älypuhelimesi sovelluksen avulla, joten voit tarkistaa, että olet lukinnut oven – ja korjata virheesi kaukaa, jos et lukinnut. Lisäksi monissa älylukoissa on integroitu ovikellokamera, jonka avulla voit nähdä kaikki ovellasi seisovat henkilöt ja mahdollisesti olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. Kameralla varustettu älylukko antaa sinulle mahdollisuuden soittaa viranomaisille apua tai varoittaa mahdollista murtovarasta, vaikka et olisikaan kotona.

Suojaa kotisi ja perheesi huippuluokan turvajärjestelmällä. Vivintin ammattitaitoisesti asennetut järjestelmät eivät vain hälytä sinua uhkista – ne auttavat sekä ehkäisemään että estämään niitä. Katso Vivintin kamerat ja palvelut.

VAIHE 8: Investoi kodin turvajärjestelmään.

Olet noudattanut kaikkia vaiheita ja turvannut ovesi – miksi tarvitset yhden parhaista kodin turvajärjestelmistä? Kodin turvajärjestelmään kuuluvat näkyvät merkit ja kamerat voivat tehdä itse oven turvaamiseksi toteuttamasi toimenpiteet tarpeettomiksi; monet rikolliset pelästyvät kameroita ja muita merkkejä siitä, että valvonta on käytössä, eivätkä vaivaudu yrittämään murtaa oveasi alun alkaenkaan. Moniin järjestelmiin kuuluva liiketunnistinvalaistus hälyttää ja kiinnittää huomion murtautujiin, jolloin sinä ja naapurit huomaavat, että joku on lähempänä taloa kuin pitäisi. Kirkkaat valot ja lävistävä sireeni, jonka ovitunnistin voi laukaista, motivoivat pahaa aikovia siirtymään nopeasti pois. Jos olet vuokralainen, parhaat asunnon turvajärjestelmät ovat vaihtoehtoja, jotka voivat siirtyä asunnosta toiseen kanssasi ja jotka voidaan asentaa ja poistaa vahingoittamatta kotiasi. Turvajärjestelmä, jota voit valvoa joko itse kännykälläsi tai ammattilaisen toimesta, joka voi hälytyksen lauetessa kutsua apua, lisää vahvimman mahdollisen pelotteen ja suojaa kotiasi. Monien järjestelmien kustannukset voivat olla alhaisemmat kuin luuletkaan, ja voit saada alennusta koti- tai vuokralaisvakuutuksestasi, jos sinulla on käytössäsi turvajärjestelmä, mikä korvaa asennuksen ja laitteiden alkuperäiset kustannukset.

Oven turvaamisen tunkeutujia vastaan ei tarvitse olla pitkä tai kallis projekti; saatat joutua odottamaan muutaman päivän tai viikon, jos sinun on tilattava uusi ovi tai odotettava turvajärjestelmän asennusta, mutta useimmat kodinomistajat voivat helposti suorittaa loput vaiheet muutamassa tunnissa. Kun tiedät, miten ovea vahvistetaan – ja tiedät, ettei se ole raskas tehtävä, joka vaatii syvällistä tietoa tai paljon kallista työvoimaa – voit tuntea olosi turvallisemmaksi kotonasi vain muutamalla helpolla toimenpiteellä.